Ο Μπάτλερ αποθέωσε τον Τεόντοσιτς: «Είναι ο κορυφαίος Σέρβος μπασκετμπολίστας!»

Ο Μπάτλερ κόντρα στον Τεόντοσιτς (Ολυμπιακοί Αγώνες 2016) - Φωτ. IMAGO

Ο Μπάτλερ αποθέωσε τον Τεόντοσιτς: «Είναι ο κορυφαίος Σέρβος μπασκετμπολίστας!»

Απόστολος Μαυράκης 13:25 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:34 - 27.09.2024

Συμμετέχοντας στο X&O's Podcast, ο σταρ των Μαϊάμι Χιτ, Τζίμι Μπάτλερ, δήλωσε πως ο κορυφαίος Σέρβος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Λιγότερο από ένας μήνας απέμεινε για την πρεμιέρα του NBA, ενώ σε μια βδομάδα θα έχει ήδη ξεκινήσει η Euroleague. Πέραν ωστόσο των απαιτητικών προγραμμάτων προετοιμασίας που μπαίνουν σιγά-σιγά οι παίκτες, πάντα υπάρχει λίγος χρόνος και για... podcast.

Το «μικρόβιο» αυτό, φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στην κουλτούρα των Αμερικανών, αφού καθημερινά βλέπουμε όλο και πιο πολλούς παίκτες (πρώην και νυν) να συμμετέχουν ή ακόμη και να διαθέτουν δικές τους εκπομπές (βλέπε Πάτρικ Μπέβερλι).

Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ο... διακαής πόθος των Ουόριορς, αλλά και των Μπρούκλιν Νετς! (vid)
NBA

10:35 - 14.09.2024

Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ο... διακαής πόθος των Ουόριορς, αλλά και των Μπρούκλιν Νετς! (vid)

Όταν ο δημοσιογράφος Σαμ Άμικ του «The Athletic» αποκάλυψε ότι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θέλουν τον Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος το ερχόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος, ενεργοποίησε ταυτόχρονα και τους Μπρουκλιν Νετς που επίσης στοχεύουν στην απόκτηση του 34χρονου σταρ των Μαϊάμι Χιτ.

Από αυτές τις «μορφές», δεν θα μπορούσε να λείπει και ο σταρ του Μαϊάμι, Τζίμι Μπάτλερ. Ο 35χρονος άσος των Χιτ, συμμετείχε ως καλεσμένος στο X&O's podcast του Έντιν Άβντιτς, μαζί με τον συμπαίκτη του στην Φλόριντα, Νίκολα Γιόβιτς.

Οι δυο τους κάποια στιγμή, είχαν μια σύντομη αλλά... περιεκτική κουβέντα όσον αφορά τον κορυφαίο Σέρβο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Η στιχομυθία μεταξύ των δύο συμπαικτών στους Χιτ πήγε κάπως έτσι:

Μπάτλερ: Ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος Σέρβος παίκτης όλων των εποχών;
Γιόβιτς: Ο Γιόκιτς.
Μπάτλερ: Όχι, ο Μίλος Τεόντοσιτς!

Να και μια απάντηση που δεν την... είδαμε να έρχεται. Προφανώς και ο Μπάτλερ δεν επέλεξε τυχαία τον πάλαι πότε παίκτη του Ολυμπιακού ως κορυφαίο Σέρβο όλων των εποχών, καθώς από το 2017 έως και το 2019 τον αντιμετώπιζε στα αμερικανικά παρκέ.

Ο «εκλεκτός» του Μπάτλερ, ξεκίνησε την καριέρα του στη γενέτειρά του Σερβία και τις Ζελέζνικ, Μπόρατς και Ερυθρό Αστέρα, προτού επισκεφθεί τα... μέρη μας και στεριώσει για 4 χρονιές στον Ολυμπιακό, από το 2007 έως και το 2011. Έπειτα, ακολούθησαν 7 χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι το 2017, όπου εξαργύρωσε μια θέση στον μαγικό κόσμο και τους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Ο ίδιος δεν μακροημέρευσε εκεί και γύρισε στην Ιταλία το 2019 για χάρη της Βίρτους Μπολόνια. Από το 2023, έχει επιστρέψει σε μία από τις πρώτες ομάδες της καριέρας του, τον Ερυθρό Αστέρα.

Σε 12 σεζόν και συνολικά 290 παιχνίδια στην Euroleague, ο Τεόντοσιτς μετρά 11,5 πόντους, 2,3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 0,8 κλεψίματα το ματς. Όσον αφορά τις δυο χρονιές του στο NBA, ο Σέρβος άσος σε 60 συνολικά ματς είχε 8 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατά μέσο όρο.

Τα στατιστικά του Τεόντοσιτς τόσο στην μία όσο και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δείχνουν πως αποτελεί έναν συνεπέστατο παίκτη που μπορεί ταυτόχρονα να σκοράρει, αλλά και να δημιουργήσει. Ειδικά το δεύτερο, αποτελεί το χαρακτηριστικό της μπασκετικής του φύσεως.

Πέραν ωστόσο του Τεόντοσιτς, υπάρχουν και άλλοι πολλοί Σέρβοι οι οποίοι έχουν γράψει ή συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Ενδεικτικά, κάποιοι από αυτούς είναι ο θρυλικός «πύργος» Βλάντε Ντίβατς, ο αδικοχαμένος Ντράζεν Πέτροβιτς και ο δεινός σουτέρ, Πέτζα Στογιάκοβιτς, ενώ από το «νέο αίμα» ξεχωρίζει ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και φυσικά 3 φορές MVP του ΝΒΑ, Νίκολα Γιόκιτς.

Δεν ξεχνά τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα ο Στογιάκοβιτς: «Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα μετά την Σερβια»
ΜΠΑΣΚΕΤ

18:22 - 17.09.2024

Δεν ξεχνά τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα ο Στογιάκοβιτς: «Δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα μετά την Σερβια»

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς εντάχθηκε στο Hall of Fame της FIBA μιλώντας για το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, ενώ έβγαλε και έναν πολύ συγκινητικό λόγο για το πως ξεκίνησε την καριέρα του.

Γενικώς, η κουβέντα του «GOAT» για οποιαδήποτε πιθανή κατηγορία πάντα θα έχει ποικίλα ονόματα στο τραπέζι και ακόμα περισσότερες διχογνωμίες. Οτιδήποτε και να πει κανείς, για τον Τζίμι Μπάτλερ ο «GOAT» του σερβικού μπάσκετ, είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Μένει να δούμε εάν αυτό αποτελέσει κίνητρο για τους υπόλοιπους Σέρβους του NBA, προκειμένου να τον διαψεύσουν. Όσον αφορά βέβαια την περίπτωση του «αχάμπαρου» Νίκολα Γιόκιτς, αμφιβάλλουμε εάν θα τον ενδιέφερε καν η άποψη του Αμερικανού σταρ -από την στιγμή κιόλας που κέρδισε εκείνον και τους Χιτ στους τελικούς του 2023.