Οι Μπαχάμες θα ενισχυθούν με περισσότερους NBAers για το Προ Ολυμπιακό τουρνουά

Οι Μπαχάμες πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στο προ Ολυμπιακό τουρνουά

i

©FIBA

Οι Μπαχάμες θα ενισχυθούν με περισσότερους NBAers για το Προ Ολυμπιακό τουρνουά

Νίκος Καλαμπάκας 21:48 - 28.08.2023

Οι Μπαχάμες πήραν το προ προ Ολυμπιακό τουρνουά που φιλοξένησε η Αργεντινή έχοντας τρεις παίκτες από το ΝΒΑ στη σύνθεσή τους, όμως πλέον αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό των αθλητών που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Οι Μπαχάμες κέρδισαν το Ολυμπιακό Προκριματικό Τουρνουά που διοργανώθηκε στην Αργεντινή έχοντας για ηγέτες τρεις παίκτες του ΝΒΑ. Τώρα, η χώρα μπορεί να καλωσορίσει ακόμη περισσότερα ονόματα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη στο ρόστερ της.

Ενώ ο Μπάντι Χιλντ έπαιζε για την πατρίδα του εδώ και αρκετό καιρό, ο Ντέαντρε Άιτον και ο Έρικ Γκόρντον ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον σουτέρ των Ιντιάνα Πέισερς για να νικήσουν την Αργεντινή στον τελικό του τουρνουά.

Ο Γκόρντον, ο οποίος είχε παίξει προηγουμένως για την ομάδα των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA του 2010, έλαβε εξαίρεση από τη FIBA αφού η ομοσπονδία των ΗΠΑ έδωσε άδεια στον παίκτη να αλλάξει ομάδα.

«Τρεις ακόμη παίκτες θα μπορούσαν να είναι επιλέξιμοι για να ενταχθούν στις Μπαχάμες», σημειώνει ο ειδικός του NBA, Μαρκ Στέιν. Ο Ίβαν Μόμπλεϊ, ο Αϊζάια Μόμπλει και ο Ναζ Ρέιντ έχουν οικογενειακούς δεσμούς με τη χώρα και θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν το έθνος σε ένα από τα τέσσερα Ολυμπιακά Προκριματικά Τουρνουά του επόμενου έτους.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν και οι τρεις παίκτες έχουν διαβατήρια από τις Μπαχάμες. Εάν είναι έτσι, η ομάδα θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αρχική πεντάδα που να αποτελείται αποκλειστικά από παίκτες του ΝΒΑ. Εάν όχι, και οι τρεις παίκτες θα διαγωνιστούν τη μία θέση που προορίζεται για έναν πολιτογραφημένο παίκτη, καθώς όλα τα άτομα που έχουν αποκτήσει διαβατήριο μιας χώρας μετά την ηλικία των 16 ετών υπολογίζονται ως τέτοια στις διοργανώσεις της FIBA.

Ένας ακόμη παίκτης θα μπορούσε να συμμετάσχει στον αγώνα για την πολιτογραφημένη θέση παίκτη είναι ο Κλέι Τόμπσον. Ο πατέρας του, Μίκαλ, ήταν ένας εξέχων παίκτης του NBA στη δεκαετία του '80, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα με τους Los Angeles Lakers.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τόμπσον, ο οποίος θα είναι 34 ετών την εποχή του Ολυμπιακού Προκριματικού Τουρνουά, έχει παίξει στο παρελθόν με την Team USA σε διεθνή διοργάνωση. Το έκανε δύο φορές, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA του 2014 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Tags: