Ξέρεις πόσους και ποιους παιχταράδες από το ΝΒΑ έχουν οι Μπαχάμες;

Οι Μπαχάμες πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στο προ Ολυμπιακό τουρνουά

i

©FIBA

Ξέρεις πόσους και ποιους παιχταράδες από το ΝΒΑ έχουν οι Μπαχάμες;

Νίκος Καλαμπάκας 10:13 - 21.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 21.08.2023

Δεν είναι μπασκετική υπερδύναμη, όμως με τη βοήθεια τριών NBAer, οι Μπαχάμες κέρδισαν το προ Προ Ολυμπιακό τουρνουά που διοργάνωσε η Αργεντινή και για πρώτη φορά στην ιστορία τους ονειρεύονται Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο σέντερ των Φίνιξ Σανς, ΝτιΆντρε Έιτον και ο γκαρντ της ομάδας, Έρικ Γκόρντον μαζί με τον παίκτη των Ιντιάνα Πέισερς, Μπάντι Χιλντ, οδήγησαν τις Μπαχάμες στοτο τουρνουά που θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Και οι τρεις βρέθηκαν στο ρόστερ που έφτασε τις Μπαχάμες στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσω του προ πρo Ολυμπιακού τουρνουά που διεξήχθη στο Σαντιάγο ντε Εστέρο της Αργεντινής, από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου. Η Αργεντινή, η Χιλή, η Κολομβία, η Κούβα, ο Παναμάς, η Ουρουγουάη και οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ συμμετείχαν επίσης με την ελπίδα να προκριθούν.

Οι Μπαχάμες ήταν τελικά οι νικητές αυτού του τουρνουά παίζοντας τον τελικό κόντρα στους διοργανωτές για να προκριθούν σε ένα άλλο προκριματικό Ολυμπιακό τουρνουά το επόμενο καλοκαίρι.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω και θα παίξω στην Team Bahamas και θα δω πόσο έχει μεγαλώσει το πρόγραμμα. Ανυπομονώ να παίξω με τα παιδιά μου. Είναι πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία να ανταγωνίζεσαι συμπαίκτες από εκεί που είσαι, με τις Μπαχάμες στο στήθος σου», είπε πριν την έναρξη του προ Προ Ολυμπιακού ο Έιτον.

Οι Μπαχάμες δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπάσκετ ανδρών. Η ομάδα των Μπαχάμεων προβλέπεται να είναι η ισχυρότερη που είχε ποτέ η χώρα. Προπονητής τους είναι ο βοηθός προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Κρις ΝτεΜάρκο.

Για να φτάσουν όμως οι Μπαχάμες να διεκδικούν Ολυμπιακό εισιτήριο για πρώτη φορά στην ιστορία τους, χρειάστηκε η συμβολή των παραπάνω NBAers, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στη μεγάλη επιτυχία.

O Μάικλ Τζόρνταν παίζει μπάσκετ στις Μπαχάμες και... καταστρέφει αντιπάλους (vid)
NBA

15:24 - 08.08.2023

O Μάικλ Τζόρνταν παίζει μπάσκετ στις Μπαχάμες και... καταστρέφει αντιπάλους (vid)

Έκανε ένα διάλειμμα από τις συνεχόμενες διακοπές του και ο Μάικ Τζόρνταν δοκίμασε τις δυνάμεις του στο άθλημα που κυριάρχησε στη δεκαετία του '90. Έπαιξε μονό στις Μπαχάμες και διέλυσε τους αντιπάλους του με τα σουτ και το ανελέητο Trash Talk του.

Σε μια χώρα που δεν έχει μεγάλη μπασκετική παράδοση, Έιτον, Γκόρντον και Χιλντ κατάφεραν να δώσουν λάμψη, να την κάνουν ανταγωνιστική και να... σοκάρουν μια μπασκετική υπερδύναμη όπως είναι η Αργεντινή, που μπορεί φέτος να μην πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως είναι μια ομάδα με ένδοξο παρελθόν και μπασκετική παιδεία, που κατά καιρούς έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές στους φίλους της «πορτοκαλί θεάς»...

Tags: