O Άρον Μπέινς αποσύρθηκε από το μπάσκετ

O Άρον Μπέινς αποσύρθηκε από το μπάσκετ

Γιάννης Πάλλας 17:08 - 17.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 17.10.2024

Ο Άρον Μπέινς αποφάσισε να ολοκληρώσει την καριέρα του στο μπάσκετ

Ένας γνώριμος του ελληνικού μπάσκετ και πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς το 2014, ο Άρον Μπέινς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο 37χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ που γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία, μετά το κολέγιο ήρθε στην Ευρώπη και αγωνίστηκε στη Ρίτας το 2009 ενώ από το 2011 μέχρι και το 2012 αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ίκαρο Καλλιθέας, υπό την καθοδήγηση του Άρη Λυκογιάννη.

Το 2014 κατέκτησε το πρωτάθλημα του NBA ως παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Ντιτρόιτ Πίστονς, Μπόστον Σέλτικς, Φοίνιξ Σανς και Τορόντο Ράπτορς. Σε 522 αγώνες NBA, ο Μπέινς είχε μέσο όρο 6 πόντους και 4,6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Η τελευταία ομάδα της καριέρας του ήταν οι Μπρισμπέιν Μπούλετς της Αυστραλίας όπου παρέμεινε για δύο χρόνια (2022-2024). Με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας κατέκτησε την τρίτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Την ανακοίνωση για την απόσυρση του Άρον Μπέινς έκανε ο ατζέντης του Ντάνιελ Μολντοβάν στο twitter. Μάλιστα, η ανάρτηση είχε έντονο το στοιχείο της συναισθηματικής φόρτισης.

«Το αγόρι από τη Μαρίμπα! Το να σε εκπροσωπώ σε όλη σου την καριέρα ήταν η τιμή της ζωής μου. Ενσαρκώνεις όλα όσα διδάσκουμε στους νεαρούς αθλητές για τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και το να παίζεις για το όνομα που αναγράφεται μπροστά στη φανέλα και όχι πίσω.

To Άμπου Ντάμπι συνεργάζεται με τους Νικς και βάζει διαφήμιση του Εμιράτου στη φανέλα των Νεοϋορκέζων!
NBA

15:44 - 17.10.2024

To Άμπου Ντάμπι συνεργάζεται με τους Νικς και βάζει διαφήμιση του Εμιράτου στη φανέλα των Νεοϋορκέζων!

Οι Νιου Γιορκ Νικς ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με την Experience Abu Dhabi, που είναι η εταιρεία υπηρεσιών ξενάγησης και τουρισμού του Εμιράτου. Μάλιστα, το λογότυπό της θα εμφανίζεται στη φανέλα των Νεοϋορκέζων!

Σε αγαπώ Azza! Ό,τι καλύτερο για τη συνταξιοδότησή σου» έγραψε ο ατζέντης του Άρον Μπέινς.