Μπελινέλι: «Θα συναντηθώ με τη Μπολόνια και θα αποφασίσω για το μέλλον μου»

Μάρκο Μπελινέλι

i

© Photo by Michele Nucci/Euroleague Basketball via Getty Images

Μπελινέλι: «Θα συναντηθώ με τη Μπολόνια και θα αποφασίσω για το μέλλον μου»

Νίκος Καλαμπάκας 19:21 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 23.06.2024

Δηλώσεις για το μέλλον του στη Βίρτους Μπολόνια έκανε ο Μάρκο Μπελινέλι.

Ο Μάρκο Μπελινέλι είχε μια εξαιρετική σεζόν με τη Βίρτους, αφού παρά τα 38 του χρόνια, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν από τους παίκτες που «κουβάλησαν» την ομάδα της Μπολόνια στην Euroleague και στη Serie A.

Έχοντας μέσο όρο 13,9 πόντους και 2,1 ασίστ για 11,7 PIR ανά παιχνίδι της Serie A την περασμένη σεζόν, ο βετεράνος της Μπολόνια αναδείχθηκε MVP της regular season στο πρωτάθλημα της χώρας του.

Για να συμβεί αυτό, ψηφίστηκε από general managers των ομάδων, τους προπονητές, τους παίκτες, τους δημοσιογράφους αλλά και τους οπαδούς των ομάδων της Serie A.

Λίγες ώρες έμεινε ελεύθερος ο Λούντμπεργκ - Η Παρτίζαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Δανού
EUROLEAGUE

15:32 - 20.06.2024

Λίγες ώρες έμεινε ελεύθερος ο Λούντμπεργκ - Η Παρτίζαν ανακοίνωσε την απόκτηση του Δανού

Ο Ίφε Λούντμπεργκ αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της Παρτίζαν στο καλοκαιρινό παζάρι. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου Δανού γκαρντ, ο οποίος έμεινε πριν λίγες ώρες ελεύθερος από τη Βίρτους, μετά από μία διετία στην Μπολόνια.

Η Βίρτους κυριάρχησε στην κανονική περίοδο, εξασφαλίζοντας 22 νίκες σε 30 γύρους και κατακτώντας την πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η ομάδα με προπονητή τον Λούκα Μπάνκι δεν τα κατάφερε στη σειρά των τελικών., εκεί όπου ηττήθηκε από την Αρμάνι με 1-3.

«Ο τίτλος του MVP δεν μου είχε ξανατύχει, με γεμίζει περηφάνια», σχολίασε ο Μπελινέλι στο Bolognabasket .

«Τον Σεπτέμβριο έγιναν αλλαγές που μου επέτρεψαν να παίξω και να δείξω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, κάτι που δεν συνέβαινε πάντα πριν», είπε, πετώντας τη... σπόντα του για τον Σκαριόλο, τον οποίο διαδέχθηκε ο Μπάνκι.

Ο Μπελινέλι μίλησε επίσης για τη σεζόν και το μέλλον του:

«Όταν τελειώνει μια σεζόν, όπου κερδίζεις το Σούπερ Καπ αλλά δεν έχεις πετύχει τους άλλους στόχους σου, δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να είσαι χαρούμενος», παραδέχτηκε.

«Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης», πρόσθεσε.

«Για πρώτη φορά από τότε που επέστρεψα ένιωσα μια διαφορετική αγάπη. Στην EuroLeague φτάσαμε ένα παιχνίδι πριν από τα πλέι οφ, οπότε στο τέλος ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Τώρα τελείωσε, ας προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε για το μέλλον».

Το τρέχον συμβόλαιό του με την Μπολόνια λήγει το 2025.

«Πάντα ονειρευόμουν ότι οι κόρες μου θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες μου. Ελπίζω να καταφέρω να σηκώσω ένα τρόπαιο μαζί τους το συντομότερο δυνατό, καθώς δεν θα μπορώ να συνεχίσω για πάντα.

Θα συναντηθώ με τον σύλλογο για να αξιολογήσω πολλά πράγματαμ, όπως τα μελλοντικά σχέδια και το πώς θα είναι η ομάδα, ελπίζοντας να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί», κατέληξε.