Η Αυστραλία προσπαθεί να πείσει τον Μπεν Σίμονς να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Αυστραλία προσπαθεί να πείσει τον Μπεν Σίμονς να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Γιώργος Γαβριλάκης 14:45 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:35 - 14.08.2024

Τον Μπεν Σίμονς θέλει μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστραλίας, Μπράιαν Γκουρτζιάν και μάλιστα ενημερώνει πως ο προβληματικός πόιντ φόργουορντ των Μπρούκλιν Νετς «είναι έτοιμος και έχουμε πολλές ελπίδες να είναι... μαζί μας».

Η διαδρομή του Μπεν Σίμονς στο ΝΒΑ ξεκίνησε με λάμψη, με διακρίσεις και τεράστια προοπτική, αλλά πολύ γρήγορα κυλίστηκε μέσα στη... λάσπη. Η εμμονική διστακτικότητά του να σουτάρει -έστω από μέση απόσταση- χλευάστηκε. H αδυναμία του σε κάθε είδους jump shoot, ακόμα και στις ελεύθερες βολές, δημιούργησε προβληματισμό καθώς μόνο με τα (πλούσια είναι η αλήθεια) αθλητικά του προσόντα δεν μπορεί να επιβιώσει στο υψηλό επίπεδο. 

Από τη στιγμή που οι Φιλαδέλφεια Σίξερς έπαψαν να τον εμπιστεύονται, αν και τον είχαν επιλέξει στο Νο 1 του Draft το 2016, ο ίδιος δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει. Δόθηκε με ανταλλαγή στους Μπρούκλιν Νετς (μαζί με τους Σεθ Κάρι και Αντρέ Ντράμοντ για τον Τζέιμς Χάρντεν) και πέρσι δεν έπαιξε καθόλου. Φέτος, ο Αυστραλός πόιντ φόργουορντ εμφανίστηκε σε 42 παιχνίδια με 6,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 6,1 ασίστ. Καλή συγκομιδή για έναν ρολίστα, όχι όμως για έναν παίκτη που εισπράττει 35+ εκατομμύρια το χρόνο. Ένα ποσό και ένα συμβόλαιο που εξαργυρώθηκε έπειτα από τις τρεις All-Star χρονιές του με τους Σίξερς και με μέσου όρους έως και 16,9 πόντους, 8,8 ριμπάουντ και 8 τελικές πάσες. Νούμερα και επιδόσεις που πλέον ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. 

Νότιο Σουδάν: Από τους εμφυλίους και το λιμό, στην ανεξαρτησία και το Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)
FIBA WORLD CUP

11:00 - 01.05.2023

Νότιο Σουδάν: Από τους εμφυλίους και το λιμό, στην ανεξαρτησία και το Παγκόσμιο Κύπελλο (vids)

Η νεότερη χώρα του πλανήτη, το Νότιο Σουδάν, την ώρα που ως έθνος υποφέρει ποικιλοτρόπως και διαχρονικώς, ο Λούολ Ντενγκ προσπαθεί να δώσει όραμα στον πιο ψηλό λαό της Αφρικής, που περήφανος θα εμφανιστεί τον Αύγουστο στα γήπεδα της Μανίλα για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ.

Η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά κυρίως τα προβλήματα του έχουν να κάνουν με την ψυχολογία και την ψυχική του υγεία. Αρκετοί τον θεωρούν τόσο αδύναμο που υπολογίζουν πως η υπόθεσή του είναι... τελειωμένη στο ΝΒΑ. Ο Μπεν Σίμονς όμως, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει μιας και την τελευταία του χρονιά (2024-25) προβλέπεται να εισπράξει περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια. Το θέμα είναι αν θα κάνει προσπάθεια να επιστρέψει στο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ο Μπράιαν Γκουρτζιάν είναι διατεθειμένος με χαρά να του δώσει μία ευκαιρία. 

Πρόκειται για τον ομοσπονδιακό τεχνικός της Αυστραλίας, ο οποίος θα αναλάβει σύντομα την ομάδα και την καθοδήγησή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας. Τα Καγκουρό βρίσκονται στο Group E μαζί με την Φινλανδία του Λάουρι Μάρκανεν, την Γερμανία του Ντένις Σρέντερ και την Ιαπωνία

Στην μεγάλη προσπάθεια θα ήθελε ιδανικά να έχει μαζί του τον Σίμονς και μάλιστα ενημέρωσε πως «υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι μαζί μας στο Παγκόσμιο», για να προσθέσει πως «νομίζω πως ο Μπεν είναι σε θέση να αγωνιστεί και εμείς από την πλευρά μας χρειαζόμαστε το ταλέντο και τα χαρίσματά του στο γήπεδο». 

Η Αυστραλία κατέκτησε (χωρίς τον Σίμονς, αλλά με τους Πατ Μιλς και Τζο Ίνγκλς) το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2021) στην πιο ένδοξη στιγμή της εθνικής ομάδας από την Ωκεανία και παρά τη δυσκολία του ομίλου αναζητούν μία ακόμα επιτυχία.