Νίκη στο φινάλε για την Μπενφίκα κόντρα στην Φρίμπουργκ, «έκοψε» εισιτήριο για τους ομίλους του BCL

Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν την πρόκριση στους ομίλους του BCL (21/9/2024)

i

©FIBA Champions League

Νίκη στο φινάλε για την Μπενφίκα κόντρα στην Φρίμπουργκ, «έκοψε» εισιτήριο για τους ομίλους του BCL

Απόστολος Μαυράκης 22:08 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:18 - 21.09.2024

Η Μπενφίκα δυσκολεύτηκε αλλά τελικά επικράτησε με 91-85 της Φρίμπουργκ, εξασφαλίζοντας έτσι την θέση της στον 7ο όμιλο του Basketball Champions League.

Η Φρίμπουργκ ζόρισε αρκετά την Μπενφίκα, ωστόσο οι δεύτεροι κατάφεραν να επικρατήσουν με το 91-85 και να εξασφαλίσουν την θέση τους στους ομίλους του Basketball Champions League. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Πορτογάλους, καθώς βρέθηκαν να προηγούνται στα πρώτα λεπτά με το 11-4.

Η Φρίμπουργκ παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και με πρωτοστάτη των Τσείκ Σανέ μείωσαν και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο βρισκόμενη μόλις 2 πόντους πίσω (28-26). Στην δεύτερη περίοδο η Μπενφίκα «πάτησε» το γκάζι και με τον Μάρκους Θόρντον των 9 πόντων στο εν λόγω δεκάλεπτο έφτασε στο πρώτο διψήφιο προβάδισμά της, κλείνοντας το ημίχρονο με το υπέρ της 52-41.

Στα πρώτα 4 λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ωστόσο, η Φρίμπουργκ ανέπτυξε ένα 7-17 σερί και μείωσε στον πόντο (59-58) με τους Ουίλιαμς και Νοττάγκε να σκοράρουν συνεχώς. Η Μπενφίκα τα βρήκε σκούρα και το επιμέρους της 25-14 στο δεύτερο δεκάλεπτο αντιστράφηκε στο 14-25 το τρίτο δεκάλεπτο υπέρ της Φρίμπουργκ.

Ο ΠΑΟΚ φουλάρει για την είσοδο στους ομίλους του BCL: Αντιμετωπίζει στον τελικό των προκριματικών την Πετκίμ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

09:20 - 21.09.2024

Ο ΠΑΟΚ φουλάρει για την είσοδο στους ομίλους του BCL: Αντιμετωπίζει στον τελικό των προκριματικών την Πετκίμ

Στην Αττάλεια παραμένει ο ΠΑΟΚ και μετά τη νίκη του επί της ρουμάνικης Οραντέα, στο δρόμο του το Σάββατο το βράδυ (21/9, 21:30) θα βρεθεί η τούρκικη Πετκίμ. Ο νικητής της αναμέτρησης προκρίνεται στους ομίλους του Basketball Champions League.

Οι δυο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στο τελευταίο δεκάλεπτο (66-66), με την Φρίμπουγκ μάλιστα να περνάει και μπροστά στην αρχή του. Η Μπενφίκα φάνηκε όμως να αφήνει πίσω το κακό της τρίτο δεκάλεπτο και να πιέζει για την πρόκρισή της στους ομίλους του Basketball Champions League.

Μέχρι και τα τελευταία λεπτά υπήρχε στιχομυθία στο σκορ, με την μία ομάδα να απαντά συνεχώς στο σκοράρισμα της άλλης. Με το ματς να βρίσκεται στο 87-85, η Μπενφίκα δεν επέτρεψε την Φρίμπουργκ να βρει καλάθι το τελευταίο δίλεπτο, ενώ η ίδια βρήκε 4 πόντους από τον Ρόρι. Αυτοί οι πόντοι ήταν αρκετοί για να διαμορφωθεί το τελικό 91-85 και να δώσει στους Πορτογάλους μία θέση στο Group G του BCL.

Κορυφαίος για τους «αετούς» αναδείχθηκε ο Αχμαάντ Ρόρι, ο οποίος πέρα από τους κρίσιμους πόντους που έβαλε στο τέλος, γέμισε την στατιστική του γραμμή με 24 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Μαζί του ξεχώρισαν και οι Μάρκους Θόρντορν (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Νίκο Καρβάτσο (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Από την Φρίμπουγκ κορυφαίος ήταν ο Έρικ Νοττάγκε που βρέθηκε κοντά στο triple-double με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Στον 7ο όμιλο του FIBA Champions League, η Μπενφίκα θα βρει μπροστά της την Μανρέσα (Ισπανία), την Ντερτόνα (Ιταλία) και την Κέμνιτς (Γερμανία). Το πρώτο τζάμπολ στην διοργάνωση θα γίνει την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου.