Μπερτάνς: «Στο Ντουμπάι βρήκα όσα ήθελα, δεν μου έκανε πρόταση η Παρτιζάν»

Ντάβις Μπέρτανς - Φωτ. IMAGO

Μπερτάνς: «Στο Ντουμπάι βρήκα όσα ήθελα, δεν μου έκανε πρόταση η Παρτιζάν»

Νίκος Καλαμπάκας 16:36 - 06.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 06.10.2024

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο Ντουμπάι, εξήγησε ο Μπερτάνς.

Αφού ολοκλήρωσε την καριέρα του στους Σάρλοτ Χόρνετς , ο Ντέιβις Μπέρτανς έκανε μια απροσδόκητη κίνηση και μετακόμισε για να παίξει σε μια νεοσύστατη ομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ντουμπάι BC.

Ο ίδιος πλέον αγωνίζεται στην ABA Liga, όπου αυτή τη στιγμή έχει ρεκόρ στο πρωτάυλημα 2-1 μετά την ήττα από τη Mega Basket. Μετά το παιχνίδι, ο Μπέρτανς αποκάλυψε τους λόγους που αποφάσισε να υπογράψει στην ομάδα:

«Αυτό είναι μεγάλη κίνηση για το μέλλον μου. Είναι ένα όνειρο για το Ντουμπάι να παίξει στην EuroLeague τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Ήθελα να είμαι εκεί ήδη τον πρώτο χρόνο, ώστε να καταγραφεί για πάντα ότι ο Ντέιβις Μπέρτανς ήταν μεταξύ των πρώτων οκτώ μεταγραφών του Ντουμπάι», είπε ο Μπέρτανς σε μια συνέντευξη με τον Νίκολα Στοίκοβιτς από τη Mozzart Sport .

«Πήρα και συμβόλαιο για τρία χρόνια, που ήταν πολύ σημαντικό για την οικογένειά μου, ώστε να μην χρειάζεται να μετακομίζω κάθε χρόνο», εξήγησε.

Ως πρώην παίκτης της Παρτιζάν Μότσαρτ Μπετ Βελιγραδίου , ο Μπέρτανς συνδέθηκε με τον σερβικό σύλλογο και μάλιστα φημολογήθηκε ότι του είχε γίνει πρόταση και φέτος να συνεργαστούν.

Ωστόσο, ο Λετονός παίκτης λέει ότι δεν υπήρχε αλήθεια σε αυτές τις φήμες:

«Δεν μου έγινε πρόταση να πάω στην Παρτιζάν. Ίσως υπήρχε περίπτωση να πάω για μια σεζόν, αλλά δεν θα με κάλυπτε αυτό. Ήθελα να περάσω περισσότερο χρόνο στην ίδια πόλη. Με αντάλλαξαν τέσσερις φορές δύο χρόνια στο ΝΒΑ, είναι πολύ δύσκολο για την οικογένεια», εξήγησε ο Μπέρτανς.

«Κάθε ομάδα στην EuroLeague έχει 15 παίκτες – τόση ποιότητα υπάρχει», συνέχισε. «Ο Ντόμπριτς έπαιξε μόνο επτά λεπτά εναντίον μας. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίζω συνέχεια μέχρι το τέλος της καριέρας μου».