Μπερτομέου: «Έχω χίλιους λόγους να πάω τον Γιαννακόπουλο στα δικαστήρια»
i

Μπερτομέου και Γιαννακόπουλος στο ΟΑΚΑ / © Intime

Μπερτομέου: «Έχω χίλιους λόγους να πάω τον Γιαννακόπουλο στα δικαστήρια»

Sportal newsroom 17:48 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 20.08.2024

Μεγάλη συνέντευξη στο ισπανικό ραδιόφωνο esRadio παραχώρησε ο Τζόρντι Μπερτομέου και μεταξύ άλλων μίλησε και για τη σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague όποτε μιλάει βγάζει ειδήσεις και το ίδιο έκανε και την Τρίτη 6/12! Ο ίδιος ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και επισήμανε ότι οι σχέσεις τους είναι εγκάρδιες, δικαιολογώντας τα ξεσπάσματα του:

«Η σχέση που είχαμε πάντα ήταν πολύ εγκάρδια. Αυτό ήταν κυρίως με τον πατέρα του. Αυτό που κάνει, με τα ξεσπάσματά του είναι κάτι που… απαιτεί η κατάσταση λόγω της πίεσης των οπαδών στην Ελλάδα. Είχα περισσότερους από χίλιους λόγους να πάω στα δικαστήρια εναντίον του Γιαννακόπουλου όμως δεν το έκανΑ ποτέ. Σε προσωπικό επίπεδο, πάντα καταλάβαινα αυτό που έκανε όταν έχανε ένα παιχνίδι και έπρεπε να πει ότι ο Τζόρντι επηρεάζει τους διαιτητές».

Ο κ. Μπερτομέου έκανε επίθεση στη FIBA για τα «παράθυρα», τονίζοντας ότι έβρισκε «τοίχο» στις προτάσεις του: «Η συνηθισμένη στάση των Ομοσπονδιών είναι απειλές και κυρώσεις. Τα «παράθυρα» είναι μια ανοησία και έλλειψη σεβασμού προς τους φιλάθλους. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, η EuroLeague πρότεινε ως και τέσσερα διαφορετικά καλεντάρια που θα επέτρεπαν στις ομάδες να έχουν πάντα όλους τους παίκτες του. Δυστυχώς δεν είχα καμία απάντηση από τη FIBA».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague έφερε πολλές αλλαγές στη διοργάνωση. Μάλιστα, όπως ο ίδιος επισήμανε υπήρξαν βελτιώσεις στο προϊόν: «Είναι καλό να έχουμε μια διοργάνωση με υψηλές απαιτήσεις. Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει μια φωνή από την EuroLeague που να εξηγεί τον λόγο της αλλαγής και κυρίως να προσδιορίσει προς ποια κατεύθυνση βαδίζουν αυτές οι αλλαγές. Μπορώ να πω ότι το μπάσκετ βγήκε καλύτερο από την πανδημία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Βελτιώσαμε τα νούμερα που είχαμε προ Covid, με τον υψηλότερο προϋπολογισμό στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τη διαδικασία ώστε όλα τα κλαμπ, οι 18-20 ομάδες που θα παίζουν στην EuroLeague να είναι παράλληλα ιδιοκτήτες της διοργάνωσης με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Δεν πρόλαβα να ενσωματώσω τα πρότζεκτ που θα αλλάξουν το μπάσκετ στην Ευρώπη, εν προκειμένω το Παρίσι και το Λονδίνο».

Τέλος αναφέρθηκε στην περσινή διοργάνωση η οποία στα μέσα της είχε αλλαγές, αφού με τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας πάρθηκε η απόφαση να μην αγωνιστούν οι ομάδες της πρώτης: «Ήταν μια στιγμή μεγάλης δυσκολίας. Μια κατάσταση που επηρεάστηκε από τις διαφορετικές πολιτικές πιέσεις σε διάφορες χώρες. Υπήρξε εντελώς διαφορετική αντίδραση Λιθουανών και Σέρβων που όλοι έχουμε δει σε σχέση με τη Ρωσία. Η EuroLeague πρέπει να υπερασπιστεί ορισμένες αξίες και δεν μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση το προφίλ της. Ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουμε» ενώ επέκρινε «την υποκρισία ορισμένων που απείχαν από τη λήψη αυτής της απόφασης».