Η Μπεσίκτας αγνοεί το Eurocup και θέλει να φιλοξενήσει τη Χάποελ Τελ Αβίβ στην Τουρκία!

Η Μπεσίκτας αγνοεί το Eurocup και θέλει να φιλοξενήσει τη Χάποελ Τελ Αβίβ στην Τουρκία!

Γιάννης Πάλλας 18:00 - 01.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:00 - 01.10.2024

Να αναμετρηθεί με την Χάποελ Τελ Αβίβ στην Κωνσταντινούπολη θέλει η Μπεσίκτας και όχι στο Βελιγράδι όπως είχε ζητήσει το Eurocup

Παρότι το Eurocup επίσημα είχε ανακοινώσει πως η αναμέτρηση της Μπεσίκτας με την Χάποελ Τελ Αβίβ για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης στις 9 Οκτωβρίου θα διεξάγονταν στην Aleksandar Nikolic Hall του Βελιγραδίου, οι Τούρκοι έκαναν ρελάνς!

Αγνοώντας την διοργανώτρια αρχή, με ανακοίνωση τους εξήγησαν πως έλαβαν τις απαιτούμενες εγγυήσεις ασφάλειας για να διεξαχθεί η αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη.

Η Χάποελ από την πλευρά της είναι επιφυλακτική για την ανακοίνωση και επικοινώνησε τόσο με την τουρκική ομάδα, όσο και με το Eurocup για το θέμα.

Πριν από μια εβδομάδα, το Eurocup ανακοίνωσε ότι ο αγώνας της 9ης Οκτωβρίου μεταξύ της Μπεσίκτας και της Χάποελ Τελ Αβίβ θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

«Αυτή η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της τουρκικής και της ισραηλινής κυβέρνησης», εξηγούσε στις 26 Σεπτεμβρίου η διοργανώτρια αρχή του Eurocup.

Πέρυσι, όλα τα παιχνίδια του EuroCup και της EuroLeague μεταξύ τουρκικών και ισραηλινών ομάδων μετά τις 7 Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν μακριά από τις έδρες των ομάδων των δύο χωρών.

Παρά την ανακοίνωση της EuroLeague, η Μπεσίκτας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Τουρκία.

«Η διοίκηση της EuroLeague, η διοργανώτρια του BKT Eurocup στο οποίο συμμετέχει η Μπεσίκτας, αποφάσισε ότι ο αγώνας της 3ης αγωνιστικής μεταξύ της ομάδας μας και της Χάποελ Τελ Αβίβ, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στην Κωνσταντινούπολη, θα διεξαχθεί στη Σερβία.

Μετά όμως από τις πρωτοβουλίες του συλλόγου μας και τις εγγυήσεις ασφαλείας που έδωσε η κυβέρνησή μας προς τη διοίκηση της EuroLeague και τη Χάποελ Τελ Αβίβ, η διοίκηση της EuroLeague αποφάσισε να φιλοξενήσει τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη».

Την επόμενη μέρα, η Χάποελ δημοσίευσε μια δική της τοποθέτηση, ανακοινώνοντας ότι είχε ζητήσει πρόσθετες εγγυήσεις.

Η ισραηλινή ομάδα απευθύνθηκε τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στο Eurocup:

«Μετά την ανακοίνωση της τουρκικής ομάδας (Μπεσίκτας) ότι θα υποδεχθεί τη Χάποελ την επόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, η Χάποελ Τελ Αβίβ απηύθυνε επίσημη επιστολή στη διοίκηση του EuroCup και ζήτησε επειγόντως εγγυήσεις και έγγραφα που θα αποδείξουν ότι η ασφάλειά της στη χώρα μπορεί να είναι εγγυημένη. Παράλληλα, ο σύλλογος επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μίκι Ζοχάρ και τις αρμόδιες αρχές στο Ισραήλ προκειμένου να λάβει οδηγίες για το θέμα».

Το Ισραηλινό Συμβούλιο Ασφαλείας δημοσίευσε πρόσφατα έναν κατάλογο χωρών που ορίζει ότι έχουν «πραγματικό κίνδυνο για τη ζωή» για τους Ισραηλινούς πολίτες και η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών στη λίστα.

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραιτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα και ανέλαβε την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:06 - 01.10.2024

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς παραιτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα και ανέλαβε την προεδρία της σερβικής ομοσπονδίας

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς αποτελεί παρελθόν από τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς παραιτήθηκε από την προεδρία της ομάδας για να αναλάβει την αντίστοιχη της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ.

Συνεπώς, όλα παραμένουν ρευστά και δεν αποκλείεται να αλλάξει ξανά ο τόπος διεξαγωγής του αγώνα της Μπεσίκτας με την Χάποελ Τελ Αβίβ.