Μπέβερλι: «Έχω συνηθίσει σε πολεμικά περιβάλλοντα - Επέστρεψα στο Ισραήλ γιατί είμαι ασφαλής»

Μπέβερλι: «Έχω συνηθίσει σε πολεμικά περιβάλλοντα - Επέστρεψα στο Ισραήλ γιατί είμαι ασφαλής»

Νίκος Καλαμπάκας 17:38 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 04.10.2024

Το Ισραήλ δέχθηκε επίθεση από το Ιράν, όμως ο Πάτρικ Μπέβερλι επέλεξε να επιστρέψει στο Τελ Αβίβ, παρά το γεγονός ότι είχε την επιλογή να μην το κάνει!

Η πολεμική ατμόσφαιρα στο Ισραήλ έχει προακλέσει αναστάτωση στους Αμερικάνους παίκτες των ομάδων, κάτι που είναι φυσιολογικό αφού κανείς δεν θέλει να ζει σε μια πόλη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν ρουκέτες.

Οι παίκτες της Χάποελ Τελ Αβίβ είχαν την επιλογή να μην επιστρέψουν στο Ισραήλ μετά την αναμέτρηση στο Βίλνιους με τη Γουλβς, ωστόσο το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Πάτρικ Μπέβερλι, επέλεξε να επιστρέψει στο Ισραήλ.

Ο ίδιος πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής συμβουλεύτηκε τους συμπαίκτες του από το Ισραήλ, που του απάντησαν ότι δεν έχει λόγο να φοβάται:

«Μίλησα με τον φίλο μου τον Όμρι Κάσπι που παίζαμε μαζί στο NBA αν είμαι ασφαλής και μπορώ να επιστρέψω στο Τελ Αβίβ. Με καθησύχασε, μου είπε "Είσαι αφαλής, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα". Έτσι πήρα την απόφαση να επιστρέψω» είπε αρχικά στο τελευταίο του podcast, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποια απειλητικά μηνύματα που λαμβάνει και του γράφουν ότι πρέπει να πέσουν περισσότερες βόμβες στο Ισραήλ.

Συνεχίζοντας, ο Μπέβερλι εξήγησε ότι του είναι οικείο να ζει σε πολεμικά περιβάλλοντα αφού μεγαλώνοντας στο Σικάγο η ζωή του δεν ήταν εύκολη:

«Δεν λέω ότι είναι σωστό, όμως μιλώντας για εχθρικά περιβάλλοντα έχω μεγαλώσει βιώνοντας ως κανόνα το γεγονός ότι πρέπει να θάβω μικρότερα παιδιά ή και ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσα μαζί», είπε, εξηγώντας ότι έχει πληρώσει πολλές κηδείες γνωστόν του που έφυγαν νωρίς.

Όσο για το πως βίωσε η Χάποελ την είδηση των πυραυλικών επιθέσεων του Ιράν στο ισραήλ, ο ίδιος είπε:

«Υπήρχε μια ανησυχία. Εγώ ρωτούσα τους άλλους αν είναι καλά οι οικογένειές τους. Κάποιοι συμπαίκτες μου στα 12 τους έβλεπαν πυράυλους να πέφτουν. Όταν βιώνεις από μικρή ηλικία τέτοιες καταστάσεις, μεγαλώνοντας το βλέπεις ως κανόνα».