Αποθέωση Μπέβερλι για Ουεμπανιαμά: «Θα είναι ο καλύτερος παίκτης στο NBA τη νέα σεζόν» (vid)

Αποθέωση Μπέβερλι για Ουεμπανιαμά: «Θα είναι ο καλύτερος παίκτης στο NBA τη νέα σεζόν» (vid)

Απόστολος Μαυράκης 15:28 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 09.09.2024

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Χάποελ Τελ Αβίβ, Πάτρικ Μπέβερλι, προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα και αν μη τι άλλο... τολμηρή δήλωση για τον περσινό rookie της χρονιάς στο NBA, Βίκτορ Ουεμπανιαμά.

Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην παγκόσμια μπασκετική σκηνή αυτήν την στιγμή. Ο περσινός rookie της σεζόν στο NBA είναι γεννημένος το 2004 και κοιτά τον κόσμο «μόλις» από τα... 223 εκατοστά! Ο Γάλλος σέντερ μας έχει απασχολήσει πολλές φορές με τις απίστευτες φάσεις που βγάζει λόγω των τρομερών φυσικών χαρακτηριστικών του και φυσικά δεν μπόρεσε να περάσει ασχολίαστος από τον πλέον «ευρωπαίο» Πάτρικ Μπέβερλι.

Ο πάλαι πότε παίκτης του Ολυμπιακού, ο οποίος τα προηγούμενα 11 χρόνια είχε σταθερή παρουσία στα αμερικανικά παρκέ, χαρακτηρίζεται για την εκρηκτική, απρόβλεπτη και καυστική του περσόνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που θεωρείται «μανούλα» στο trash-talking. Παρόλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που ο «Bev» είναι πιο συνετός και διαλλακτικός και αυτό αποδεικνύεται μέσα από το podcast του, το γνωστό «Pat Bev Pod».

Σε συζήτηση που είχε στην εν λόγω εκπομπή για τους κορυφαίους center του NBA, ο νεοαποκτηθείς γκαρντ της Χάποελ Τελ Αβίβ δεν συμπεριέλαβε τον «Wemby». Ο συνομιλητής του στο podcast, Άνταμ Φερόουν, παραξενεύτηκε από αυτή του την επιλογή και του ζήτησε τα «ρέστα». Ο Μπέβερλι απάντησε λέγοντας: «Δεν είναι σέντερ. Δεν μπορείς να τον συγκρίνεις με άλλους. Θα είναι ο κορυφαίος παίκτης την επόμενη χρονιά. Παίζει μεν ως σέντερ, όμως σουτάρει τρίποντα και έχει πολύ καλή ντρίπλα. Το ότι είσαι 2,23 δεν σε καθιστά αυτόματα σέντερ. Εδώ μιλάμε για κλασικούς σέντερ που βάζουν σκριν και κόβουν στο καλάθι. Κανένας από αυτούς τους σέντερ δεν σουτάρει τρίποντα, ίσως μόνο ο Εμπίντ».

Ο ίδιος μάλιστα ενέταξε τον Γάλλο σε έναν πολύ κλειστό κύκλο από αστέρες, θεωρώντας πως βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με εκείνους: «Δεν έχει κάποια συγκεκριμένη θέση. Είναι αυτός, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Λεμπρόν Τζέιμς στην κατηγορία αυτή». Από αυτήν την δήλωση και μόνο φαίνεται το πόσο ο Μπέβερλι πιστεύει στον Γουεμπανιάμα, θεωρώντας προφανώς πως μελλοντικά θα κυριεύσει την λίγκα με τις εμφανίσεις και το ταλέντο του.

Μπέβερλι: «Στην Ευρώπη νοιώθω όπως ο ΛεΜπρόν στην Αμερική»
ΜΠΑΣΚΕΤ

09:36 - 05.09.2024

Μπέβερλι: «Στην Ευρώπη νοιώθω όπως ο ΛεΜπρόν στην Αμερική»

Ο Πάτρικ Μπέβερλι που επέστρεψε στην Ευρώπη κουβαλώντας... αστερόσκονη από το NBA αυτή τη φορά, παρομοιάζει αυτό που ζει στην δεύτερη θητεία του στην ήπειρο με την Χάποελ Τελ Αβίβ, με τον τρόπο που στην Αμερική αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Την περασμένη σεζόν, ο Ουεμπανιαμά μέτρησε κατά μέσο όρο 21,4 πόντους, 10,6 ριμπάουντ και 3,9 ασσίστ σε 71 παιχνίδια με την φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς, με τους ίδιους ωστόσο να μην καταφέρνουν να προκριθούν στα playoffs του NBA. Την στατιστική του γραμμή ωστόσο, γέμισε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί ο «Γούεμπι» μέτρησε σε 6 παιχνίδια 15,8 πόντους, 9,7 ριμπάουντ και 3,3 ασσίστ κατά μέσο όρο, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου με την Γαλλία.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!