Μπέβερλι: «Αν πέσει βόμβα στο Ισραήλ... έφυγα!»

Πάτρικ Μπέβερλι

i

© Imago

Μπέβερλι: «Αν πέσει βόμβα στο Ισραήλ... έφυγα!»

Ευτυχία Οικονομίδου 10:17 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 08.08.2024

Ο Πάτρικ Μπέβερλι μίλησε για την απόφασή του να αφήσει το NBA και να αγωνιστεί για λογαριασμό της ισραηλινής Χάποελ Τελ Αβίβ μιλώντας για την ασφάλεια στην χώρα εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης.

Η απόφαση του Πάτρικ Μπέβερλι να αφήσει το NBA και να κυνηγήσει την καριέρα του στο Ισραήλ και την Χάποελ Τελ Αβίβ άφησε άναυδο το μπασκετικό φίλαθλο κοινό. Ο ίδιος έκανε αυτή την επιλογή ξεκάθαρα αναζητώντας έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε νέα ομάδα, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ. Αυτή είναι και η κύρια αφορμή των ερωτήσεων που του γίνονται εξαιτίας του πολέμου, με τον πρώην παίκτη των Μπακς να δείχνει απόλυτα συνειδητοποιημένος

Οι δηλώσεις του Πάτρικ Μπέβερλι:

«Όταν αποφάσισα να πάω να παίξω μπάσκετ στο Ισραήλ, όλοι ξαφνικά έγιναν ειδικοί σε αυτό που γίνεται στον κόσμο. Αυτό ήταν αστείο για εμένα» δήλωσε αρχικά ο Μπέβερλι, για να προσθέσει: «Ο κόσμος με ρωτάει αν ξέρω ότι γίνεται πόλεμος εκεί. Και τους ρωτάω, έχετε πάει εκεί; Το έχετε δει; Ή απλώς ακούτε πράγματα στην τηλεόραση; Μου φαίνεται τρελό πως όλοι ξαφνικά έγιναν ρεπόρτερ. 'Ήξερες, ήξερες ήξερες...", όλο αυτό ακούω. Μίλησα με έναν Αμερικανό που έπαιζε εκεί και πλέον δεν είναι στην ομάδα. Μου είπε ότι είναι παράδεισος και πήγαινε στην παραλία έξι ώρες την μέρα. Ότι δεν είχε καμία άσχημη εμπειρία και ήταν παράδεισος», είπε αρχικά και συνέχισε:

Έτσι έριξε την «βόμβα»: Πώς η Χάποελ Τελ Αβίβ έπεισε τον Πάτρικ Μπέβερλι να αφήσει το ΝΒΑ
EUROCUP

21:59 - 16.07.2024

Έτσι έριξε την «βόμβα»: Πώς η Χάποελ Τελ Αβίβ έπεισε τον Πάτρικ Μπέβερλι να αφήσει το ΝΒΑ

Από το ΝΒΑ, στο Τελ Αβίβ για χάρη της «πεινασμένης» Χάποελ του Στέφανου Δέδα. Η ομάδα του Ισραήλ έριξε την «βόμβα» του καλοκαιριού και το Sportal αποκαλύπτει όλες τις αθέατες πλευρές του μεγάλου deal.

«Η ασφάλεια είναι σημαντική. Αν πέσει βόμβα... έφυγα. Τι λέμε τώρα;», ενώ στάθηκε και στην απόφασή του να παίξει ξανά στην Ευρώπη: «Στην Ευρώπη ήμουν σκόρερ, έβαζα την μπάλα στο καλάθι, ήμουν MVP στην λίγκα που πάω (σ.σ EuroCup). Στο NBA προφανώς είχα άλλο ρόλο, τώρα πάω κάπου όπου με 7 δευτερόλεπτα για το τέλος της επίθεσης θα ζητάω την μπάλα, θα παίζω ένας με έναν, θα κάνω step back σουτ.

Ήταν ωραία (σ.σ στο NBA). Είχα έναν σπουδαίο ρόλο και μία τρομερή καριέρα όταν ήμουν στο NBA. Αλλά δεν θέλω απλώς να στέκομαι σε μία γωνία. Είχα ένα παιχνίδι με τους Μπακς, στο Game 5 των playoffs είχαν την μπάλα στα χέρια μου, έκανα double-double (σ.σ στην νίκη των Μπακς με 115-92 επί των Πέισερς στο Game 5 του πρώτου γύρου είχε 13 πόντους και 12 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής). Και μετά στο Game 6 ήμασταν λίγο υγιείς και η μπάλα δεν ήταν πλέον στα χέρια μου, όχι επειδή έκανα κάτι κακό, αλλά επειδή αυτή ήταν η ιεραρχία. Είπα τότε ότι δεν ήταν αυτό για μένα».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!