Μπέβερλι: «Στην Ευρώπη νοιώθω όπως ο ΛεΜπρόν στην Αμερική»

Μπέβερλι: «Στην Ευρώπη νοιώθω όπως ο ΛεΜπρόν στην Αμερική»

Γιώργος Γαβριλάκης 09:36 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 05.09.2024

Ο Πάτρικ Μπέβερλι που επέστρεψε στην Ευρώπη κουβαλώντας... αστερόσκονη από το NBA αυτή τη φορά, παρομοιάζει αυτό που ζει στην δεύτερη θητεία του στην ήπειρο με την Χάποελ Τελ Αβίβ, με τον τρόπο που στην Αμερική αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Κι ενώ ο Εβάν Φουρνιέ είναι το πιο... πρόσφατο αστέρι που εγκατέλειψε το NBA για την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα για τον Ολυμπιακό, από το γκρουπ των παικτών που πέρασαν από την αμερικάνικη πλευρά του Ατλαντικού στην ευρωπαϊκή επικράτεια, ξεχωρίζει ένας πρώην παίκτης των «ερυθρολεύκων».

Βέβαια, ο Πάτρικ Μπέβερλι αυτή τη φορά δεν θα αγωνιστεί στην Euroleague, αλλά θα φοράει ξανά κόκκινα χρώματα, όπως είχε κάνει στον Πειραιά, αλλά και στο Σικάγο. Διότι, ανήκει στην Χάποελ Τελ Αβίβ, την ισραηλινή ομάδα που μετέχει στο EuroCup και φιλοδοξεί να το κατακτήσει, κερδίζονταν για του χρόνου το εισιτήριο που θα την εντάξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο 36χρονος τέως συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς κι ένας γκαρντ με ρόλο (από κομβικό έως αξιόλογο) στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για πάνω από μία δεκαετία (2013-2024), έχει ήδη διαμορφώσει τις πρώτες του εντυπώσεις από την δεύτερη ευρωπαϊκή του θητεία. Το 2009-10 έπαιξε στον Ολυμπιακό, την επόμενη σεζόν στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, αλλά τότε ήταν ανερχόμενος, πλέον όμως η λάμψη που κουβαλάει είναι έντονη και δεν περνά απαρατήρητη.

Ο Μπέβερλι κάνει ηλιοθεραπεία, τρώει καρπούζια και έχει ιδιωτική παραλία στο Τελ Αβίβ

«Τώρα καταλαβαίνω πως νοιώθει ο ΛεΜπρόν», είπε ο Μπέβερλι για να εξηγήσει με αυτόν τον τρόπο την λατρεία που υπάρχει προς το πρόσωπό του. Όχι μόνο στο Τελ Αβίβ, ούτε μονάχα στο Ισραήλ. Αυτό ισχύει όπου κι αν βρίσκεται. «Είχαμε ένα φιλικό στο Βελιγράδι», πρόσθεσε και «στην πορεία μου προς στις εγκαταστάσεις του γηπέδου πρέπει να έβγαλα 50 φωτογραφίες με φιλάθλους».

Βέβαια δεν είναι μόνο ο απλός κόσμος που του ζητά να φωτογραφηθεί μαζί του. «Αντίπαλοι παίκτες όταν τελειώνουμε τις υποχρεώσεις μας έρχονται και μου ζητούν μία selfie. Το ίδιο και οι προπονητές τους. Εννοείται πως στους αγώνες θα με αποδοκιμάσουν οι αντίπαλοι οπαδοί, αλλά όταν βγαίνω από το γήπεδο υπάρχουν 30 παιδιά που με περιμένουν και θέλουν ένα αυτόγραφο ή μία φωτογραφία, όπου κι αν βρίσκομαι, σε όποια πόλη και όποια χώρα».

Μία κατάσταση που φαίνεται να απολαμβάνει. Ενώ πέραν από τη αγάπη που παίρνει από τον κόσμο εξηγεί πως «αρκετοί φίλοι ανησυχούν που βρίσκομαι στο Ισραήλ, λόγω των εντάσεων που υπάρχουν εδώ και των πολεμικών συρράξεων. Κάθε πρωί παίρνω μηνύματα από την πατρίδα και με ρωτούν αν είμαι καλά». Και τι απαντάει εκείνος; «Είμαι στο παράδεισο. Ξυπνάω κάθε πρωί και ο ήλιος λάμπει. Υπάρχει ιδιωτική παραλία για μένα, μετά από κάθε προπόνηση. Αράζω δίπλα στη θάλασσα 6-7 ώρες τη μέρα. Τρώω καρπούζι και υπέροχες σαλάτες. Κολυμπάω, μένω σε ένα υπέροχο σπίτι και γενικά νομίζω ότι είναι το καλύτερο μέρος που υπάρχει».