Τα ευρωπαϊκά βάσανα του Μπέβερλι ήταν στα... αεροδρόμια (vid)

Φωτ. IMAGO

Τα ευρωπαϊκά βάσανα του Μπέβερλι ήταν στα... αεροδρόμια (vid)

Απόστολος Μαυράκης 14:45 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 10.09.2024

Στο πλέον διάσημο podcast του με συνοικοδεσπότη τον Άνταμ Φερόουν, ο νέος παίκτης της Χάποελ Τελ-Αβίβ, Πάτρικ Μπέβερλι, μίλησε για τα κακά και τα καλά της διαμονής του στην Ευρώπη.

Έπειτα από 11 χρόνια στα αμερικανικά παρκέ, ο Πάτρικ Μπέβερλι αποφάσισε να κάνει μεταστροφή στην καριέρα του και να πατήσει ξανά Ευρώπη. Ο πάλαι πότε παίκτης του Ολυμπιακού, θα λάβει περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια την ερχόμενη χρονιά και μπόνους άλλα 200.000 εάν κατακτήσει με την ομάδα του Τελ-Αβίβ το EuroCup.

Εδώ και σχεδόν δυο χρόνια, ο Μπέβερλι και ο φίλος του Άνταμ Φερόουν έχουν το δικό τους podcast, στο οποίο συζητούν για διάφορα θέματα αναφορικά με το μπάσκετ, αλλά και για θέματα πέρα από αυτό. Στην 99η εκπομπή τους, οι δυο συμπαρουσιαστές μίλησαν για τα θετικά και τα αρνητικά που βιώνει ως τώρα ο «PatBev» στην Ευρώπη. Όσον αφορά το βασικότερο αρνητικό, ο ίδιος δεν φάνηκε να δυσκολεύεται στην σκέψη του και απάντησε αμέσως το εξής:

«Το πιο δύσκολο κομμάτι εδώ, προφανώς και είναι τα ταξίδια. Ερχόμενος από το NBA, το έχεις δεδομένο. Προσωπικές πτήσεις ή με τσάρτερ, αμέσως μετά το παιχνίδι και ανεξάρτητα του τι γίνεται στο αεροδρόμιο. Πάντα πετάγαμε κανονικά. Αντιθέτως εδώ (σ.σ. στην Ευρώπη), έχει τύχει μια πτήση να αργήσει και από τις 5 μ.μ. και να πετάξουμε τελικά στις 9 μ.μ. Φτάσαμε στο Βελιγράδι στη 1 το βράδυ.»

Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν... τον νιώθουμε τον Μπέβερλι, αφού οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια είναι κάτι παραπάνω από συχνό φαινόμενο. Ωστόσο, ο γκαρντ της Χάποελ Τελ-Αβίβ πρόσθεσε και τα παρακάτω:

Μπέβερλι: «Στην Ευρώπη νοιώθω όπως ο ΛεΜπρόν στην Αμερική»
ΜΠΑΣΚΕΤ

09:36 - 05.09.2024

Μπέβερλι: «Στην Ευρώπη νοιώθω όπως ο ΛεΜπρόν στην Αμερική»

Ο Πάτρικ Μπέβερλι που επέστρεψε στην Ευρώπη κουβαλώντας... αστερόσκονη από το NBA αυτή τη φορά, παρομοιάζει αυτό που ζει στην δεύτερη θητεία του στην ήπειρο με την Χάποελ Τελ Αβίβ, με τον τρόπο που στην Αμερική αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

«Πέρα από αυτό, η διαφορά ώρας είναι καλή, γιατί προλαβαίνω να πω μια καλημέρα στα παιδιά μου προτού πάνε σχολείο, αν και μέχρι στιγμής έχω χάσει δυο γενέθλια. Αναγκάζομαι να γιορτάσω τα γενέθλια των παιδιών μου μέσω βιντεοκλήσης, είναι δύσκολο».

Το κομμάτι αυτό είναι και το δυσκολότερο για τον ίδιο, εφόσον η επικοινωνία με τα παιδιά και την οικογένειά του είναι σημαντικότερη από κάθε πτήση ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να βιώνει εκεί. Παρόλα αυτά, δεν παρέλειψε να αναφέρει και ένα καλό της διαμονής του και αυτό φυσικά αφορούσε την ομορφιά του μέρους στο οποίο μένει:

«Ωστόσο, όσον αφορά την ζωή μου εδώ (σ.σ. στο Ισραήλ) δεν θέλω να επιμένω και να δείξω ασέβεια στον οποιονδήποτε, αλλά πραγματικά το Τελ-Αβίβ είναι ένας παράδεισος».

Ο πολύπειρος πλέον πρώην NBAer, ευελπιστεί στο τέλος της σεζόν να έχει άλλο ένα θετικό να αναφέρει όσον αφορά την διαμονή του στο Ισραήλ. Αυτό δεν είναι άλλο πέρα από την επιτυχημένη πορεία που ο ίδιος και οι συμπαίκτες του σκοπεύουν να έχουν κατακτώντας το πρωτάθλημα του Ισραήλ και πόσω μάλλον το EuroCup, ώστε να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στην Euroleague. Βέβαια, σε αυτήν την περιπέτεια δεν θα είναι μόνος του, καθώς θα έχει στο πλάι του πρωτοκλασάτους παίκτες όπως ο Μπρούνο Καμπόκλο και ο Τζόναθαν Μότλει.