Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο θρύλος του ΝΒΑ, Μπιλ Ουόλτον (vids)
i

© photo by Allen Berezovsky / Getty Images / Ideal Images

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο θρύλος του ΝΒΑ, Μπιλ Ουόλτον (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 21:10 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 29.05.2024

Νικημένος από τον καρκίνο «έφυγε» από τη ζωή ο 71χρονος Hall of Famer Μπιλ Ουόλτον, ο οποίος στην θαυμαστή καριέρα του στο ΝΒΑ κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα, ήταν ο MVP του 1978, κορυφαίος αμυντικός στο σύνολο της καριέρας του και ένας από τους πιο... χρωματιστούς τηλεσχολιαστές αγώνων τα τελευταία χρόνια.

Στα παρκέ του ΝΒΑ κυριάρχησε τη δεκαετία του '70 και του ΄80. Κέρδισε πολλές μάχες κάτω από το καλάθι, ειδικά όταν οι αντίπαλοι προσπαθούσαν να του βάλουν καλάθι. Στα 71 του χρόνια όμως, ο Μπιλ Ουόλτον, έχασε μία άνιση μονομαχία με τον καρκίνο.

Άφησε την τελευταία του πρωί και η 27η Μαΐου ήταν για τα αμερικάνικα σπορ μία μέρα θλίψης. Ο Hall of Famer σέντερ, δύο φορές πρωταθλητής NCAA με το Πανεπιστήμιο του UCLA, άλλες τόσες πρωταθλητής ΝΒΑ (μία με τους Μπλέιζερς και μία με τους Σέλτικς) και MVP του 1978 πέθανε και το ΝΒΑ, μέσω του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ θέλησε να τον αποχαιρετήσει με επίσημη ανακοίνωση μιας και ήταν «μία μοναδική περίπτωση αθλητή στα χρονικά της λίγκας», όπως αναφέρθηκε.

«Αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο σε αυτόν ήταν το κέφι του για ζωή», είπε ο Σίλβερ, ο οποίος είχε στενή φιλία μαζί του και η απώλεια ήταν μεγάλη γι' αυτόν όπως φυσικά και για την οικογένειά του.

Ο Μπιλ Ουόλτον, ευτύχησε στη διάρκεια της ζωής του να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο το παιχνίδι που λάτρεψε, αλλά και να δει τον γιο του Λουκ Ουόλτον να εμφανίζεται επίσης στο ΝΒΑ και να κατακτά δύο πρωταθλήματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2009 και το 2010.

Τα τελευταία χρόνια πριν τον καταβάλει η ασθένεια που τελικά τον οδήγησε στον θάνατο, ο συγχωρεμένος Ουόλτον, σχολίαζε αγώνες για τα εθνικά δίκτυα με έναν πολύ ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο.