Ο Μπογκντάνοβιτς δεν πιστεύει πως θα αποχωρήσει ο Πέσιτς από την εθνική Σερβίας

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

i

© FIBA

Ο Μπογκντάνοβιτς δεν πιστεύει πως θα αποχωρήσει ο Πέσιτς από την εθνική Σερβίας

Ευτυχία Οικονομίδου 23:11 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:11 - 16.09.2024

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πιστεύει πως ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα παραμείνει στην εθνική Σερβίας, παρά τα όσα ακούστηκαν σχετικά με την αποχώρησή του.

Υπό τις οδηγίες το Σβέτισλαβ Πέσιτς, η Σερβία κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2023 και ένα χάλκινο το περασμένο καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος φαινόταν πως θα παρέμενε στο πάγκο της Σερβίας για να καθοδηγήσει την ομάδα στο ταξίδι της για το Ευρωμπάσκετ του 2025, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα συμβεί, καθώς ο 75χρονος δεν θα συνεχίσει την θητεία του εκεί.

Ωστόσο, κόντρα σε όσα ακούγονται ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Σέρβος προπονητής θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.

Ο αρχηγός της εθνικής Σερβίας μίλησε στην εκπομπή «Oko» του τηλεοπτικού δικτύου RTS και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι στην ομάδα το έχουμε σχολιάσει. Όλοι αντιδράσαμε με τον ίδιο τρόπο. Είπαμε: "Δεν τον πιστεύω! Δεν πιστεύω ότι θα φύγει"! Νομίζω ότι ο κόουτς Πέσιτς θα παραμείνει, γνωρίζοντάς τον και γνωρίζοντας πόσο χρόνο επενδύσαμε για να φτιάξουμε αυτή την κατάσταση στην Εθνική. Μαζί του φτιάξαμε νοοτροπία νικητή που είναι πολύ δύσκολο να "χτιστεί". Θα του ασκήσουμε πίεση για να μείνει»!