Μπόμπαν Μαριάνοβιτς: Ο αγαθός... γίγαντας με το αστείρευτο χιούμορ και τη Χολιγουντιανή πορεία

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς: Ο αγαθός... γίγαντας με το αστείρευτο χιούμορ και τη Χολιγουντιανή πορεία

Ευτυχία Οικονομίδου 20:14 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:29 - 17.09.2024

Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή του στην EuroLeague, για να μπει μια για πάντα στις καρδιές των μπασκετόφιλων, αν και σύμφωνα με το παρελθόν του είναι ήδη.

Η Φενέρμπαχτσε αναμένεται να ενεργοποιήσει τη «βόμβα» της απόκτησης του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, οποίος μετά από εννιά χρόνια καριέρας στο NBA θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο ευγενής «γίγαντας» κατά την παραμονή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα χάρισε απίστευτες στιγμές στους φαν του αθλήματος με πολύ χιούμορ, πρόσφερε βοήθεια κι έδειξε την πολύ ευαίσθητη πλευρά του.

Εννιά χρόνια καριέρας - Εννιά χρόνια διαφορετικών highlights

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το παιχνίδι εκείνο που όντας παίκτης των Ρόκετς, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός στην πορεία του στο NBA, σε νίκη κόντρα στους Κλίπερς μέσα στο Λος Άντζελες έκανε το... παράδοξο. Οι Κλίπερς θα προσέφεραν δωρεάν κοτόπουλο, εάν κάποιος αντίπαλος παίκτης αστοχούσε σε δύο συνεχόμενες βολές και αυτό ήταν κάτι που ο Μαριάνοβιτς το γνώριζε καλά. Με τέσσερα λεπτά να απομένουν για το φινάλε και τους Ρόκετς να έχουν προβάδισμα 8 πόντων, ο Σέρβος σέντερ έχασε επίτηδες και τη δεύτερη βολή, για να χαρεί το κοινό του Λος Άντζελες αυτή την προσφορά.

Όταν ο Λούκα Ντόντσιτς είχε σημειώσει ρεκόρ καριέρας 51 πόντων (πλέον έχει 73) και ο ίδιος ο Μπόμπαν δεν έπαιξε καν στο ματς, βρήκε τον τρόπο να κλέψει την παράσταση, καθώς πετάχτηκε στις δηλώσεις του Σλοβένου σταρ. «Ο Λούκα κι εγώ παίξαμε υπέροχα, σαν ζευγάρι βάλαμε 51 και το Ντάλας καταφέραμε να κερδίσουμε», είπε με το ξεχωριστό χιούμορ του, που είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει. Μάλιστα, ο γκαρντ των Μάβερικς είχε δηλώσει ότι είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο για εκείνον στο NBA, μιας και συνυπήρξαν στην ομάδα του Ντάλας, ενώ το ίδιο έχει υποστηρίξει και ο Τομπάϊας Χάρις, όταν τον είχε συμπαίκτη στους Σίξερς.

Το ύψος του Μαριάνοβιτς ξεκάθαρα «κόβει» την ανάσα. Με ανάστημα 224 εκατοστών ο γίγαντας της Σερβίας ήταν ο δεύτερος ψηλότερος παίκτης στο NBA μέχρι και την αποχώρησή του, πίσω από τον Ζακ Έντι. Μάλιστα, εξαιτίας του μοναδικού του ύψους έχει χαρίσει μία απίθανη στιγμή στους φαν των Ρόκετς, όταν είχε κολλήσει η μπάλα στο χρονόμετρο κι εκείνος με τη βοήθεια μίας... σκούπας επέτρεψε την επανέναρξη του αγώνα απέναντι στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης.

Σε αντίθεση με άλλους παίκτες που κατά τη διάρκεια της off season χτυπιούνται περνώντας τις ώρες τους στα γυμναστήρια, ο Μαριάνοβιτς περνούσε τα καλοκαίρια του βοηθώντας τον πατέρα και τον θείο του να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους σε ένα μικρό χωριό στη σερβική ύπαιθρο και να μετακινήσουν σακούλες με λίπασμα.

Φυσικά, δε μπορούμε να παραλείψουμε τη Χολιγουντιανή εμπειρία του, καθώς ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς πολέμησε εναντίον του Κιάνου Ριβς στο «John Wick 2», ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε ακόμη τρεις ταινίες και σε 12 διαφημίσεις. Ξέρει ξεκάθαρα λοιπόν να... κλέβει τα βλέμματα.

Είναι 2 μέτρα και 24 εκατοστά κι έχει το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών μετά τον Τάκο Φολ (2.39μ.), ενώ είναι γνωστό ότι πάσχει από γιγαντισμό. Αυτή του η πάθηση ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο στη ζωή του. Ο ίδιος την έκανε όπλο του, τη χρησιμοποίησε με χιούμορ και έγινε αγαπητός στο παγκόσμιο μπάσκετ. Τώρα επιστρέφει στη EuroLeague μετά από 9 χρόνια για τη Φενέρμπαχτσε και ένα είναι σίγουρο, θα προκαλέσει τα ίδια συναισθήματα και στους φαν της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.