Οι απόψεις διίστανται στη Βοστώνη: Ο προπονητής των Σέλτικς θέλει να αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό, ο Τέιτουμ δεν... καίγεται!

Οι απόψεις διίστανται στη Βοστώνη: Ο προπονητής των Σέλτικς θέλει να αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό, ο Τέιτουμ δεν... καίγεται!

Γιώργος Γαβριλάκης 14:27 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 16.10.2024

Ο Τζέισον Τέιτουμ δεν θεωρεί πως για να ονομαστούν οι Μπόστον Σέλτικς παγκόσμιοι πρωταθλητές θα πρέπει κατ΄ ανάγκη να παίξουν και να νικήσουν τον κατακτητή της Euroleague, Παναθηναϊκό. Έτσι κι αλλιώς πιστέυει πως «δεν θα γίνει ένας τέτοιος αγώνας», ενώ ο προπονητής του Τζο Μαζούλα ευχαρίστως θα αποδεχόταν την πρόκληση...

Με το που οι Μπόστον Σέλτικς ολοκλήρωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην preseason με την ήττα τους στο Τορόντο, η συζήτηση στην συνέντευξη Τύπου μεταφέρθηκε στο φιλολογικό επίπεδο. Για το αν οι Κέλτες νοιώθουν παγκόσμιοι πρωταθλητές ή αν όντως στην πραγματικότητα είναι.

Από τη μία υπάρχουν τα γεωγραφικά κριτήρια που αμφισβητούν αυτόν τον... βαρύγδουπο τίτλο και από την άλλη υπάρχει η αίσθηση πως από τη στιγμή που κατέκτησαν το δακτυλίδι στο NBA δεν υπάρχει κάποια ομάδα που θα μπορούσε να τους κοιτάξει στα μάτια. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να διευκρινιστεί με πράξεις, αν ως κορυφαίοι στον «μαγικό πλανήτη» για το 2024, Μπόστον Σέλτικς, αντιμετώπιζαν τους αντίστοιχους κατακτητές της Euroleague. Δηλαδή τον Παναθηναϊκό! Κάτι που έχει συζητηθεί εδώ και καιρό, περισσότερο ως μία μελλοντική προοπτική και συνάντηση.

Ο Κώστας Σλούκας... προκαλεί τους Μπόστον Σέλτικς: «Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου, ας έρθουν να μας κερδίσουν» (vid)
EUROLEAGUE

11:53 - 21.09.2024

Ο Κώστας Σλούκας... προκαλεί τους Μπόστον Σέλτικς: «Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου, ας έρθουν να μας κερδίσουν» (vid)

Για να γίνουν όντως πρωταθλητές κόσμου οι Μπόστον Σέλτικς και όχι απλώς κατακτητές του NBΑ, ο Κώστας Σλούκας θεωρεί πως «θα πρέπει να μας κερδίσουν κι αν το ματς γίνει στο ΟΑΚΑ, μπορούμε να τα καταφέρουμε!»

Όταν όμως στο Τορόντο συζητήθηκε το θέμα, ο σούπερ σταρ των Κελτών, Τζέισον Τέιτουμ, δεν φάνηκε να καίγεται ιδιαίτερα επί της διαδικασίας. Κατ' αρχάς του φάνηκε πολύ υποθετικό το σενάριο και απάντησε πως «δεν πιστεύω στα "εάν" και στα "ίσως". Δεν νομίζω πως θα γίνει κάποια τέτοια αναμέτρηση για να είμαι ειλικρινής. Φαντάζομαι πως είναι διασκεδαστικό να μιλάς για κάτι τέτοιο, αλλά αμφιβάλλω αν θα συμβεί σύντομα μία τέτοια συνάντηση».

Από την άλλη ο προπονητής του Τζο Μαζούλα, ήταν πιο ανοικτός και πιο θερμός στις προκλήσεις. Και λακωνικά ξεκαθάρισε πως «θα παίξω με οποιονδήποτε βρίσκεται στο πρόγραμμα μας. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει».

Τέλος το ίδιο ερώτημα τέθηκε και στον ρολίστα παίκτης των Σέλτικς., Εξέβιερ Τίλμαν, ο οποίος θεωρεί πως «είμαστε ήδη πρωταθλητές κόσμου. Το ΝΒΑ είναι η καλύτερη λίγκα στον κόσμο. Οπότε...». Δεν γεννάται καν ερώτημα για εκείνον.