Οι Σέλτικς νίκησαν τους Σίξερς, έχασαν όμως τον Τζέιλεν Μπράουν (vids)
i

Σέλτικς - Σίξερς / © photo by Brian Fluharty / Getty Images / Ideal Images

Οι Σέλτικς νίκησαν τους Σίξερς, έχασαν όμως τον Τζέιλεν Μπράουν (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:26 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 20.08.2024

Η Βοστώνη εξήγησε στη Φιλαδέλφεια ποιος είναι το αφεντικό στην Ανατολή, επικράτησε με 106-99, αλλά είδαν τον All-Star φόργουορντ, Τζέιλεν Μπράουν να αποχωρεί με κάταγμα στο πρόσωπο - Εύκολες νίκες για Ουάσινγκτον και Κλίβελαντ.

Αυτή δεν ήταν μία απλή νίκη των Σέλτικς. Ήταν ένα μήνυμα προς όλη την Ανατολή. Έδειξαν τις διαθέσεις τους, συνεχίζουν να κυριαρχούν στην περιφέρεια και μετά την επικράτηση επί της Φιλαδέλφεια με 106-99 συνέχισαν την κυριαρχία τους αυτή. 

Μάλιστα, αγωνίστηκαν χωρίς τρεις βασικούς παίκτες τους, αφού οι Μάρκους Σμαρτ, Αλ Χόρφορντ και Ρόμπερτ Ουίλιαμς είναι τραυματίες, ενώ στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου έχασαν και τον Τζέιλεν Μπράουν. 

Ο All-Star φόργουορντ, δέχτηκε κατά λάθος αγκωνιά στο κεφάλι από τον συμπαίκτη του Τζέισον Τέιτουμ και οι δυο τους, αν και συνήθως συνεργάζονται για να σκοράρουν, αυτή τη φορά «συνεργάστηκαν» σε μία… άτυχη στιγμή. Μάλιστα, ο Μπράουν αναμένεται να είναι ο τρίτος από τους επίλεκτους που θα χάσουν το All-Star Game (στις 20/2), καθώς οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί κάταγμα προσώπου. 

Πίσω στη αναμέτρηση, ο πάγκος των Κελτών έκανε σπουδαία δουλειά. Μιας και ο Τέιτουμ έμεινε παραδόξως πολύ χαμηλά στους πόντους (είχε 12), ο Μάλκολμ Μπρόγκντον τελείωσε το ματς με 19 πόντους και μαζί με τον Ντέρικ Ουάιτ ήταν οι πρώτοι σκόρερ. 

Επίσης, οι Γκραντ Ουίλιαμς και Μπλέικ Γκρίφιν που βρέθηκαν ως… guest στην πρώτη πεντάδα είχαν από 14 πόντους, ενώ ο rookie Σαμ Χάουσερ είχε 14 πόντους με 4/4 τρίποντα. 

Οι Σίξερς με όλες τις απουσίες των Σέλτικς είχαν την ευκαιρία να… ακουμπήσουν την κορυφή της Ανατολής, ελά αντ’ αυτού έμειναν πίσω. Ο Τζοέλ Εμπίντ σκόραρε 28 πόντους, ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε double double, αλλά οι υπόλοιποι είχαν αλλού το μυαλό τους.

Ουάσινγκτον - Σάρλοτ: 118-104

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ήταν ασταμάτητος. Ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 8 τρίποντα σε ένα ματς, ολοκλήρωσε την παρουσία του με 36 πόντους και οι Ουίζαρντς νίκησαν τους Σάρλοτ Χόρνετς με 118-104. 

Στη Γιούτα ο Ουέστμπρουκ, επιστροφή στο Λ.Α. και τους Λέικερς για τον ΝτιΆντζελο Ράσελ
NBA

06:29 - 09.02.2023

Στη Γιούτα ο Ουέστμπρουκ, επιστροφή στο Λ.Α. και τους Λέικερς για τον ΝτιΆντζελο Ράσελ

Μία τριπλή ανταλλαγή ολοκλήρωσαν Λέικερς, Τζαζ και Τίμπεργουλβς, με τη Γιούτα να αποκτά τον Ράσελ Ουέστμπρουκ τους Λιμνάνθρωπους να προσθέτουν τους Ράσελ, Μπίσλεϊ και Βάντερμπιλντ και ο Κόνλεϊ να καταλήγει στη Μινεσότα.

Για την ομάδα της Ουάσινγκτον ο Ντάνι Αβντίγια παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και ειδικά μετά την φυγή του Ρούι Χατσιμούρα έχει περάσει το παιχνίδι του σε νέο επίπεδο. Ο Ισραηλινός φόργουορντ είχε 20 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ για τους ηττημένους πρώτος σκόρερ ήταν ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον με 20 πόντους.

Κλίβελαντ - Ντιτρόιτ: 113-85

Χωρίς τον Ντόνοβαν Μίτσελ και δίχως την παρουσία του Ντάριους Γκάρλαντ οι Καβαλίερς δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους Πίστονς. Νίκησαν με 113-85 έχοντας για πρωταγωνιστές του δύο ψηλούς τους. Ο Τζάρετ Άλεν είχε 20 πόντους και ο Ίβαν Μόμπλεϊ πρόσθεσε 19 και οδήγησαν τους Ιππότες στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους. Για τους Πίστονς που παίζουν χωρίς κίνητρο ήδη, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είχε 15 πόντους. Κανένας συμπαίκτης του δεν έβαλε περισσότερους.