48 λεπτά από την απόλυτη υπέρβαση: Οι Σέλτικς «τρέλαναν» τη λογική και γράφουν ιστορία

Τζέισον Τέιτουμ, Μάρκους Σμαρτ, Τζέιλεν Μπράουν

48 λεπτά από την απόλυτη υπέρβαση: Οι Σέλτικς «τρέλαναν» τη λογική και γράφουν ιστορία

Χρήστος Τσάλτας 17:33 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 14.08.2024

Το buzzer beater του Ντέρικ Ουάιτ έφερε τη σειρά των τελικών της Ανατολής στα ίσα, με τους Μπόστον Σέλτικς να έχουν πάρει το μομέντουμ και να απέχουν μια νίκη από αυτό που δεν είχε ξανασυμβεί στα χρονικά του ΝΒΑ.

Με το πέρας του Game 3 της σειράς των Μπόστον Σέλτικς με τους Μαϊάμι Χιτ τα πράγματα έδειχναν να ξεκαθαρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα βρισκόταν μπροστά με 3-0 και απείχε μια νίκη από την επιστροφή σε τελικούς ΝΒΑ, μετά το 2020 και την παρουσία στη «φούσκα» του Ορλάντο.

Η ομάδα της Φλόριντα όμως υπολόγιζε χωρίς τους Μπόστον Σέλτικς και το βάρος φανέλας που διαθέτουν, καθώς και την προσωπικότητα του γκρουπ του Τζόε Μαζούλα. Διότι την κρίσιμη ώρα οι «Κέλτες» όχι μόνο δεν... διαλύθηκαν ψυχολογικά, αλλά έμειναν ενωμένοι, έγιναν ακόμα πιο δυνατοί και το έβγαλαν με 3 do or die παιχνίδια στη σειρά.

Το φιλί της ζωής το έδωσε ο Ντέρικ Ουάιτ! Οι Σέλτικς νίκησαν στην εκνποή τους Χιτ και η σειρά πάει σε Game 7 (vids)
NBA

06:39 - 28.05.2023

Το φιλί της ζωής το έδωσε ο Ντέρικ Ουάιτ! Οι Σέλτικς νίκησαν στην εκνποή τους Χιτ και η σειρά πάει σε Game 7 (vids)

Όταν ο Τζίμι Μπάτλερ ξύπνησε δεν ήταν αργά, ανέτρεψε την κατάσταση, έδωσε προβάδισμα ενός πόντου 3'' πριν το τέλος, ώσπου εμφανίστηκε ο Ντέρικ Ουάιτ και με follow στην εκνοή έσωσε ολόκληρη τη Βοστώνη. Οι Σέλτικς νίκησαν 104-103 και ετοιμάζουν αυτό που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Η σειρά ήταν στο 0-3 και τώρα είναι στο 3-3.

Το Game 4 ήταν η προειδοποιητική βολή. Άλλωστε ο Τζέιλεν Μπράουν είχε φροντίσει να στείλει το μήνυμα. «Μην μας επιτρέψετε να πάρουμε ένα παιχνίδι», είχε πει χαρακτηριστικά ο JB, δείχνοντας τις διαθέσεις όλου του συνόλου σε μια πολύ κρίσιμη φάση της σεζόν. Τo Game 5 ήταν η απόδειξη πως το μομέντουμ γύρισε και παρά το γεγονός πως οι Χιτ είχαν ακόμα προβάδισμα, η ομάδα της Βοστώνης είχε πάρει ψυχολογία.

Κυρίως όμως, είχε πάρει τον... αέρα των παικτών του Σποέλστρα σε άμυνα και επίθεση. Η απουσία του Τάιλερ Χίρο «φώναξε» για την ομνάδα του Μαϊάμι, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το βάρος και την πίεση, παρά το γεγονός πως διαθέτει προσωπικότητες που μπορούν να υποστηρίξουν το παιχνίδι της ομάδας.

Το Game 6 ήταν το απόλυτο θρίλερ. Ο Μπάτλερ έβαλε μπροστά τους Χιτ με 3'' για το τέλος και εκεί εμφανίστηκε ο Ντέρικ Ουάιτ για να κάνει αυτό που έμοιαζε με όνειρο. Ένα tip σε νεκρό χρόνο και η σειρά στα ίσα. 3-3!

Στα χρονικά του ΝΒΑ 150 σειρές έχουν φτάσει σε 3-0. Σε καμία εξ αυτών δεν έγινε η μεγάλη ανατροπή. Το ρεκόρ των ομάδων που προηγήθηκαν με 3-0 σε σειρές πλέι οφ είναι 150-0! Από εκείνες μόλις 3 οδηγήθηκαν σε Game 7, με τις ομάδες να επιστρέφουν από την... κόλαση του 3-0 και να δίνουν μια ευκαιρία για την απόλυτη ανατροπή.

«Μην μας αφήσετε να κερδίσουμε απόψε»: Οι Σέλτικς πάνε να κάνουν αυτό που δεν έγινε ποτέ στην ιστορία των πλέι οφ
NBA

08:34 - 24.05.2023

«Μην μας αφήσετε να κερδίσουμε απόψε»: Οι Σέλτικς πάνε να κάνουν αυτό που δεν έγινε ποτέ στην ιστορία των πλέι οφ

Την πιο κρίσιμη στιγμή έδειξαν χαρακτήρα και έμειναν «ζωντανοί». Οι Μπόστον Σέλτικς μείωσαν σε 3-1 τη σειρά κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, όμως ο στόχος τους είναι πιο μεγάλος και... ιστορικός.

Πιο συγκεκριμένα:...

Το 1959 οι Ρότσεστερ Ρόγιαλς παρά το γεγονός πως είδαν τους Νικς να ισοφαρίζουν τη σειρά των τελικών σε 3-3, κατάφεραν να πάρουν το 7ο ματς και να κατακτήσουν τον τίτλο. Το 1994 οι Γιούτα Τζαζ γύρισαν από το 3-0 κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς, όμως η ομάδα του Κολοράντο πήρε το Game 7 και την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης. Το 2003 οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς γύρισαν από το 3-0 κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, όμως οι Μαβς κατάφεραν να επικρατήσουν στο 7ο παιχνίδι και να πάρουν την πρόκριση.

Η σειρά των Σέλτικς με τους Χιτ, για τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, θα είναι η τέταρτη σειρά στην ιστορία των πλέι οφ που θα οδηγηθεί σε Game 7 έπειτα από προβάδισμα ομάδας με 3-0. Τα ξημερώματα της Τρίτης θα πάρουμε την απάντηση για το αν οι «Κέλτες» θα κάνουν την απόλυτη ανατροπή, ή οι Χιτ θα βρουν τα ψυχικά αποθέματα και θα κάνουν ένα ακόμα break που θα τους οδηγήσει στους τελικούς. Σε κάθε περίπτωση, οι Σέλτικς έχουν πλέον το μομέντουμ και δείχνουν ικανοί να κάνουν αυτό που έμοιαζε με άπιαστο όνειρο όλα αυτά τα χρόνια. Απομένουν 48 λεπτά για να δοθούν όλες οι απαντήσεις...