Παραλίγο... ρεκόρ στην πρεμιέρα του NBA: Οι πρωταθλητές Σέλτικς διέλυσαν τους Νικς με 29 τρίποντα! (vids)
i

Τζέισον Τέιτουμ / Χ @ Boston Celtics

Παραλίγο... ρεκόρ στην πρεμιέρα του NBA: Οι πρωταθλητές Σέλτικς διέλυσαν τους Νικς με 29 τρίποντα! (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:20 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:12 - 23.10.2024

Οι Μπόστον Σέλτικς στο πρώτο ματς της σεζόν 2024-25 υποδέχθηκαν τους φιλόδοξους Νιου Γιορκ Νικς και τους θύμησαν ποιοί ακριβώς είναι οι πρωταθλητές του NBA. Οι Κέλτες νίκησαν με 132-109, ο Τζέισον Τέιτουμ έβαλε 37 πόντους και συνολικά η ομάδα του 29 τρίποντα. Νούμερο που ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ εύστοχων σε ένα ματς!

H 79η έκδοση του NBA ξεκίνησε. Τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου «κόπηκε» η κορδέλα και επίσημοι καλεσμένοι των πρωταθλητών Σέλτικς στη Βοστώνη ήταν οι Νιου Γιορκ Νικς. Μόνο που οι γηπεδούχοι δεν τους άφησαν να πάρουν... ανάσα και τους κέρασαν τρίποντα, το ένα μετά το άλλο.

Τελικά τους νίκησαν με το επιβλητικό 132-109. Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν πρώτος σκόρερ με 37 πόντους, εκ των οποίων 24 ήρθαν με τρίποντα. Είχε 8 εύστοχα σε 11 προσπάθειες, αλλά συνολικά οι Σέλτικς επιτέθηκαν από την περιφέρεια και τα μακρινά σουτ.

Ένα «παράθυρο» που μοιάζει να... κλείνει για τους Μπακς και οι φήμες περί τελευταίας σεζόν του Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι
NBA

15:59 - 20.10.2024

Ένα «παράθυρο» που μοιάζει να... κλείνει για τους Μπακς και οι φήμες περί τελευταίας σεζόν του Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγο πριν γίνει 30 ετών, παραμένει κυρίαρχος στο NBA, μία ασταμάτητη δύναμη, αλλά οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν... μπαγιατεύσει. Η ομάδα είναι «γερασμένη», ο Ντέιμιαν Λίλαρντ μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της κανονικής περιόδου (ξημερώματα 23ης Οκτωβρίου) ήρθε η ώρα να καταγραφούν οι μύθοι και οι πραγματικότητες του Greek Freak και των Ελαφιών.

Ήταν η βραδιά τους, σε σημείο που παραλίγο να κάνουν το απόλυτο ρεκόρ, με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε έναν αγώνα. Τελικά έβαλαν 29 και ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση που κατοχύρωσαν οι Μιλγουόκι Μπακς τη σεζόν 2020-2021.

Μάλιστα, τα τελευταία λεπτά του αγώνα κι ενώ το αποτέλεσμα είχε κριθεί, ο κόσμος ζητούσε επιτακτικά ένα τρίποντο ακόμα. Κι εκεί που οι Σέλτικς μέχρι εκείνο το σημείο τα έβαζαν... όλα, ξαφνικά «πάγωσαν». Έχασαν 13 διαδοχικά τρίποντα και τελικά δεν έφθασαν τα 30.

Πήραν όμως την πρώτη τους νίκη, σε έναν αγώνα που εκτός από του ότι ήταν ο πρώτος της σεζόν, ξεκίνησε με την απονομή του δακτυλιδιού του πρωταθλητή. Και απ' ότι φαίνεται οι Σέλτικς ετοιμάζονται για μία πορεία παρόμοια με την περσινή. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή στη Βοστώνη και γιορτινή παρέμεινε μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Ο MVP των τελικών του 2024, Τζέιλεν Μπράουν, έβαλε πέντε τρίποντα και 23 πόντους συνολικά, ενώ ο Ντέρικ Ουάιτ είχε ένα παραπάνω εύστοχο τρίποντο και 24 πόντους. Αυτή ήταν η τριάδα της Βοστώνης που σάρωσε τους Νικς.

Την ίδια ώρα η ομάδα της Νέας Υόρκης είδε τον Τζέιλεν Μπράουν να σταματήσει στους 22 πόντους, όσους έβαλε ερχόμενος από τον πάγκο και ο νεαρός γκαρντ, Μάιλς ΜακΜπράιντ. Οι νέες προσθήκες τους, που τους κάνουν να αισιοδοξούν για τη φετινή σεζόν, δεν ήταν δα και κομβικοί στην αναμέτρηση. Ο Μάικαλ Μπρίτζες είχε 16 πόντους, ενώ ο Καρλ Άντονι-Τάουνς περιορίστηκε στους 12 πόντους.