Πωλητήριο στους Μπόστον Σέλτικς, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ!

Μπόστον Σέλτικς

i

© IMAGO / Xinhua

Πωλητήριο στους Μπόστον Σέλτικς, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ!

Γιάννης Πάλλας 21:53 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:53 - 01.07.2024

Ο Βικ Γκρούσμπεκ σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται πως εξετάζει την περίπτωση πώλησης των Μπόστον Σέλτικς λίγο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ από τους Μπόστον Σέλτικς φέρνει απ’ ότι φαίνεται την ιστορική ομάδα σε διαδικασία πώλησης! Ο ιδιοκτήτης Βικ Γκρούσμπεκ έχει βάλει πωλητήριο, σύμφωνα με τον έγκριτο ρεπόρτερ Έντριαν Βοϊναρόφσκι.

Το «αφεντικό» των Σέλτικς διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών, με τον επενδυτικό του όμιλο να βρίσκεται στα ηνία της ομάδας από το 2002, όταν κατέβαλλε 360 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, από τότε ως τώρα η ομάδα της Βοστώνης έχει καταφέρει να κατακτήσει 2 πρωταθλήματα (2008, 2024).

Οι Σέλτικς αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα brand name στον χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού έχοντας συνολικά 18 πρωταθλήματα στο NBA φέρνοντας τους στη δεύτερη θέση μόνο μετά τους New York Yankees (27) μεταξύ όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων στις ΗΠΑ.

Με ανακοίνωση τους τη Δευτέρα (1/7) οι «Κέλτες» ανακοίνωσαν ότι το διοικητικό συμβούλιο του ιδιοκτησιακού ομίλου θα πουλήσει το «πλειοψηφικό πακέτο», είτε αργότερα τη φετινή σεζόν, είτε στις αρχές του 2025. Πάντως σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίστηκε πως «ο Βικ Γκρούσμπεκ θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας μέχρι το τέλος του 2028».

Από το 2002 που ο όμιλος του Βικ Γκρούσμπεκ, με την ονομασία Boston Basketball Partners, αγόρασε τους Σέλτικς ήταν σταθερά μεταξύ των καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος.