Μπόστον Σέλτικς: Ο Τζο Μαζούλα έχει λαμπρό μέλλον

Μπόστον Σέλτικς: Ο Τζο Μαζούλα έχει λαμπρό μέλλον

Sportal newsroom 13:34 - 17.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.08.2024

Ο νεαρός κόουτς Τζο Μαζούλα άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε ξαφνικά και οι «Κέλτες» σκέφτονται να του προσφέρουν πολυετή συνεργασία.

Η λέξη «υπηρεσιακός» δίπλα από το προπονητής πολύ σύντομα θα φύγει από το βιογραφικό του Τζο Μαζούλα. Οι Μπόστον Σέλτικς τον επέλεξαν λίγο μετά την αποπομπή - τιμωρία του Ιμέ Ουντόκα και του έδωσαν μία μεγάλη ευκαιρία στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ.

Η σεζόν είναι μακρά και απαιτητική, αλλά ο 34χρονος κόουτς έχει δείξει όχι απλώς ότι μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά ότι έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει το παιχνίδι της ομάδας. Η απόδοση των Σέλτικς είναι στο υψηλό επίπεδο ήδη, οι διαδοχικές νίκες έχουν φθάσει τον αριθμό οκτώ και η θέση της Βοστώνης στην κατάταξη είναι στο Νο1, με 12 επιτυχημένα αποτελέσματα σε 15 αγώνες.

Ο Μαζούλα, ο οποίος ήταν βοηθός προπονητής στους «Κέλτες» από το 2019 πήρε τη δουλειά του head coach, αφού ο Ιμέ Ουντόκα μπήκε στον «πάγο» παραβιάζοντας έναν κανονισμό της ομάδας. Στην πραγματικότητα είχε συνάψει ερωτική σχέση με γυναίκα, εργαζόμενη στη διοίκηση και (όπως οι φήμες λένε) σύζυγο ισχύρου άνδρα των Σέλτικς.

Έτσι παρά το πολυετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρσι και το οποίο ακόμα δεν έχει λυθεί, φαίνεται πως δεν έχει μέλλον στο σύλλογο. Δεν θα αργήσει να βρει ομάδα όταν αποδεσμευτεί, αλλά μακριά από τη Μασαχουσέτη.