Η οικονομική πρόβλεψη του 90χρονου πατέρα του, που έπεισε τον Βικ Γκρούσμπεκ να πουλήσει τους Μπόστον Σέλτικς

Η οικονομική πρόβλεψη του 90χρονου πατέρα του, που έπεισε τον Βικ Γκρούσμπεκ να πουλήσει τους Μπόστον Σέλτικς

Γιώργος Γαβριλάκης 11:11 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 14.09.2024

Ο Βικ Γκρούσμπεκ έχει ενημερώσει εδώ και καιρό πως οι Μπόστον Σέλτικς βρίσκονται σε καθεστώς πώλησης, αλλά δεν εξήγησε γιατί πήρε αυτή την απόφαση. Η New York Post έρχεται τώρα για να αποκαλύψει το... μυστικό, που έχει να κάνει με την προφητεία του 90χρονου Ίρβινγκ Γκρούντμπεργκ.

Η απόφαση του Βικ Γκρούντμπεκ να βάλει πωλητήριο στους Μπόστον Σέλτικς έφερε μία κάποια επιχειρηματική αναταραχή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το όνομα του Ίλον Μασκ (Space X, Twitter) ως υποψήφιου αγοραστή «ακούστηκε» σαν ένα είδος φήμης που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε, ενώ ο Τζεφ Μπέζος (Amazon), πρόλαβε ο ίδιος με δική του δήλωση να βάλει τέλος στα σενάρια που κάποια στιγμή δημιουργήθηκαν.

Ακόμα η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει, η JPMorgan έχει αναλάβει την οικονομοτεχνική οργάνωση της πώλησης και προς το παρόν η οικογένεια Γκρούντμπεκ, με επικεφαλής τον Βικ, μαζί με τους νομικούς συμβούλους, τους υπόλοιπους επενδυτές και τους λομπίστες τους, βρίσκονται στην αναζήτηση της τέλειας προσφοράς. Και ένα συνολικό ποσό που υπολογίζεται πως θα ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια και με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί νέο ρεκόρ πώλησης στο NBA.

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να αγοράσεις τους Μπόστον Σέλτικς: Ο ρόλος της JPMorgan στη διαδικασία πώλησης
NBA

08:19 - 12.08.2024

Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να αγοράσεις τους Μπόστον Σέλτικς: Ο ρόλος της JPMorgan στη διαδικασία πώλησης

Η χρηματιστηριακή αξία των Μπόστον Σέλτικς, που βρίσκονται σε καθεστώς πώλησης, ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια και τόσα θα πρέπει να καταβάλει ο νέος επενδυτής. Ποσό που θα αποτελέσει ρεκόρ συναλλαγής τέτοιου τύπου στην ιστορία του NBA. H JPMorgan Chase & Co έχει αναλάβει να... ενορχηστρώσει οικονομικά τη διαδικασία της πώλησης που αναμένεται να ξεκινήσει με την πρώτη ευκαιρία και η πλήρης μεταβίβαση μετοχών θα ολοκληρωθεί το 2028.

To θέμα είναι πως ο Γκρούντμπεργκ, ναι μεν άνοιξε την ατζέντα του πριν από λίγους μήνες, ποτέ όμως, δεν αποκάλυψε τον βασικό λόγο που πήρε την απόφαση να αποχωριστεί ένα παγκόσμιο sport brand και την ομάδα που στους τελικούς του 2024 κατέκτησε το 18ο δακτυλίδι του πρωταθλητή. Πλέον οι Κέλτες είναι ο οργανισμός με τα περισσότερα τρόπαια, μιας και οι Λος Άντζελες Λέικερς έχουν 17 στη συλλογή τους.

Η New York Post έρχεται τώρα, ετεροχρονισμένα, να ενημερώσει για το ποια ακριβώς ήταν η επιρροή που είχε στην απόφασή του. Και αυτή έχει να κάνει με τον 90χρονο πατέρα του.

Ο Ίρβινγκ Γκρούσμπρεκ λόγω ηλικίας έχει αποσυρθεί από ενεργή διαχείριση των Σέλτικς, αλλά αυτός είναι ο κάτοχος των περισσότερων μετοχών και είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιος του Βικ, που έχει τις ευθύνες, τα προνόμια και τις υποχρεώσεις, στο... όνομά του φορολογικά διαχειρίζεται μόνο το 3%. Οπότε, θέλοντας και μη, συμβουλεύεται πέραν από τους δικούς του συνεργάτες και τον πατέρα του. Άλλωστε, αυτός είναι ο οικονομικός «Πατριάρχης» της φαμίλιας και ο άνθρωπος που έκανε πλούσιους τους απογόνους τους.

Σύμφωνα πάντα με πηγές του NY Post, ο Ίρβινγκ Γκρούσμπεκ, ο οποίος όχι μόνο έχει διαυγές επιχειρηματικό μυαλό (παρά το προχωρημένο της ηλικία του), μέχρι πρότινος δίδασκε οικονομικά στο Στάνφορντ, ανέλυσε τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και αντιλήφθηκε πως επιτρέπει στους πρωταγωνιστές να εισπράττουν υπέρογκα ποσά με τα νέα συμβόλαια, που στο άμεσο μέλλον αυτή η κατάσταση θα στοιχίσει στις διοικήσεις. Ήδη οι Κέλτες έδωσαν πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια για να διατηρήσουν στο ρόστερ τους μακροπρόθεσμα τον Τζέισον Τέιτουμ και τον Τζέιλεν Μπράουν, γεγονός που έπαιξε επίσης ρόλο στα στατιστικά δεδομένα πριν την οριστική απόφαση πώλησης.

Δεν ήταν κάτι που ο Βικ ή οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες δεν είχαν σκεφτεί ή δεν έχουν αρχίσει να υπολογίζουν, αλλά εκείνος πείστηκε ή του επιβλήθηκε να πάρει την απόφαση και πλέον περιμένει ποιος θα είναι ο πρώτος και ο ο καλύτερος που θα πληρώσει έξι δισεκατομμύρια για να γίνει η μεταβίβαση.