Μποζίκας: «Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Ολυμπιακού να χάνει πρωτάθλημα και όλος ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα»

Μποζίκας: «Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Ολυμπιακού να χάνει πρωτάθλημα και όλος ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα»

Νίκος Καλαμπάκας 18:08 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:16 - 23.06.2024

Ο βοηθός του Μπαρτζώκα στον πάγκο του Ολυμπιακού, Γιώργος Μποζίκας, μίλησε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και αυτή που έρχεται...

Δηλώσεις στην εκπομπή «Playmakers» της Novasports έκανε ο βοηθός προπονητή του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό, Γιώργος Μποζίκας. Ο ίδιος ανέλυσε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και την πορεία της ομάδας του Πειραιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε στην ομάδα της νέας σεζόν και τους στόχους της.

Ο Γιώργος Μποζίκας επισήμανε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει νοοτροπία, είπε ότι η χρονιά δεν ήταν επιτυχημένη μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε και στους οπαδούς για τους οποίους τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουν ότι η ομάδα του Πειραιά θα επιστρέψει στις επιτυχίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν θα συνεχίσει ο Ολυμπιακός να παίζει ομαδικό μπάσκετ και του χρόνου:

«Όταν είσαι στον Ολυμπιακό οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Σε κάθε διοργάνωση στόχος είναι να κατακτήσεις το τρόπαιο. Επειδή έχει γίνει πολύ κουβέντα για το αν δε χρειαζόμαστε ταλέντο στην ομάδα ή στηριζόμαστε στην ομαδικότητα, εμείς τη φιλοσοφία αυτή δεν την κάνουμε επειδή είναι κάποια δική μας ανακάλυψη αλλά για να βοηθήσουμε τους παίκτες. Μέσα από αυτή βελτιώθηκαν πολλοί παίκτες και είχαν τα καλύτερα νούμερα στην καριέρα τους. Όταν οι παίκτες έχουν καλύτερα νούμερα και κερδίζεις αποδεδειγμένα, μιλάμε για μία φιλοσοφία που φέρνει αποτελέσματα. Ασφαλώς και θα τη συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε στη φιλοσοφία μας, να προβληματιζόμαστε, να βοηθάμε τους παίκτες και να φέρνουμε τίτλους και νίκες στην ομάδα. Δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό, κάθε χρονιά είναι απαιτητική, εμείς δεν έχουμε κανέναν πανικό. Οι οπαδοί μας να είναι ήρεμοι, η ομάδα είναι σε καλά χέρια. Να έχουν εμπιστοσύνη στον οργανισμό και του χρόνου θα παλέψουμε πάλι για όλους τους τίτλους».

20:24 - 18.02.2024

Ο Κάνααν πήρε τ' όπλο του - Έβαλε δύο τρίποντα σε ένα λεπτό!

Δύο συνεχόμενα τρίποντα σκόραρε ο Αϊζάια Κάνααν στην 3η περίοδο του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό!

Για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε:

«Όταν δεν τελειώνεις τη χρονιά με νίκη και δεν παίρνεις τον βασικό σου στόχο δεν μπορείς να πεις πως η χρονιά είναι επιτυχημένη. Ήταν μία χρονιά που δοκιμαστήκαμε, βγήκαμε πιο δυνατοί, παλέψαμε μέχρι το τέλος να κατακτήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, γράψαμε ιστορία με την πρόκριση στο Final Four κόντρα στην Μπαρτσελόνα και γενικά μέσα στη χρονιά δε μας έδιναν πιθανότητες πως θα κάναμε κάτι καλό φέτος. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα, χάσαμε το πρωτάθλημα σε λεπτομέρειες, χωρίς τον βασικό μας σέντερ που ξέρετε πόσο σημαντικός είναι. Έτσι είναι το μπάσκετ και η ζωή. Δοκιμαστήκαμε τόσο που αναρωτιόμασταν αν απλά δεν είναι η χρονιά μας. Είδαμε πολλά περίεργα πράγματα να συμβαίνουν. Οι τραυματισμοί ήταν αστείοι, ήταν στα σπίτια των παικτών. Όταν περπατούσε ο Φαλ έσπασε το πόδι του, δεν έγιναν στην προπόνηση ή από δικό μας λάθος. Παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, μείναμε μαζί μέχρι το τέλος και είμαστε περήφανοι για αυτό που παρουσιάσαμε και το μπάσκετ που παίξαμε. Οι απαιτήσεις είναι ψηλές, θα παλέψουμε για όλους τους τίτλους, δεν κοιτάμε πίσω, ό,τι έγινε έγινε».

Δεν είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι όταν χάνουμε έναν τίτλο, πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Εμείς χάναμε σημαντικούς παίκτες το καλοκαίρι και με σημαντικούς τραυματισμούς σταθήκαμε στα πόδια μας και βρεθήκαμε στην κορυφή της Ευρώπης. Αμφιβάλλω αν άλλη ομάδα με αυτά τα προβλήματα ή αν έχανε σημαντικούς παίκτες θα ήταν σε αυτό το επίπεδο. Η Euroleague έχουμε δει πόσο δύσκολη είναι, πόσο ανταγωνιστική, μία νίκη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πέρσι στη μία νίκη παίχτηκε το πλεονέκτημα έδρας και στις λεπτομέρειες όλα τα παιχνίδια στο Final Four και ακόμα και το παιχνίδι στον ημιτελικό με τη Ρεάλ όπως εξελίχθηκε με εμάς να κυνηγάμε από την αρχή, νομίζω δεν ήμασταν πολύ μακριά στο να βάλουμε ακόμα περισσότερη πίεση στη Ρεάλ και να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν μία ομάδα δυσκολοκατάβλητη, ένας δύσκολος αντίπαλος για όλες τις ομάδες, καμία δεν ήθελε να παίξει απέναντί μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε έτσι».

Για το τι θα άλλαζε στη φετινή σεζόν:

«Είναι εύκολο σε μία χρονιά να κρατήσεις όσα πήγαν καλά και να αλλάξεις όσα δεν πήγαν. Το θέμα είναι να διαχειρίζεσαι τις δύσκολες καταστάσεις. Εδώ είμαστε για αυτές, όχι μόνο για να σηκώνουμε τρόπαια. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας και για τους παίκτες μας στο ότι μείναμε μαζί και παλέψαμε, δεν καταθέσαμε τα όπλα. Να δώσουμε και παραδείγματα όπως της Εφές και της Αρμάνι που είχαν μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας και δεν μπήκαν στα play-off. Πρέπει να βλέπουμε και αυτά τα παραδείγματα γιατί είναι λογικό να απογοητευόμαστε που δεν πήραμε την Euroleague και απλά πήγαμε στο Final-Four αλλά πρέπει να δούμε και ομάδες που δεν πάνε ούτε στα play-off και έχουν πολύ καλούς προπονητές και παίκτες και υψηλό μπάτζετ. Για να καταλάβουμε σε τι περιβάλλον βρισκόμαστε και σε τι δύσκολη λίγκα παίζουμε. Εμείς νιώθουμε τη στήριξη του κόσμου και αυτό μας δίνει κουράγιο. Νομίζω δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Ολυμπιακού να χάνει πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό και όλος ο κόσμος, στη μεγάλη του πλειοψηφία, να στηρίζει την ομάδα και να είναι τόσο αισιόδοξος για αυτό που βλέπει. Να ξέρετε ότι σίγουρα θα το ανταποδώσουμε και θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες».