Σοκάρει η εξομολόγηση του Μπράιαν Ντάνστον: «Παραλίγο να μου κόψουν το πόδι»

Σοκάρει η εξομολόγηση του Μπράιαν Ντάνστον: «Παραλίγο να μου κόψουν το πόδι»

Νίκος Καλαμπάκας 17:10 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 03.10.2024

Ο Μπράιαν Ντάνστον εγκαινίασε το podcast των πρώην συμπαικτών του στην Εφές, Λάρκιν και Μπράιαντ και διηγήθηκε την ιστορία που παραλίγο να του ακρωτηριάσουν το πόδι εξαιτίας μιας θεραπείας που δεν του πήγε καλά...

«Δοκίμασε την κρυοθεραπεία σου για το πόδι, θα σου κάνει καλό». Με αυτά τα λόγια, ο πρώην συμπαίκτης του Μπράιαντ Ντάντσον στην Εφές, Άλεκ Πίτερς και το ιατρικό τιμ της ομάδας τότε, είχαν πείσει τον Μπράιαν Ντάνστον να κάνει κρυοθεραπεία, προκειμένου να απαλλαγεί από κάποιους πόνους στο πόδι του.

Έπειτα από μια εβδομάδα σκέψης, ο Ντάνσον το πήρε απόφαση και εμπιστεύθηκε τον συμπαίκτη και τους γιατρούς του:

Ο Άλεκ Πίτερς του περιέγραψε τον τρόπο που λειτουργούσε το μηχάνημα, ο Ντάνστον μπήκε να κάνει την κρυοθεραπία, όμως μετά τα τρία λεπτά της διάρκειάς της, ξεκίνησαν τα προβλήματα:

«Μου έλεγε ο Πίτερς να βγω έξω, όμως δεν μπορούσα να κουνηθώ. Όταν του το είπα γελούσε, νόμιζε ότι αστειευόμουν, όμως σύντομα κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και ήρθε και με βοήθησε να βγω από το μηχάνημα. Έτρεμα, αισθανόμουν τα χέρια μου παγωμένα και το δέρμα μου να μελανιάζει. Στο αριστερό μου πόδι εμφανίστηκε μια μεγάλη φουσκάλα. Ήθελα να παίξω ενάντια στον Ολυμπιακό την επόμενη μέρα, νόμιζα ότι θα μπορούσα, όμως οι συμπαίκτες μου, μου είπα "Φίλε παίζεις το πόδι σου κορώνα - γράμματα».

Ο Ντάνστον τελικά αγωνίστηκε κανονικά, η Εφές νίκησε τον Ολυμπιακό με 86-67 και ο σέντερ από τις ΗΠΑ σημείωσε 10 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ.

Ωστόσο, μετά από εκείνο το παιχνίδι, η κατάσταση του Ντάνστον επιδεινώθηκε. Το δέρμα του συνέχισε να ξεφλουδίζει και έμεινε στο εκτός ομάδας καθώς οι γιατροί υποψιάζονταν ότι είχε κρυοπαγήματα. Άρχισε να χρησιμοποιεί κρέμες και να υποβάλλεται σε ειδικές θεραπείες αλλά είδε μικρή βελτίωση.

Δύο εβδομάδες αργότερα, αφού υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία που ο ίδιος περιέγραψε ως «μαρτύριο», ο Ντάνστον και ο ατζέντης του αποφάσισαν να αναζητήσουν περαιτέρω ιατρική συμβουλή στη Γερμανία.

Εκεί έμαθε τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Εάν το κρυοπάγημα είχε φτάσει στους συνδέσμους ή στα οστά του, οι γιατροί θα έπρεπε να ακρωτηριάσουν το πόδι του κάτω από το γόνατο. Η γυναίκα του Ντάνστον ξέσπασε σε κλάματα μόλις άκουσε τα νέα.

«Ευτυχώς όμως η ζημιά ήταν εξωτερικά, όχι εσωτερικά», σημείωσε ο Ντάνστον που η μόνη του σκέψη τότε ήταν αν θα έπαιζε ξανά μπάσκετ.

Ο Ντάνστον θυμήθηκε το... κράξιμο του Αταμάν στα αποδυτήρια και οι Λάρκιν και Μπράιαντ «πέθαναν» στα γέλια
EUROLEAGUE

23:04 - 02.10.2024

Ο Ντάνστον θυμήθηκε το... κράξιμο του Αταμάν στα αποδυτήρια και οι Λάρκιν και Μπράιαντ «πέθαναν» στα γέλια

Ο Μπράιαν Ντάνστον διηγήθηκε μια ιστορία από τα αποδυτήρια της Εφές, όταν ο Εργκίν Αταμάν του... έβαλε χέρι και οι πρώην συμπαίκτες του, Λάρκιν και Μπράιαντ γέλασαν με την ψυχή τους.

Τελικά αυτό συνέβη έπειτα από έξι μήνες και ο πρώην παίκτης της Εφές και του Ολυμπιακού συνέχισε την καριέρα του...