Στη λίστα της ΑΕΚ ο Μπράντον Νάιτ, πρώην συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο στους Μπακς
i

© photo by Jason Miller / Getty Images / Ideal Images

Στη λίστα της ΑΕΚ ο Μπράντον Νάιτ, πρώην συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο στους Μπακς

Χρήστος Τσάλτας 13:09 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ πατάει γκάζι για να κλείσει κάθε μεταγραφική εκκρεμότητα και μετά τον Τζόρνταν Μόργκαν έχει στο στόχαστρο τον Μπράντον Νάιτ. Πρόκειται για τον 32χρονο γκαρντ, που ήταν ο βασικός οργανωτής των Μιλγουόκι Μπακς τη σεζόν 2013-14.

Το πρώτο βήμα της ΑΕΚ ήταν να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Μφιόντου Καμπενγκέλε και η διαδικασία ενίσχυσης αυτή την εποχή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Περισσότερο προσεγγίζει το ανώτερο επίπεδο δυσκολίας, παρόλα αυτά η συμφωνία με τον Τζόρνταν Μόγκαν αποτέλεσε μία ιδανική κατάσταση -τηρουμένων των αναλογιών. 

Το δεύτερο βήμα, αφορά στην ενίσχυση της περιφέρειας, καθώς ο Ζοάν Πλάθα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό (από τη μέρα που αποδεσμεύτηκε ο Μπεν ΜάκΛεμορ) να προσπαθεί να εντοπίσει αυτό το... κομμάτι που θα αναβαθμίσει το παιχνίδι της ομάδας του. Είχε αποφασίσει εξ' αρχής να μην γίνει κάποια βιαστική κίνηση, αλλά τώρα υπάρχει ένα όνομα στη λίστα του που ξεχωρίζει. 

Πρόκειται για τον Μπράντον Νάιτ, ο οποίος είναι ένας combo γκαρντ με ένα... τεράστιο βιογραφικό. Κι αν ο ΜάκΛεΜορ είχε ξεκινήσει με μεγάλη προοπτική την καριέρα του στο ΝΒΑ, αλλά δεν εξελίχθηκε σε «αστέρι», ο 32χρονος πλέον Νάιτ, για διαδοχικές σεζόν πρωταγωνίστησε στο κορυφαίο πρωτάθλημα. 

Είχε φθάσει σε σημείο να σκοράρει σχεδόν 20 πόντους ανά αγώνα (είχε 19,6 και 5,1 ασίστ το 2015-16 με τους Φοίνιξ Σανς), ενώ συνολικά έχει αγωνιστεί έξι σεζόν με περισσότερους από 12 πόντους μέσο όρο, ενώ πέραν από τους Σανς έχει αγωνιστεί με τους Πίστονς, τους Ρόκετς, τους Καβαλίερς, τους Μάβερικς και ήταν ο βασικός γκαρντ των Μιλγουόκι Μπακς τη σεζόν 2013-14 (17,9 πόντοι, 4,9 ασίστ). Δηλαδή, την πρώτη χρονιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ

Χειρουργήθηκε ο Κουζμίνσκας: Ενάμισι μήνα εκτός δράσης και... τρέχει για Final 8
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:25 - 27.12.2023

Χειρουργήθηκε ο Κουζμίνσκας: Ενάμισι μήνα εκτός δράσης και... τρέχει για Final 8

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας πέρασε την πόρτα του χειρουργείο για να αποκαταστήσει το τραυματισμένο του δάχτυλο με τον Λιθουανό να μένει εκτός για έξι εβδομάδες και να κάνει αγώνα δρόμου για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η περίπτωσή του ξεχωρίζει τις τελευταίες ώρες, καθώς είναι ελεύθερος και μπορεί να τεθεί άμεσα στη διάθεση της ΑΕΚ. Βέβαια υπάρχει ο ενδοιασμός πως το τελευταίο του ματς ήταν τον Ιούνιο του 2023, ενώ το 2022 έπαιξε λίγα ματς με τους Ντάλας Μάβερικς (5) και από εκεί και πέρα αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο. Το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός δουλεύει σε εντατικό ρυθμό για να επιστρέψει σε ένα καλύτερο επίπεδο και η περίπτωση της ΑΕΚ απασχολεί και τον ίδιο ιδιαίτερα. 

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

Tags: