Μπρίτνεϊ Γκράινερ: «Θα παίξω στο WNBA, ευχαριστώ Πρόεδρε Μπάιντεν»
i

Μπρίτνεϊ Γκράινερ / printscreen

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: «Θα παίξω στο WNBA, ευχαριστώ Πρόεδρε Μπάιντεν»

Γιώργος Γαβριλάκης 20:35 - 16.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 20.08.2024

Η Μπρίτνεϊ Γκράινερ ενημέρωσε ότι το καλοκαίρι θα παίξει στο WNBA, ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν και την Κυβέρνηση των ΗΠΑ (!) που ολοκλήρωσαν την αποφυλάκισή της και ελπίζει πως το ίδιο θα συμβεί με τον πρώην πεζοναύτη Πολ Ουίλαν.

Στις 9 του Δεκέμβρη η περιπέτεια της Μπρίτνεϊ Γκράινερ στις φυλακές της Ρωσίας ολοκληρώθηκε. Η Αμερικανίδα αθλήτρια που είχε συλληφθεί πριν από περίπου 10 μήνες στο αεροδρόμιο της Μόσχας για κατοχή παράνομων ουσιών (ελαίου κάνναβης) αφέθηκε ελεύθερη μετά την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών, με την αντίθετη διαδρομή να ακολουθεί ο επί μία δεκαετία κρατούμενος στις ΗΠΑ, έμπορος όπλων Βίκτορ Μπουτ. 

Πλέον, η 32χρονη σέντερ με ύψος 2.06 μέτρα έχει επανέλθει στην ελεύθερη ζωή της και σκέφτεται με αισιοδοξία το μέλλον στο κάνοντας ήδη προπονήσεις. Το καλοκαίρι, έχει αποφασίσει όπως ενημέρωσε πως «θα παίξω στο WNBA το καλοκαίρι», τιμώντας τον τρίτο και τελευταίο χρόνο συμφωνίας της με τους Φοίνιξ Μέρκιουρι, της ομάδας που ανήκει από το 2013. 

Επίσης, η Γκράινερ μίλησε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της στην πατρίδα και για την ακρίβεια δεν μίλησε, αλλά… έγραψε καθώς χρησιμοποίησε τα social media για να μεταφέρει τις σκέψεις της. 

«Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι σπίτι», είπε και θεώρησε απαραίτητο να ευχαριστήσει «τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για όλα όσα έκανε για να με φέρει πίσω». Βέβαια το post της δεν αισθουσίασε την οικογένεια του πρώην πεζοναύτη Πολ Ουίλαν, ο οποίος συνελήφθει στη Ρωσία για αντικατασκοπεία και βρίσκεται από το 2018 στη φυλακή, ως καταδικασμένος (από το 2020) σε δεκα εξαετή κάθειρξη. Στο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αρνηθεί ανταλλαγή κρατουμένων για τον Πολ Ουίλαν, το ίδιο επέλεξε και πριν μερικούς μήνες και ο Μπάιντεν.