Ο Μπρόνι πάλι τα... «έσπασε»: Άλλο ένα άστοχο βράδυ για τον γιο του Λεμπρόν (vid)
i

Μπρόνι Τζέιμς, Ρομπ Ντίλιγχαμ / © IMAGO

Ο Μπρόνι πάλι τα... «έσπασε»: Άλλο ένα άστοχο βράδυ για τον γιο του Λεμπρόν (vid)

Απόστολος Μαυράκης 11:07 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 05.10.2024

Ο Μπρόνι Τζούνιορ συνέχισε να προκαλεί προβληματισμό με τις εμφανίσεις του, έχοντας 1 στις 6 προσπάθειες κόντρα στους Τίμπεργουλβς.

Η 27η Ιουνίου του 2024 αποτελεί πλέον μια ιστορική ημέρα για την οικογένεια Τζέιμς. Ο λόγος είναι απλός και αφορά την επιλογή του Μπρόνι Τζέιμς Τζούνιορ από την ομάδα του πατέρα του, Λεμπρόν, στο Draft του NBA.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς επέλεξαν στην 55η θέση της εν λόγω διαδικασίας τον Μπρόνι και αμέσως «γράφτηκε» ιστορία. Εκείνος μαζί με τον Λεμπρόν έγιναν το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιου που αγωνίζονται στην ίδια ομάδα.

Ο ΛεΜπρόν κατευθύνει και δίνει εντολές στον γιο και συμπαίκτη του, Μπρόνι Τζέιμς (vid)
NBA

13:32 - 03.10.2024

Ο ΛεΜπρόν κατευθύνει και δίνει εντολές στον γιο και συμπαίκτη του, Μπρόνι Τζέιμς (vid)

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης των Λέικερς, στις πρώτες μέρες του training camp τους, ο ΛεΜπρόν έχει αναλάβει προσωπικά την καθοδήγηση του Μπρόνι Τζέιμς. Όχι ως πατέρας του, αλλά ως ο ηγέτης της ομάδας του Λος Άντζελες.

Ο Μπρόνι έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με την ομάδα του LA στο NBA Summer League, χωρίς ωστόσο να... «βγάζει μάτια». Σε συνολικά 7 παιχνίδια ο ίδιος μέτρησε κατά μέσο όρο 7 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ για 1,8 λάθη σουτάροντας συνολικά με 32,7% (13% από το τρίποντο), ενώ κατέγραψε το ποσοστό της τάξεως του 62,5% από την γραμμή των βολών.

Πολλή κουβέντα ξέσπασε γύρω από το όνομα του Μπρόνι ένεκα των χλιαρών του εμφανίσεων με την φανέλα των Λέικερς στη καλοκαιρινή λίγκα, αμφισβητώντας μάλιστα την ετοιμότητα του ίδιου να αγωνιστεί στο NBA. Η πεποίθηση του ότι ίσως θα ήταν καλύτερο για εκείνον να αγωνιστεί για αρχή στην G-League άρχισε να βρίσκει αντίκρισμα από όλο και περισσότερο κόσμο.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/10), οι Λέικερς έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι για την preseason του NBA κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Οι δεύτεροι κατάφεραν να επικρατήσουν των «λιμανθρώπων» με 107-124 με πρώτο σκόρερ των Τζος Μινότ.

Ο Μπρόνι αγωνίστηκε για συνολικά 16 λεπτά, υπό το βλέμμα μάλιστα του πατέρα του από τον πάγκο των Λέικερς. Σε αυτά τα λεπτά, ο ίδιος είχε μόλις 2 πόντους με 1/6 προσπάθειες, ενώ προσέθεσε στην στατιστική του από ένα ριμπάουντ και μια ασίστ. Μοναδικό θετικό ήταν οι 3 τάπες που είχε, κρατώντας κάπως έτσι «ζωντανή» την θεώρηση πως είναι τουλάχιστον ένας καλός αμυντικός.

Η συνολική αγωνιστική εικόνα ωστόσο του Μπρόνι συνέχισε να δημιουργεί ερωτηματικά. Εάν συνεχίσει να κινείται στα ίδια επίπεδα, δεν είναι καθόλου απίθανο το σενάριο να τον δούμε να αγωνίζεται με την φανέλα των Σάουθ-Μπέι Λέικερς στο πρωτάθλημα της G-League στις αρχές της σεζόν.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραλείψουμε το ταλέντο και τις δυνατότητες εξέλιξης που δείχνει να έχει ο Μπρόνι. Παρόλα αυτά, η ισχνή του αποδοτικότητα από την Summer League έως και σήμερα, με αποκορύφωμα την αστοχία του, είναι στοιχεία τα οποία ο Τζέι-Τζέι Ρέντικ δεν θα μπορέσει να αγνοήσει.

Οι Λέικερς έχουν άλλα 5 ματς για την preseason κόντρα σε Μπακς, Σανς και Ουόριορς, παίζοντας διπλά ματς με τους δυο τελευταίους. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 23/10 τα... ψέματα τελειώνουν και η ομάδα του Λος Άντζελες αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα του NBA τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Ο Μπρόνι έχει λίγες ευκαιρίες ακόμα για να δείξει ότι αξίζει μια θέση στην αποστολή των Λέικερς, ειδάλλως θα ξεκινήσει την σεζόν από την... θυγατρική ομάδα και κατηγορία.