James Name Matters: Η πρώτη φανέλα του Μπρόνι στο NBA πωλήθηκε δέκα φορές πιο ακριβά από αυτή του Νο 1 στο Draft

James Name Matters: Η πρώτη φανέλα του Μπρόνι στο NBA πωλήθηκε δέκα φορές πιο ακριβά από αυτή του Νο 1 στο Draft

Γιώργος Γαβριλάκης 08:33 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:39 - 14.09.2024

Ο οίκος Sotheby's είχε την ιδέα να δημοπρατήσει φανέλες των φετινών rookies του NBA και το Νο 55 του Draft, που... τυχαίνει να είναι ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μπρόνι, απασχόλησε τους περισσότερους πλειοδότες. Για τη δική του φανέλα με το Νο 9 των Λέικερς προσφέρθηκε το ποσό των 38.000 δολαρίων, την ίδια ώρα που ο Ζακαρί Ρισασέ, Νο 1 από τους Χοκς, έφθασε με το ζόρι στα $3.360.

Το ότι τον λένε Τζέιμς και πατέρας του είναι ο ΛεΜπρόν δεν θα τον βοηθήσει να σκοράρει πιο εύκολα στο NBA. O 20χρονος Μπρόνι ανήκει ήδη στους Λος Άντζελες Λέικερς, ως επιλογή τους στο No 55 του Draft και σύντομα θα βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του και στα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος. Μία σχέση και μία συνεργασία πατέρα-γιου που δεν έχει ξαναυπάρξει στην ιστορία του «μαγικού πλανήτη».

Οι αμφιβολίες για την αγωνιστική ποιότητα και τα προσόντα του Μπρόνι έχουν εκφραστεί από τους αναλυτές, αλλά κανένας δεν μπορεί πλέον να αμφιβάλει για την εμπορική αξία του ονόματά τους. Κι όποιος δεν μπορεί να το αντιληφθεί θεωρητικά, ας περάσουμε στα πρακτικά μαθηματικά.

Ο ΛεΜπρόν έχει απαγορεύσει στον Μπρόνι να τον φωνάζει «μπαμπά» στο γήπεδο - Ποιες επιλογές του έδωσε (vid)
NBA

11:23 - 28.08.2024

Ο ΛεΜπρόν έχει απαγορεύσει στον Μπρόνι να τον φωνάζει «μπαμπά» στο γήπεδο - Ποιες επιλογές του έδωσε (vid)

Ο 20χρονος Μπρόνι Τζέιμς και ο 39χρονος πατέρας του και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, σύντομα θα βρεθούν μαζί στο παρκέ ως συμπαίκτες στους Λέικερς και ο ΛεΜπρόν έχει δώσει τρεις επιλογές στον γιο του για το πως μπορεί να τον φωνάζει εν ώρα εργασίας.

Ο φημισμένος οίκος δημοπρασιών Sotheby's άνοιξε τις πόρτες και εντός του προσέφερε στη διάθεση του κοινού τις φανέλες των rookies του NBA που φορέθηκαν στους αγώνες του Summer League. Κι ενώ η εμφάνιση του Ζακαρί Ρισασέ των Ατλάντα Χοκς, που ήταν το No 1 του Draft αποκτήθηκε από πλειοδότη που προσέφερε 3.360 δολάρια, αυτή του Μπρόνι τελικά απέκτησε αξία δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή του Γάλλου.

Πέρσι, περίπου τέτοιον καιρό η φανέλα του συμπατριώτης του Ρισασέ, ήδη σούπερ σταρ του NBA και φαινόμενο του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά είχε φθάσει την τιμή των 62.000 δολαρίων. Ο Μπρόνι βέβαια δεν ξεπέρασε τα 40.000, καθώς η πρώτη φορεμένη από αυτόν φανέλα των Λέικερς με το Νο 9 στην πλάτη, στοίχησε στον συλλέκτη 38.000 δολάρια.

Δεύτερος στη φετινή λίστα, μετά τον πρωτότοκο γιο του ΛεΜπρόν, ήταν ο Ριντ Σέπαρντ (Νο 3 στο Draft από τους Χιούστον Ρόκετς) που για τη δική του εμφάνιση προσφέρθηκε το ποσό των 15.600 δολαρίων, ενώ τρίτος ήταν ο μελλοντικός συμπαίκτης του Ουεμπανιαμά στους Σαν Αντόνιο Σπερς, Στέφον Καστλ. Ο νεαρός γκαρντ που επιλέχθηκε από τους Τεξανούς στο No 4 του Draft ενημερώθηκε πως η φανέλα του αξίζει 6.000 δολάρια.