Οι Μπρούκλιν Νετς αποσύρουν την φανέλα του σπουδαίου Βινς Κάρτερ

Βινς Κάρτερ

i

© IMAGO

Οι Μπρούκλιν Νετς αποσύρουν την φανέλα του σπουδαίου Βινς Κάρτερ

Μιχάλης Καλογήρου 17:52 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 19.09.2024

Η φανέλα του Βινς Κάρτερ με το νούμερο 15 θα αποσυρθεί από τους Μπρούκλιν Νετς στις 25 Ιανουαρίου του 2025.

Ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο κορυφαίος, «dunker» όλων των εποχών και ο μοναδικός παίκτης του NBA που έχει αγωνιστεί για τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες, θα δει την φανέλα του στον ουρανό του Barclays Center στις 25 Ιανουαρίου του νέου έτους. Οι Μπρούκλιν Νετς φροντίζουν να μην ξαναφορεθεί το νούμερο 15 από παίκτη της ομάδας, θέλοντας έτσι να τιμήσουν τον Κάρτερ που αγωνίστηκε εκεί από το 2004 έως το 2009.

Ο Κάρτερ αγωνίστηκε στους Νετς όταν εκείνοι είχαν ακόμα για έδρα το Νιού Τζέρσεϊ και είναι τρίτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, ενώ βρίσκεται στις λίστες σε εύστοχα τρίποντα (τέταρτος), αλλά και συνολικά εύστοχα σουτ (τρίτος). Με την φανέλα των Νετς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας, ενώ στις πέντε σεζόν στο Νιού Τζέρσεϊ μέτρησε 23.6 πόντους ανα αγώνα.

Σακίλ Ο'Νιλ εναντίον Ρούντι Γκομπέρ: Όλες οι φορές που ο θρύλος του NBA έχει κριτικάρει τον Γάλλο σέντερ
NBA

16:27 - 19.09.2024

Σακίλ Ο'Νιλ εναντίον Ρούντι Γκομπέρ: Όλες οι φορές που ο θρύλος του NBA έχει κριτικάρει τον Γάλλο σέντερ

Ο «Σακ» ξαναχτυπά. Ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάτι προσωπικό με τον Γάλλο σέντερ και πως ο ίδιος είναι απλώς...ευαίσθητος. Ας δούμε λοιπόν όλες τις φορές που ο τέσσερις φορές πρωταθλητής NBA, «έκραξε» τον Ρούντι Γκομπέρ.

Ο Κάρτερ έχει αγωνιστεί επίσης σε Τορόντο Ράπτορς, Ορλάντο Μάτζικ, Φίνιξ Σανς, Ντάλας Μάβερικς, Μέμφις Γκρίζλις, Σακραμέντο Κίνγκς και Ατλάντα Χόκς πριν αποσυρθεί το 2020. Το νούμερο 15 του Βινς Κάρτερ έχει τιμηθεί(αλλά οχι αποσυρθεί) και από το κολέγιο στο οποίο φοίτησε, το Νορθ Καρολάινα, ενώ πλέον στα 47 του χρόνια, είναι αναλυτής του NBA στο ESPN.

Οι Μπρούκλιν Νετς έκαναν γνωστή την ημερομηνία (25/1) μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Τουίτερ.