Ελεύθερος από την Ουλμ ο Καμπόκλο, η Βενέτσια τον πιέζει κι αυτός ονειρεύεται... Euroleague (vid)

Μπρούνο Καμπόκλο

i

© photo by DeFodi Images / Getty Images / Ideal Images

Ελεύθερος από την Ουλμ ο Καμπόκλο, η Βενέτσια τον πιέζει κι αυτός ονειρεύεται... Euroleague (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:21 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 14.08.2024

O 27χρονος Βραζιλιάνος φόργουορντ, Μπρούνο Καμπόκλο, με τα εξαιρετικά προσόντα, που βοήθησε την Ουλμ να κατακτήσει το πρωτάθλημα Γερμανίας, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του - H Βενέτσια θεωρείται το πρώτο φαβορί για την απόκτησή του, αν και ιδανικά θα ήθελε να δοκιμάσει σε σύλλογο της Euroleague.

Όταν το 2014 έλαβε μέρος στο Draft του ΝΒΑ, ο Μπρούνο Καμπόκλο επελέγη στο Νο 20 από τους Τορόντο Ράπτορς και θεωρητικά είχε παρόμοια προοπτική και ανάλογα προσόντα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε εισαχθεί στον «μαγικό πλανήτη» ένα χρόνο νωρίτερα. 

Τελικά ουδεμία σχέση δεν είχε η πορεία των δύο. Ο Greek Freak κατέκτησε ολόκληρο τον «μαγικό πλανήτη» και ο Βραζιλιάνος περιπλανήθηκε σε διάφορες ομάδες (Ράπτορς, Κινγκς, Γκρίζλις, Ρόκετς) και έπαιζε συνήθως στη G-League. Φέτος, στα 27 του χρόνια έκανε για πρώτη φορά αίσθηση με το παιχνίδι του, αλλά όχι στις ΗΠΑ. 

Αγωνίστηκε στη Γερμανία με την Ουλμ και ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της εκπληκτικής πορείας της ομάδας μέχρι την εντυπωσιακή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε αυτή τη διαδρομή ο Καμπόκλο προσέφερε 14,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και σχεδόν δύο μπλοκ ανά αγώνα (1,9 για την ακρίβεια) στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ στο Eurocup ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός: 17,4 πόντοι και 7,8 ριμπάουντ. 

Με πόσα χρήματα γυρίζει στην Ευρώπη ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ
NBA

09:15 - 30.06.2023

Με πόσα χρήματα γυρίζει στην Ευρώπη ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ

Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Όρλινς Πέλικανς τα ξημερώματα της Παρασκευής και σήμανε... συναγερμός στην Ευρώπη, καθώς ήδη τα σενάρια «φούντωσαν» σε μια υπόθεση για την οποία αναμένεται να πέσουν αρκετά λεφτά στο τραπέζι.

Τώρα είναι ελεύθερος και ο Βραζιλιάνος αναμένεται να έχει πολλές προτάσεις στα χέρια του. Μία από αυτές έρχεται από την Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Βενέτσια, που φαίνεται -σύμφωνα με δημοσιεύματα της γειτονικής μας χώρας- να έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του, παρά το γεγονός ότι με τον παίκτη ασχολούνται αρκετές ομάδες ανά την Ευρώπη. Η ομάδα της Βενετίας συμμετέχει και αυτή (όπως και η Ουλμ) στο Eurocup και του έχει κάνει μία ισχυρή και... πιεστική για να πει το «ναι» προσφορά. Το ίδιο ισχύει και για την τούρκικη Καρσίγιακα που αγωνίζεται και στο Basketball Champions League