Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Γαλλίας ο Νάντο Ντε Κολό

Νάντο Ντε Κολό - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Γαλλίας ο Νάντο Ντε Κολό

Παναγιώτης Ραμαντάνης 20:02 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 27.09.2024

Την απόσυρσή του από την εθνική Γαλλίας ανακοίνωσε ο Νάντο Ντε Κολό.

Τίτλοι τέλους για τον Νάντο Ντε Κολό με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας. Ο πολύπειρος και σπουδαίος γκαρντ, μετά από 16 χρόνια παρουσίας στους «τρικολόρ», αποφάσισε στα 37 του να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της χώρας του.

Μία σπουδαία καριέρα με την εθνική Γαλλίας, όπου κατέκτησε συνολικά έξι μετάλλια. Πιο πρόσφατη επιτυχία του, ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού πριν από λίγες εβδομάδες, όπου η Γαλλία έφτασε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, μιας και δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ντε Κολό έχει γνωρίσει την αποθέωση από τον κόσμο του μπάσκετ από τότε που έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία ήταν πάντα ένας από τους παίκτες που έκανε τη διαφορά και ήταν μόνιμο πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ντε Κολό έγραψε στα social media: «Από το ντεμπούτο μου το 2008 μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 και αυτό το ασημένιο μετάλλιο, συμπεριλαμβανομένου ενός τίτλου πρωταθλητή Ευρώπης, δέχτηκα διαφορετικούς ρόλους, γιατί έπρεπε να είμαι στην υπηρεσία της γαλλικής ομάδας για να πετύχουμε τους συλλογικούς μας στόχους.

Η περιπέτειά μου στα μπλε δεν ήταν εύκολη, αλλά αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το επέλεγα με κλειστά μάτια, γιατί η καριέρα μου στο μπάσκετ δεν θα ήταν το ίδιο ολοκληρωμένη αν δεν υπήρχαν αυτά τα μετάλλια με τη γαλλική ομάδα.

Μια μέρα, επιλέγεσαι για τη γαλλική ομάδα, φοράς αυτή τη μπλε φανέλα που σε κάνει να ονειρεύεσαι τόσο πολύ και θέλεις μόνο ένα πράγμα: Αυτή είναι η επιτυχία, ώστε τη μέρα που τελειώνει η περιπέτεια, να μπορείς να ισχυριστείς ότι ήσουν εκεί και ότι το σημάδι σου θα μείνει για πάντα στην ιστορία αυτής της ομάδας».

Αναλυτικά τα μετάλλιά του Ντε Κολό:

Ολυμπιακοί Αγώνες (2020, 2024, ασημένια)
MundoBasket (2019, χάλκινο)
EuroBasket (2013 χρυσό, 2011 ασημένιο, 2015, χάλκινο)