Μία βραδιά, δύο Game 7: Ο Τζαμάλ Μάρεϊ παίζει για τους Νάγκετς, πιθανή επιστροφή του Ανουνόμπι στη Νέα Υόρκη
i

© photo by AAron Ontiveroz / Getty Images / Ideal Images

Μία βραδιά, δύο Game 7: Ο Τζαμάλ Μάρεϊ παίζει για τους Νάγκετς, πιθανή επιστροφή του Ανουνόμπι στη Νέα Υόρκη

Γιώργος Γαβριλάκης 15:15 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:12 - 29.05.2024

Στο Ντένβερ και στη Νέα Υόρκη δύο αγώνες κρίνουν τις τελευταίες προκρίσεις στους τελικούς των δύο περιφερειών του ΝΒΑ. Οι Νάγκετς αντιμετωπίζουν τους Τίμπεργουλβς και ο Τζαμάλ Μάρεϊ θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ οι Νικς φιλοξενούν τους Πέισερς στο Madison. Ο Τζος Χαρτ... σφίγγει τα δόντια, ενώ υπάρχει περίπτωση επιστροφής στη δράση για τον Ότζι Ανουνόμπι.

Κατά το ήμισυ έχουν καλυφθεί οι θέσεις για τους τελικούς των περιφερειών στα Playoffs του ΝΒΑ. Στην Ανατολή οι Μπόστον Σέλτικς έχουν πάρει εδώ και μέρες την πρόκριση, ενώ το βράδυ της Κυριακής (λίγο μετά τα μεσάνυχτα για την ακρίβεια) θα μάθουν τον αντίπαλό τους.

Αυτός θα προκύψει από την αναμέτρηση των Νικς στη Νέα Υόρκη κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς (19/5, 22:30). Οι γηπεδούχοι, που αγωνίζονται με πολλές απουσίες εδώ και καιρό (Τζούλιους Ραντλ, Μίτσελ Ρόμπινσον, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς) την τελευταία εβδομάδα αγωνίστηκαν χωρίς έναν από τους πιο σημαντικούς τους παίκτες: Τον Ότζι Ανουνόμπι.

Οι έντονες ενοχλήσεις του στον δικέφαλο του ποδιού του έχουν σε μεγάλο μέρος περιοριστεί και ο 26χρονος φόργουορντ, πρωταθλητής ΝΒΑ το 2019 με τους Τορόντο Ράπτορς, είναι πιθανό να επιστρέψει στο Game 7. Δηλαδή στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς για την ομάδα του.

Από την αναμέτρηση είναι αδύνατο να απουσιάζει ο σκληροτράχηλος Τζος Χαρτ, ο οποίος χτύπησε στο Game 6 στους κοιλιακούς, έδειξε να υποφέρει, αλλά όπως εξ αρχής είχαν τονίσει οι συμπαίκτες του «θα είναι μαζί μας εκείνη τη μέρα».

Και η μέρα έφθασε, όπως έφθασε και η στιγμή οι Ντένβερ Νάγκετς και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους στη Δύση.

Λίγες ώρες μετά το τζάμπολ στη Νέα Υόρκη, το ίδιο θα συμβεί και στα βουνά του Κολοράντο (20/5, 03:30). Εκεί που οι πρωταθλητές υπό την καθοδήγηση του Νίκολα Γιόκιτς θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τον ενθουσιασμό που προσφέρει η παρουσία και η ενέργεια του Άντονι Έντουαρντς στους Τίμπεργουλβς. Με σκόπό; Να τους αποκλείσουν και να πάνε να συναντήσουν τους Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Νόντσιτς στην τελευταία σειρά της περιφέρειας.

Όταν ο Νοβίτζκι είχε αποκλείσει τους Θάντερ οι Μάβερικς είχαν πάρει το πρωτάθλημα (vids)
NBA

09:11 - 19.05.2024

Όταν ο Νοβίτζκι είχε αποκλείσει τους Θάντερ οι Μάβερικς είχαν πάρει το πρωτάθλημα (vids)

Πριν από 13 χρόνια οι Ντάλας Μάβερικς είχαν αποκλείσει ξανά τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στους τελικούς της Δύσης τότε και εν τέλει είχαν πάρει το πρωτάθλημα, υπό την καθοδήγηση του Ντιρκ Νοβίτζκι. Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν ανήλικος το 2011, αλλά τώρα είναι η ηγέτης της ομάδας που ονειρεύεται και πάλι την κατάκτηση του δακτυλιδιού!

Σε αυτή την προσπάθεια οι Σβόλοι θα έχουν στη διάθεσή τους και τον Τζαμάλ Μάρεϊ. Ο Καναδός γκαρντ χτύπησε κατά τη διάρκεια του Game 6 στη Μινεσότα, υπήρξε αρχικά η περίπτωση να μείνει εκτός αναμέτρησης, αλλά τελικά, όπως ο προπονητής του Μάικ Μαλόουν εξήγησε: «Νοιώθει άψογα και είναι... πεινασμένος».