Τα social media που δημιουργούν... θερμά επεισόδια: Πέρσι ο Μπάλντουιν με την Παλαιστίνη, τώρα ο Χέιζ-Ντέιβις με την Αρμενία
i

Ουέιντ Μπόλντουιν (αριστερά) και Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις / © Euroleague Basketball

Τα social media που δημιουργούν... θερμά επεισόδια: Πέρσι ο Μπάλντουιν με την Παλαιστίνη, τώρα ο Χέιζ-Ντέιβις με την Αρμενία

Γιώργος Γαβριλάκης 09:45 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 27.09.2024

Ο Ουέιντ Μπάλντουιν, λόγω μιας ανάρτησης της συντρόφου του, πέρσι τον Νοέμβριο, βρέθηκε να θεωρείται υποστηρικτή της Χαμάς και στο Ισραήλ δεν χάρηκαν καθόλου, ενώ τώρα που πήγε στη Φενέρμπαχτσε είναι συμπαίκτης του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, ο οποίος... κατά λάθος (;) υποστήριξε τους Αρμένιους έναντι των Τούρκων. Γεγονός που εξόργισε τους οπαδούς της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη.

Μερικές φορές είναι χρήσιμο να έχεις ένα πακέτο τσίχλες στην τσέπη, έτσι ώστε όταν δεν ξέρεις τι να πεις και πως να το πεις, καλύτερα να βγάζεις μία, να τη βάζεις στο στόμα σου και να μασάς, αντί να μιλάς. Όχι ότι κάποιοι είπαν... ψέματα, αλλά μάλλον δεν ήξεραν καν που έμπλεκαν και σε καμία περίπτωση δεν ήταν σε θέση να υποστηρίξουν τις απόψεις που εξέφρασαν.

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο και αυτό δεν συνέβη για αποθεωτικό λόγο. Όπως για παράδειγμα τότε που έβαλε 50 πόντους σε ένα ματς της Euroleague και «έσπασε» κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Αυτή τη φορά οι Τούρκοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ακόμα και οι φανατικοί της Φενέρμπαχτσε, με την οποία ο Αμερικανός αγωνίζεται, δεν τον αποδοκίμασαν απλώς. Τον θεωρούν ανεπιθύμητο σε ολόκληρη της χώρα και το άμεσο μέλλον θα δείξει αν θα τον συγχωρέσουν ποτέ.

Ο λόγος αυτής της έντασης έχει να κάνει με μία ανάρτηση του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, ο οποίος επισκέφτηκε το Μουσείο Γενοκτονίας στο Γερεβάν της Αρμενίας και είχε τη... φαεινή ιδέα να αναρτήσει ένα story στα κοινωνικά δίκτυα με μία φωτογραφία από Τούρκους στρατάρχες που θεωρούνται εγκληματίες πολέμου για τους Αρμένιους και μάλλον δεν ήξερε (δεν ρώταγε;) ότι ήταν Τούρκοι. Γι' αυτό και έγραψε ως λεζάντα: «Οι ενορχηστρωτές της γενοκτονίας».

Πήρε μία πολιτική θέση δηλαδή, που δεν μπορούσε να υποστηρίξει. Δεν είχε το απαραίτητο background για να το κάνει και όταν αντιλήφθηκε τον χαμό που είχε προκαλέσει πίσω στην Κωνσταντινούπολη βγήκε και είπε πως «δεν κατάλαβα τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος για όσους είναι Τούρκοι» και ακολούθως, απολογήθηκε.

Οι παίκτες που η Φενέρμπαχτσε απειλεί ότι δεν θα αγωνιστούν στην εθνική Τουρκίας μετά το επεισόδιο με τον Αταμάν
ΜΠΑΣΚΕΤ

21:01 - 25.09.2024

Οι παίκτες που η Φενέρμπαχτσε απειλεί ότι δεν θα αγωνιστούν στην εθνική Τουρκίας μετά το επεισόδιο με τον Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν άναψε φωτιές στην εθνική Τουρκίας, αφού μετά τη χειρονομία του προς τους φίλους της Φενέρ η ομάδα σκοπεύει να μη στείλει ξανά παίκτες της στην εθνική! Διαβάστε στο Sportal πόσους διεθνείς έχουν οι «κίτρινοι» και ποιοι Τούρκοι παίκτες ίσως να μείνουν εκτός!

Βέβαια, την ίδια ώρα που στις... κερκίδες της Φενέρμπαχτσε ο Χέιζ-Ντέιβις είναι ανεπιθύμητος, μάλλον και ο Πρόεδρος, Ετζέπ Ταγίρ Ερντογάν, δεν είναι πλέον θαυμαστής τους -αν υπήρξε κάποτε. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ονειρευόταν η ανάρτησή του να αποτελούσε λόγο για να αποχωρήσει άμεσα από την Φενέρμπαχτσε και τότε η Βασίλισσα θα έβρισκε τον άνθρωπο που ψάχνει για τη θέση του φόργουορντ. Αλλά η ιστορία μάλλον θα... κοπάσει και η ζωή θα συνεχιστεί, όπως συνεχίστηκε κανονικά πέρσι στο Ισραήλ, όταν ο νυν συμπαίκτης του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις και τέως σταρ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ουέιντ Μπάλντουιν, είχε βρεθεί επίσης προ του «εκτελεστικού αποσπάσματος» για μία ανάλογη περίπτωση, πέρσι τον Νοέμβριο.

Τότε που η σύντροφος του Αμερικανού γκαρντ, είχε αναδημοσίευσε στο προφίλ της σε πλατφόρμα social media ένα video από φιλοπαλαιστινιακή ιστοσελίδα και λίγο αργότερα, για να μην εκνευρίσει -με άγνωστες συνέπειες- το κράτους του Ισραήλ, το... κατέβασε και η ίδια δήλωσε πως «δεν πρόσεξα την πηγή». Μακάρι να το έκανε από άποψη και από θέση, αλλά και εκείνη το έκανε από άγνοια.

Ο Μπάλντουιν στο τέλος της σεζόν, αν και είχε συμβόλαιο με την ομάδα του Ισραήλ, αποχώρησε. Βρήκε περισσότερα λεφτά στη Φενέρμπαχτσε, αλλά κανείς δεν μπορεί να ορκιστεί πως δεν έπαιξε ρόλο η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί λόγω του πολέμου και των επιθέσεων στα Παλαιστινιακά εδάφη ή των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από εκείνη την ανάρτηση της αγαπημένης του.