Κάνει το μεγάλο βήμα στην Κίνα ο Νάκης Μουρατίδης σε ομάδα με άρωμα... ΝΒΑ

Κάνει το μεγάλο βήμα στην Κίνα ο Νάκης Μουρατίδης σε ομάδα με άρωμα... ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 11:04 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:04 - 07.10.2024

Ένας ακόμα Έλληνας προπονητής θα βρίσκεται στο εξωτερικό, καθώς ο Νάκης Μουρατίδης συμφώνησε με τους Guangdong Southern Tigers και ξεκινάει άμεσα δουλειά σε μια ομάδα με... άρωμα ΝΒΑ.

Από την Ελλάδα και τον πάγκο της ΑΕΚ Betsson στην Κίνα για χάρη της ομάδας με τους περισσότερους τίτλους στην χώρα. Ο Νάκης Μουρατίδης στην πρώτη του σεζόν μακριά από την Ελλάδα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα άκρως απαιτητικό αλλά και φιλόδοξο πρότζεκτ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal, o Έλληνας προπονητής συμφώνησε σε όλα με τους Guangdong Southern Tigers και θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Ντου Φενγκ στον πάγκο της ομάδας.

Οι τίγρεις είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στο πρωτάθλημα της Κίνας, με μακρά παράδοση, όμως τα τελευταία 3 χρόνια έχει μείνει μακριά από τις κατακτήσεις τίτλων. Κάτι που έδωσε μεγάλο κίνητρο στη διοίκηση της ομάδας προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ, με σκοπό να φτάσει στην επιτυχία.

Στο ρόστερ της ομάδας μάλιστα υπάρχουν και παίκτες που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στο ΝΒΑ, όπως ο Ουίλ Μπάρτον και ο Ντάριους Μπέιζλι, με τους δύο παίκτες να είναι οι ηγέτες της ομάδας στην οποία θα βρεθεί ο Μουρατίδης τη νέα σεζόν, κάνοντας μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με τους τίγρεις της Κίνας.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Έλληνας προπονητή βρισκόταν στην ΑΕΚ Betsson έχοντας συνεργαστεί με προπονητές όπως ο Ηλίας Καντζούρης, ο Ζοάν Πλάθα και ο Ηλίας Ζούρος, καταγράφοντας σημαντικές εμπειρίες στο βιογραφικό του.