Η... ευρωπαϊκή έκδοση του NBA 2K25 - Μέσα και ελληνικές ομάδες!

Η... ευρωπαϊκή έκδοση του NBA 2K25 - Μέσα και ελληνικές ομάδες!

Απόστολος Μαυράκης 18:53 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 03.10.2024

Οι κάτοχοι του νέου NBA 2K25, μέσω ειδικού κωδικού, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και να αγωνιστούν με ομάδες από την Euroleague, το EuroCup, καθώς και με τις εθνικές ομάδες της FIBA.

Ένα «φεγγάρι» τo γνωστό video game μπάσκετ NBA 2K, περιείχε και ομάδες της Euroleague. Η εταιρεία Take-2-Interactive που λανσάρει το εν λόγω παιχνίδι, είδε ότι η προσθήκη αυτή δεν είχε τρομερή απήχηση και αποφάσισε να αφαιρέσει τις ευρωπαϊκές ομάδες.

Έπειτα, ο μόνος τρόπος να χειριστεί κανείς μια ευρωπαϊκή ομάδα στο πασίγνωστο βιντεοπαιχνίδι μπάσκετ, ήταν μέσω κάποιου... «patch». Το patch αποτελεί μια έκδοση του παιχνιδιού, η οποία είναι κατασκευασμένη από απλούς παίκτες και όχι από την ίδια την εταιρεία παραγωγής.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται και στο καινούργιο NBA 2K για το 2025 και η κοινότητα των παικτών αποφάσισε να φέρει στην δημοσιότητα τους κωδικούς που πρέπει να βάλουν οι παίκτες, ώστε να ενεργοποιηθεί η «ευρωπαϊκή» έκδοση του παιχνιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, επιλέγοντας τον τομέα «User-Created Roster», οι χρήστες του 2Κ25 θα μπορούν μέσω των προαναφερθέντων κωδικών να αποκτούν πρόσβαση στις ομάδες της Euroleague, του EuroCup, καθώς και των εθνικών ομάδων της FIBA. Όπως αντιλαμβανόμαστε, ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο Άρης θα βρίσκονται ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες της εν λόγω εκδόσεις, όπως και η εθνική Ελλάδος.

Υπενθυμίζουμε πως όλοι οι παίκτες και οι ομάδες είναι φτιαγμένες από απλούς χρήστες του παιχνιδιού και όχι επίσημα από την εταιρεία που το λανσάρει. Φυσικά και η -ομολογουμένως- άνοδος του ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων παικτών για την προσθήκη των ομάδων και των πρωταθλημάτων του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι χρήστες θα έχουν στην διάθεσή τους και τις εμφανίσεις των ομάδων. Ακόμη, τα «face-scans», δηλαδή τα σκαναρίσματα των προσώπων των παικτών και η αποτύπωσή τους στο παιχνίδι, φαίνεται αρκετά λεπτομερή και καλοδουλεμένα.

Στο εξώφυλλο του NBA2K25 ο πρωταθλητής Τζέισον Τέιτουμ και η Άτζα Ουίλσον παρέα του στην All-Star έκδοση (vid)
NBA

15:18 - 10.07.2024

Στο εξώφυλλο του NBA2K25 ο πρωταθλητής Τζέισον Τέιτουμ και η Άτζα Ουίλσον παρέα του στην All-Star έκδοση (vid)

Η εταιρία 2K ανακοίνωσε πως στις 6 Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του video game ΝΒΑ 2Κ25 και ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς θα είναι το πρόσωπο που θα κοσμεί το εξώφυλλο και στην αναβαθμισμένη έκδοση του τίτλου δίπλα του θα στέκετε η δύο φορές πρωταθλήτρια WNBA, Άτζα Ουίλσον.

Αν μπορούσαμε να επισημάνουμε ένα αρνητικό στην όλη διαδικασία, είναι πως οι ομάδες αυτές δεν είναι συγκεντρωμένες σε κατηγορίες ανάλογα με την λίγκα στην οποία ανήκουν. Αντιθέτως, ανήκουν στην κατηγορία «ALL-TIME NBA TEAMS», η οποία στην κανονική της μορφή περιλαμβάνει μόνο ιστορικές ομάδες από την λίγκα.

Όπως και να έχει, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το «αφήγημα» πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται ίσως στα καλύτερά του. Η απήχηση που είχαν τα προηγούμενα ευρωπαϊκά patches, φαίνεται πως ήταν τόσο μεγάλη που ήρθε και φέτος, σε πιο ανανεωμένη και προσεγμένη μορφή.