Σταμάτησε την καριέρα του ο Λιούις λόγω του ψεύτικου λογαριασμού στο twitter
i

Photo by Jacob Kupferman/Getty Images/Ideal images

Σταμάτησε την καριέρα του ο Λιούις λόγω του ψεύτικου λογαριασμού στο twitter

Νίκος Καλαμπάκας 10:35 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 14.08.2024

Ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών του ΝΒΑ, ο Έρικ Λιούις, ανακοίνωσε ότι κρεμάει τη σφυρίχτρα του έπειτα από σκάνδαλο στο οποίο συμμετείχε και είχε να κάνει με ψεύτικο λογαριασμό στο twitter.

Τέλος στην καριέρα του στα παρκέ του ΝΒΑ αποφάσισε να βάλει ο διαιτητής Έρικ Λιούις ο οποίος προ ολίγων μηνών είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη επειδή είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο, κατηγορούμενος ότι είχε ανοίξει ψεύτικο λογαριασμό στο twitter προκειμένου να απαντά σε όσους έκριναν τις αποφάσεις του στα παρκέ.

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον διαιτητή και ο ίδιος απάντησε με... απόσυρση! Σε ενημέρωσή της η λίγκα, σημειώνει ότι ο Λιούις ειδοποίησε το ΝΒΑ ότι σταματάει την καριέρα του άμεσα. Συνέπεια της απόφασής του ήταν η λίγκα να βάλει στοπ στις έρευνες για τον διαιτητή, ο οποίος ήταν ένας εκ των πλέον έμπειρων στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Λιούις είχε σφυρίξει στους τελικούς του 2020, του 2021 και του 2022. Φέτος, μετά την αποκάλυψη για τον λογαριασμό στο twitter, η λίγκα τον απέκλεισε από τα παιχνίδια της από τον Μάιο κι έπειτα, όταν και έγινε γνωστή η είδηση.

Ο λογαριασμός είχε το όνομα blair cutliff. Πριν ανακαλυφθεί, ακολουθούσε μόνο πέντε λογαριασμούς Twitter - NBA, NBA Official, NBA Referees, RefAnalytics και George Mason Women's Basketball.

Αντετοκούνμπο: «Ζω τη ζωή που προσευχόμουν μια ζωή να ζήσω»
FIBA WORLD CUP

10:05 - 31.08.2023

Αντετοκούνμπο: «Ζω τη ζωή που προσευχόμουν μια ζωή να ζήσω»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στην πρόκριση της Εθνικής στη φάση των 16, εξήγησε τι έκανε καλά η ομάδα στην πρώτη φάση και μιλώντας επί προσωπικού, τόνισε πως έχει ξεφύγει πλέον από το «πρέπει».

Ο ψεύτικος λογαριασμός αποσκοπούσε στο να αλλάζει την άποψη των χρηστών του twitter που σχολίαζαν τις αποφάσεις του Λιούις στα παιχνίδια. Όποτε γινόταν κάποιο σχόλιο που ήταν κατά του, από τον λογαριασμό δικαιολογούσε τις αποφάσεις του επηρεάζοντας την κοινή γνώμη...

Tags: