«Αυτά είναι βλακείες, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»: Ο Ντοκ Ρίβερς ξεσπά απέναντι στους επικριτές του

Φωτ. IMAGO

i

© IMAGO

«Αυτά είναι βλακείες, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»: Ο Ντοκ Ρίβερς ξεσπά απέναντι στους επικριτές του

Απόστολος Μαυράκης 23:17 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:17 - 19.10.2024

Ο καινούργιος προπονητής των Μπακς, Ντοκ Ρίβερς, ανταπέδωσε τα πύρα σε όσους τον έχουν χαρακτηρίσει loser καταθέτοντας μάλιστα τα... πειστήριά του και μιλώντας μόνο με αριθμούς.

Ο Ντοκ Ρίβερς είναι ο νέος προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς και η διχογνωμία που υπάρχει γύρω από το όνομά του είναι μεγάλη. Ο ίδιος βρίσκεται στην λίστα του NBA με τους καλύτερους 15 προπονητές της ιστορίας του, έχοντας ωστόσο κερδίσει μόλις μια φορά το πολυπόθητο δακτυλίδι, το 2008 με τους Σέλτικς.

Τα 25 αυτά χρόνια που υπηρετεί το άθλημα του μπάσκετ από την θέση του προπονητή, ο Ρίβερς έχει ομολογουμένως... μετρημένες διακρίσεις, παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει το γεγονός πως είναι μέσα στην δεκάδα με τους προπονητές με τις περισσότερες νίκες στο NBA, ενώ είναι τέταρτος στην σχετική κατηγορία για νίκες στα playoffs.

Ο NBAer που χάνει... επίτηδες σουτ για να έχει μεγαλύτερο μέσο όρο στα ριμπάουντ!
NBA

17:00 - 19.10.2024

Ο NBAer που χάνει... επίτηδες σουτ για να έχει μεγαλύτερο μέσο όρο στα ριμπάουντ!

Ο Άντρε Ντράμοντ παραδέχθηκε με χαρακτηριστική άνεση την... ένοχη συνήθεια του να χάνει επίτηδες σουτ, ώστε να μαζεύει παραπάνω ριμπάουντ και να μπει στο club των κορυφαίων ριμπάουντερ της ιστορίας.

Οι νίκες αυτές ωστόσο συνοδεύονται και από μερικές ήττες οι οποίες ήταν καταλυτικές για τις πορείες των ομάδων του ανά τα χρόνια. Ενδεικτικά, έχει καταφέρει να χάσει μια σειρά όντας μπροστά με 3-1 τρεις φορές, ενώ πέντε φορές έχει καταφέρει το ίδιο με την σειρά στο 3-2. Ακόμα, σε παιχνίδια που θα μπορούσαν να τερματίσουν μια σειρά, έχει 16 νίκες και 34 ήττες.

Όλα αυτά τα αρνητικά... επιτεύγματα του Ρίβερς, έχουν χτίσει έναν δημόσιο διάλογο γύρω από τον ίδιο πως είναι ένας loser προπονητής χωρίς πολλά και σημαντικά επιτεύγματα, ωστόσο μέσω της συνέντευξής του στο «The Athletic» ο coach Doc είχε να δώσει μερικές απαντήσεις:

«Ποτέ δεν πίστευα ότι έχω αποτύχει. Αποτυχία; Τι σημαίνει αυτό; Επειδή δηλαδή δεν κερδίσαμε κάποιον τίτλο; Υπάρχουν στιγμές όπου θεωρώ πως αξιολογούμαστε υπό άλλα στάνταρ. Και τα καλό σε αυτό είναι ότι εγώ έχω δημιουργήσει αυτά τα στάνταρ. Οπότε για εμένα είναι καλό.

Αλλά όταν η κουβέντα φτάνει στο σημείο του ότι δεν είσαι καλός, αυτά είναι μ@@@. Και αυτό επειδή το έχω κάνει και μπορώ να το κάνω. Είναι απλά δύσκολο να το κάνει οποιοσδήποτε. Απλά δύσκολο. Οπότε πάντα το έβλεπα με αυτόν τον τρόπο».

«Είμαι όγδοος σε νίκες και τέταρτος σε νίκες στα playoffs. Ο πατέρας μου συνήθιζε να μου λέει:

Εάν κάποιος κάποτε είπε κάτι που ποτέ δεν θα άκουγες, γιατί να έδινες καν την προσοχή σου;

Τα νούμερά μου δεν λένε ψέματα. Προπονώ 25 χρόνια και έχω δύο σεζόν ως ηττημένος. Και αυτές τις δυο σεζόν προσπαθούσαμε να χάσουμε. Οπότε έχω μπει στα playoffs 21 στα 25 σεζόν. Δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να πεις ή να κάνεις ώστε να πάρεις από εμένα όσα έχω καταφέρει και ποτέ δεν θα το επιτρέψω.

Βάσει αυτού, θέλω να κάνω κι άλλα. Και για να κάνω κι άλλα, πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε καταστάσεις που θα σε κριτικάρουν εάν δεν το κάνεις. Και είμαι καλά με αυτό».

Ο Ρίβερς θα έχει ξανά την ευκαιρία να αντικρούσει αυτές τις κριτικές, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα (02:30) της Πέμπτης 24/10, στο πρώτο τζάμπολ των Μπακς απέναντι στους 76ers του Εμπίντ και του Πολ Τζορτζ, των οποίων ωστόσο οι συμμετοχές τους κρίνονται ακόμη αμφίβολες λόγω των τραυματισμών που τους ταλαιπωρούν.