Οι Κινγκς νίκησαν στο Σακραμέντο τους πρωταθλητές Νάγκετς - Ρεκόρ καριέρας ο Φοξ, «μονοψήφιος» ο Βεζένκοφ (vids)

Οι Κινγκς νίκησαν στο Σακραμέντο τους πρωταθλητές Νάγκετς - Ρεκόρ καριέρας ο Φοξ, «μονοψήφιος» ο Βεζένκοφ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:51 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 14.08.2024

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε ένα ακόμα εντυπωσιακό triple double, αλλά οι Σακραμέντο Κινγκς με τον ΝτιΆρον Φοξ να έχει 26 πόντους και 16 ασίστ -της περισσότερες στο σύνολο της πορείας του στο ΝΒΑ- βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν από τους πρωταθλητές του ΝΒΑ και να νικήσουν με 123-117.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ντένβερ Νάγκετς επιτέθηκαν αλύπητα. Ο Νίκολα Γιόκιτς επηρέασε αποτελεσματικά το παιχνίδι σε κάθε φάση και σε κάθε στιγμή, αλλά οι Σακραμέντο Κινγκς είχαν δημιουργήσει απόσταση. Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού είχαν «χτίσει» διαφορά 24 πόντων και την προστάτευσαν. Αν και απειλήθηκαν ουσιαστικά, τελικά τα κατάφεραν. 

Έφθασαν στο υπέρ τους 123-117, παρά το εντυπωσιακό triple double του Νίκολα Γιόκιτς (36 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 14 ασίστ), διότι ο δικός τους... μαέστρος έκανε τα δικά του θαύματα. Συγκεκριμένα, ο ΝτιΑρόν Φοξ είχε 26 πόντους, αλλά και 16 ασίστ. Τις περισσότερες που έχει καταγράψει σε ένα ματς στο σύνολο της καριέρας του. 

Ο Άρβιντας Σαμπόνις είχε 17 πόντους, 15 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Μαλίκ Μονκ για μία ακόμα φορά ήρθε από τον πάγκο και με 26 πόντους (4/5 τρίποντα) έκανε τη διαφορά. Για τον Σάσα Βεζένκοφ, η επιστροφή του τραυματία Κίγκαν Μάρεϊ δεν άλλαξε κατά πολύ τον χρόνο συμμετοχής του, αλλά μετά από δύο σερί παιχνίδι που τελείωσε με διψήφιο αριθμό πόντων, επέστρεψε στους μονοψήφιους. Αγωνίστηκε για 14 λεπτά και είχε 4 πόντους με 1/3 σουτ και 1/3 βολές, ενώ μάζεψε και 3 ριμπάουντ

Ο Αντετοκούνμπο με το πρώτο triple double της σεζόν, οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Χοκς (vids)
NBA

08:31 - 03.12.2023

Ο Αντετοκούνμπο με το πρώτο triple double της σεζόν, οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Χοκς (vids)

Οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν την έβδομη διαδοχική νίκη στην έδρα του και για να συμβεί αυτό κόντρα στους Χοκς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέγραψε στη στατιστική του 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Στο πλευρό του όμως, όρθωσαν ανάστημα και τα υπόλοιπα Ελάφια, την ίδια στιγμή που η Ατλάντα πήρε 62 πόντους από τους Τρέι Γιανγκ και ΝτεΖούντε Μάρεϊ.

Για τους Βασιλιάδες από την Καλιφόρνια ήταν η 11 νίκη σε 18 παιχνίδια, ενώ οι πρωταθλητές Νάγκετς από το Ντένβερ με 14-7 βρίσκονται μπροστά τους στην κατάταξη, αλλά πιο μποστά και από τους δύο στη Δύση είναι οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς (15-4) και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (13-6).