Έφυγε από την ζωή ο ιδρυτής των Κλίβελαντ Καβαλίερς

Έφυγε από την ζωή ο ιδρυτής των Κλίβελαντ Καβαλίερς

Sportal newsroom 18:12 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 23.08.2024

Ο Νικ Μιλέτι, ο άνθρωπος που ίδρυσε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Σε πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια των Κλίβελαντ Καβαλίερς, καθώς ο ιδρυτής της ομάδας, Νικ Μιλέτι, πέθανε σε ηλικία 93 χρονών.

Το 1970 ο Μιλέτι αποφάσισε να ιδρύσει την ομάδα καταβάλλοντας ένα ποσό ύψους 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων μιας και ηγούνταν ενός γκρουπ μετόχων με τους Καβς να κάνουν το παρθενικό τους ξεκίνημα την ίδια χρονιά στο NBA.

To 1980 πούλησε το 20% των μετοχών του έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων και το 2016 είδε την ομάδα της καρδιά του να κατακτά το πρώτο της πρωτάθλημα με ηγέτη των τον ΛεΜπρόν Τζέιμς απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Μάλιστα, το 2019 ο Μιλέτι μπήκε στο «Wall Of Honor» της ομάδας και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε κάτι τέτοιο, όταν οι Καβαλίερς γιόρτασαν 50 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

«Με λύπη πληροφορούμαστε για τον θάνατο του Νικ Μιλέτη, του αγαπημένου ιδρυτή του οποίου το πάθος και το όραμα φούντωσαν το πνεύμα του μπάσκετ των Καβαλίερς στην πόλη μας. Ένας πραγματικός πρωτοπόρος στον κόσμο του αθλητισμού, ο Νικ δεν ήταν απλώς ένας ηγέτης, ήταν ένας ονειροπόλος που μετέτρεψε αυτό το όνειρο σε πραγματικότητα για αμέτρητους φιλάθλους στο Κλίβελαντ».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!