Έφυγε από την ζωή ο Τζο Μπράιαντ, πατέρας του Κόμπι

Έφυγε από την ζωή ο Τζο Μπράιαντ, πατέρας του Κόμπι

Sportal newsroom 20:07 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 16.07.2024

Πένθος για τον κόσμο του μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του Τζο Μπράιαντ, πατέρα του Κόμπι Μπράιαντ, σε ηλικία 69 ετών.

Όπως ανέφεραν τα Μέσα των ΗΠΑ, αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας με ένα εγκεφαλικό να δίνει οριστικό τέλος στην ζωή του.

Ο Τζο Μπράιαντ είχε τη δική του καριέρα στο NBAη οποία περιλάμβανε θητείες στους 76ers, τους Κλίπερς αλλα και τους Ρόκετς. Εργάστηκε επίσης ως προπονητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη.

Ο θάνατός του έρχεται τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του γιού του «αστέρα» του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, που σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου. Σε ηλικία μόλις 41 ετών, μαζί με την εγγονή του Τζίτζι.

Αυτός και ο γιος του ήταν ιδιαίτερα δεμένοι, καθ' όλη τη διάρκεια της τους. Αλλά από τη στιγμή όμως που εντάχθηκε στους Λος Άντζελες Λέικερς και ξεκίνησε την καριέρα του στο NBA, η σχέση τους διαταράχθηκε. Ο Τζο Μπράιαντ δεν είχε κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο για τον θάνατο του γιου του.

Ο «Jellybean», όπως ήταν γνωστός, ξεκίνησε την μπασκετική του διαδρομή από την ομάδα της πόλης του, τους Σίξερς, ενώ αργότερα αγωνίστηκε ακόμα στους Κλίπερς και τους Ρόκετς. Στη γειτονική μας Ιταλία έπαιξε με την Καλάμπρια, την Πιστόια και την Ρέτζο Εμίλια. Τελευταίος σταθμός της του καριέρας ήταν η γαλλική Μαλχάους, ενώ τη σεζόν 1999-2000 ενεπλάκησε διοικητικά με την Αρμάνι Μιλάνο.

Tags: