To νέο λογότυπο του ΝΒΑ για τη δεύτερη σεζόν του Κυπέλλου - Στο Λας Βέγκας και πάλι το Final Four

To νέο λογότυπο του ΝΒΑ για τη δεύτερη σεζόν του Κυπέλλου - Στο Λας Βέγκας και πάλι το Final Four

Γιώργος Γαβριλάκης 13:56 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 13.07.2024

Από In-season Tournament μετονομάστηκε σε NBA Emirates Cup, απέκτησε μέγα χορηγό, ενώ πλέον παρουσιάστηκε και το νέο λογότυπο της διοργάνωσης. Το Final Four θα γίνει και πάλι στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας, εκεί που πέρσι οι Λέικερς σήκωσαν την... κούπα!

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο το NBA διοργάνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του το In-Season Tournament. Δηλαδή, κάτι σαν τα εγχώρια Κύπελλα που γίνονται σε όλα τα πρωταθλήματα παγκοσμίως, αλλά πρόσφατα στις ΗΠΑ αποφάσισαν να το ενσωματώσουν στο πρόγραμμά τους -και διεξάγεται παράλληλα με την παραδοσιακή regular season.

Πλέον, αυτό το τουρνουά, εκτός του ότι έχει γράψει ήδη το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας του, με τους Λος Άντζελες Λέικερς να έχουν στην τροπαιοθήκη τους το πρώτο Κύπελλο και τον ΛεΜπρόν Τζειμς το πρώτο βραβείο MVP του Final Four και πέραν του ότι έχει αποκτήσει μέγα χορηγό, την Emirates, που είναι αεροπορική εταιρία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μία από τις κορυφαίες του κλάδου παγκοσμίως, είχε ήδη αλλάξει όνομα και τώρα άλλαξε και λογότυπο.

Το ότι από τη νέα σεζόν θα ονομάζεται NBA Emirates Cup ήταν γνωστό εδώ και μήνες, αλλά τώρα ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο της διοργάνωσης.

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)
NBA

16:02 - 06.07.2024

Το σχέδιο... επέκτασης του NBA: Ο ΛεΜπρόν στο Λας Βέγκας και η μεταφορά των Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή (vids)

Το επόμενο μεσοπρόθεσμο project του ΝΒΑ αφορά στην επέκταση εντός των συνόρων ή έστω εντός της ηπείρου. Το Λας Βέγκας θα είναι η μία πόλη που θα εισαχθεί στον χάρτη του «μαγικού πλανήτη» και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς σχεδιάζει να είναι το... αφεντικό της, ενώ η ανακατανομή των θέσεων στις περιφέρειες θα οδηγήσει τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς από τη Δύση στην Ανατολή. Οι υποψήφιες πόλεις, οι Μεξικάνοι που «φοβούνται» τον Ντόναλντ Τραμπ και τα σενάρια...

Επίσης, ανακοινώθηκαν οι όμιλοι, η μέρα έναρξης και το πρόγραμμα των αγώνων. Η κανονική διάρκεια της σεζόν στο NBA ξεκινά στις αρχές Οκτώβρη και στις 12 Νοέμβρη και κάθε Τρίτες και Παρασκευές μέχρι τις 3 Δεκέμβρη, θα γίνονται οι αγώνες του Κυπέλλου.

Οι Knock Out γύροι θα ξεκινήσουν στις 10-11 Δεκέμβρη με τα προημιτελικά, ενώ το Final Four θα διεξαχθεί και πάλι στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας, από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου, ενώ τέλος οι τρεις όμιλοι στις δύο περιφέρειας που δημιουργήθηκαν είναι οι εξής:

Δύση
Group AΜινέσοτα Τίμπεργουλβς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Σακραμέντο Κινγκς, Χιούστον Ρόκετς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
Group BΟκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Φοίνιξ Σανς, Λος Άντζελες Λέικερς, Γιούτα Τζαζ, Σαν Αντόνιο Σπερς
Group CΝτένβερ Νάγκετς, Ντάλας Μάβερικς, Νιού Όρλιανς Πέλικανς, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Μέμφις Γκρίζλις

Ανατολή
Group AΝιου Γιορκ Νικς, Ορλάντο Μάτζικ, Φιλαντέλφια Σίξερς, Μπρούκλιν Νετς, Σάρλοτ Χόρνετς
Group BΜιλγουόκι Μπακς, Ιντιάνα Πέισερς, Μαϊάμι Χιτ, Τορόντο Ράπτορς, Ντίτροϊτ Πίστονς
Group CΜπόστον Σέλτικς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Σικάγο Μπουλς, Ατλάντα Χοκς, Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Tags: