«Μίδες» πριν το πρώτο τζάμπολ: Εννέα NBAers πήραν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο σε επεκτάσεις συμβολαίων

Γκομπέρ, Σαγκς και Γκόρντον

i

© IMAGO

«Μίδες» πριν το πρώτο τζάμπολ: Εννέα NBAers πήραν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο σε επεκτάσεις συμβολαίων

Μιχάλης Καλογήρου 10:50 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 23.10.2024

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της σεζόν και τη νίκη των Σέλτικς επί των Νικς, εννέα παίκτες του NBA επέκτειναν πρόωρα τα συμβόλαιά του σε μία συνολική επένδυση 872 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εξωφρενικά ποσά κυκλοφορούν στο NBA τις τελευταίες μέρες με τις πρόωρες ανανεώσεις συμβολαίων (rookie και μη) να ρίχνουν στο τραπέζι 872 εκατομμύρια δολάρια! Συγκεκριμένα, 9 διαφορετικοί παίκτες από τον «μαγικό κόσμο» επέκτειναν το συμβόλαιό τους με τις ομάδες τους.

Την αρχή έκανε ο Μόουζες Μούντι, των Ουόριορς που ανανέωσε για 3 χρόνια έναντι 39 εκατομμυρίων δολαρίων. Το συμβόλαιο του Μούντι όμως, είναι από τα μικρότερα της λίστας με τα ποσά να φτάνουν τα 150 εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια μέρα ανανέωσε και ο Τρέι Μέρφι ΙΙΙ με τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς, για 4 χρόνια. Το ποσό που θα λάβει; 113 εκατομμύρια δολάρια θα δει σε βάθος 4ετίας στον λογαριασμό του ο Αμερικανός.

Συνεχίζουμε με τους... τρεις σωματοφύλακες. Το όνομα «Τζέιλεν» έγινε... χρυσό τις τελευταίες μέρες με 3 διαφορετικούς παίκτες ονόματι Τζέιλεν να ανανεώνουν τα συμβόλαιά τους. Συγκεκριμένα, Τζέιλεν Γκριν, Τζέιλεν Σαγκς και Τζέιλεν Τζόνσον, πληρώθηκαν για τα καλά, αφού μόνο οι τρεις τους θα βγάλουν 406 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος 5ετίας.

Πρώτος χρονικά, ο Τζέιλεν Γκριν των Χιούστον Ρόκετς ανανέωσε για 3 χρόνια, έναντι 106 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακολούθησε ο Τζέιλεν Σαγκς των Ορλάντο Μάτζικ που θα λάβει 150 εκατομμύρια για 5 χρόνια. Τελευταίος, ο Τζέιλεν Τζόνσον των Ατλάντα Χοκς, μάλλον... ζήλεψε το συμβόλαιο του συνονόματου Σαγκς και υπέγραψε και εκείνος 5ετές συμβόλαιο αξίας 150 εκατομμυρίων.

Σε κάποια πιο φυσιολογικά νούμερα τώρα, ο Κόρι Κίσπερτ, των «μάγων» της Ουάσινγκτον, επέκτεινε το συμβόλαιό του για τα επόμενα 4 χρόνια και θα λάβει συνολικά 54 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη, ένα από τα πιο οικονομικά συμβόλαια του NBA, θα είναι αυτό του Τζέιντεν (και όχι Τζέιλεν αυτή τη φορά) Χάρντι, των Ντάλας Μάβερικς. Το Ντάλας, με τα συμβόλαια των Ντόντσιτς, Ίρβινγκ και Τόμπσον, δεν είχε λεφτά για ξόδεμα και ανανέωσε τον Χάρντι, έναντι μόλις 18 εκατομμυρίων για 3 χρόνια.

Ακολούθησε ο Άαρον Γκόρντον των Νάγκετς που υπέγραψε για 4 ακόμη χρόνια στην ομάδα του Ντένβερ και θα λάβει 133 εκατομμύρια, με το τελευταίο έτος του συμβολαίου του να περιλαμβάνει οψιόν παίκτη...σε περίπτωση που αποφασίσει ότι δεν θέλειτα περίπου 34 εκατομμύρια. Τελευταίος, ο Ρούντι Γκομπέρ, ένας παίκτης που έχει σηκώσει αρκετή κουβέντα γύρω από το όνομά του και τα λεφτά του στην Αμερική, θα πληρωθεί και εκείνος αφού ανανέωσε έναντι 110 εκατομμυρίων για 3 ακόμη χρόνια. Περιμένουμε πλέον όλοι να δούμε την απάντηση του Σακίλ Ο'Νιλ τις επόμενες μέρες, πάνω στο συγκεκριμένο συμβόλαιο.