Το NBA φέρνει... εποχή hawk-eye στη διαιτησία

Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Το NBA φέρνει... εποχή hawk-eye στη διαιτησία

Ευτυχία Οικονομίδου 23:18 - 29.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:19 - 29.08.2024

Το NBA έβγαλε αγγελία για να δημιουργήσει τμήμα hawk-eye προσπαθώντας να βελτιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα πράγματα στην διαιτησία.

Το NBA δημοσίευσε αγγελία όπου ψάχνει έναν τεχνικό διευθυντή που θα αναλάβει να χτίσει μία ομάδα που θα εξελίξει και θα αναπτύξει αυτοματοποιημένες δυνατότητες/ικανότητες διαιτησίας, ώστε να επηρεάζει κάθε αγώνα.

Ουσιαστικά πρόκειται για το πρότζεκτ λεγόμενο και ως hawk-eye σε μία προσπάθεια να εισάγει την τεχνολογία όλο και περισσότερο στην διαιτησία για να αποφευχθεί στον μέγιστο βαθμό το ανθρώπινο λάθος.

Ο Κάρι έβαλε τέλος στα... σενάρια και υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
NBA

19:36 - 29.08.2024

Ο Κάρι έβαλε τέλος στα... σενάρια και υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Ο Στεφ Κάρι παραμένει ο πιστός στρατηγός των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος ανανεώνοντας το συμβόλαιό του για ακόμη έναν χρόνο κι έτσι θα παραμείνει στην ομάδα έως και το τη σεζόν 2026/27.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο χώρο του τένις, δείχνει αυτόματα αν μία μπάλα είναι εντός ή εκτός ορίων των τεσσάρων γραμμών και θα μπορούν να κρίνονται αυτόματα οι φάσεις των πλαγίων και των τριπόντων. Κάτι ανάλογο αναμένεται να χρησιμοποιήσει το NFL τη σεζόν που ξεκινάει και όπως φαίνεται από την αγγελία θέλει να εισάγει άμεσα και το NBA.

Με αυτόν τον τρόπο ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την κατοχή της μπάλας και την απόφαση αν ένα καλάθι αποτελεί δίποντο ή τρίποντο θα λυθούν άμεσα χωρίς να χρειάζεται οι διαιτητές να παρακολουθούν κάποιο ριπλέι.

Τέιτουμ: «Προφανώς, ήθελα να συνεισφέρω περισσότερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε αυτή την κατάσταση»
NBA

21:07 - 29.08.2024

Τέιτουμ: «Προφανώς, ήθελα να συνεισφέρω περισσότερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε αυτή την κατάσταση»

Ο Τζέισον Τέιτουμ δεν πτοείται από το γεγονός ότι είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ και τοποθετήθηκε για τον χρόνο συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Υπενθυμίζουμε ότι την περσινή σεζόν υπήρξαν πολλά παράπονα σχετικά με τη διαιτησία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Μάικ Μπράουν, του προπονητή των Σακραμέντο Κινγκς, που σε συνέντευξη Τύπου μετά από ματς είχε πάει με το λάπτοπ του για να δείξει τις αμφισβητούμενες φάσεις.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Tags: