Απίστευτα... νούμερα: Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια σε Ντάλας και Βοστώνη για τους τελικούς του NBA
i

© photo by Tim Heitman / Getty Images / Ideal Images

Απίστευτα... νούμερα: Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια σε Ντάλας και Βοστώνη για τους τελικούς του NBA

Γιώργος Γαβριλάκης 16:45 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 03.06.2024

Σε λίγες μέρες (ξημερώματα Παρασκευής 7 Ιουνίου) ξεκινούν οι τελικοί του NBA από την Βοστώνη, εκεί όπου οι Σέλτικς θα υποδεχθούν τους Ντάλας Μάβερικς και όσοι φίλαθλοι βρεθούν στο γήπεδο, σημαίνει ότι θα έχουν πληρώσει κατά μέσο όρο πάνω από 2.800 δολάρια! Το Forbes έδωσε την εικόνα για τα κόστη των εισιτηρίων σε ολόκληρη της σειρά των NBA Finals. Αν είστε όρθιοι καθίστε κάτω...

Η πολύτιμη για τους αθλητές και... μαρτυρική για τους φιλάθλους (λόγω αναμονής) εβδομάδα χωρίς αγώνες στο ΝΒΑ έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά όταν θα ξημερώνει η 7η Ιουλίου οι τελικοί του κορυφαίου πρωταθλήματος θα αρχίσουν και η δράση θα επανέλθει στα ίδια (ή και σε ακόμα μεγαλύτερα) εντυπωσιακά επίπεδα.

Οι πρωταθλητές Ανατολής, Μπόστον Σέλτικς και οι «εστεμμένοι» της Δύσης, Ντάλας Μάβερικς, είναι οι φετινοί φιναλίστ και οι πρώτοι θα τολμήσουν να κατακτήσουν το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, ώστε να γίνουν ο οργανισμός με τα περισσότερα όλων των εποχών (προς το παρόν έχουν 17 αυτοί και άλλα τόσα οι Λέικερς), ενώ οι Τεξανοί Καουμπόηδες πήραν ένα με τον Ντιρκ Νοβίτζκι το 2011 και τώρα ψάχνουν το δεύτερο, με καθοδηγητή τον Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ και το δελεαστικό του παιχνίδι, σε συνεργασία με τον ακαταμάχητο Κάιρι Ίρβινγκ, την ώρα που οι Κέλτες παραθέτουν την υπερποιότητα των Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν, παρέα με τους πολυμήχανους Κρίσταπς Πορζίνγκις και Τζρου Χόλιντεϊ, δημιουργούν μεγάλη κινητοποίηση στο κοινό επί Αμερικάνικου εδάφους.

Κι ενώ στις τηλεοράσεις και της live streaming πλατφόρμες αναμένεται να καθηλωθούν εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, στις κερκίδες των γηπέδων συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μέσα από τα μάτια τους -και χωρίς... φίλτρα- τις αναμετρήσεις. Διότι, μόνο οι πάμπλουτοι, οι εύποροι και οι πολύ πλούσιοι έχουν την δυνατότητα να το κάνουν!

Σύμφωνα με το κορυφαίο οικονομικό περιοδικό Forbes, τα κόστη εισόδου στο TD Garden της Βοστώνης και στην American Airlines Center του Ντάλας δεν μπορούν να καλυφθούν από μία μέση οικογένεια κάνοντας οικονομία μερικών εβδομάδων. Χρειάζεται μήνες να τρώνε... παξιμάδια για να μπορούν να ανταποκριθούν στα οικονομικά δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πιο φθηνό εισιτήριο για το Game 1 στην έδρα των Σέλτικς, που μπορεί να φιλοξενήσει έως 19.580 θεατές, είναι στα 900 δολάρια. Και αυτό είναι το πιο φθηνό ολόκληρης της σειράς.

Στο Game 2, πάλι στη Βοστώνη, το κόστος ανεβαίνει στα 931 δολάρια, ενώ όταν η σειρά μεταφερθεί στο Ντάλας για το Game 3, εκεί στο γήπεδο των Μάβερικς χωρητικότητας 20.000 θεατών, η τιμή εκτινάσσεται στα 1.209 δολάρια και για το Game 4 στα 1.372 δολάρια.

H ώρα της κρίσης πλησιάζει: Το πρόγραμμα των NBA Finals και οι συναντήσεις των Σέλτικς με τους Μάβερικς
NBA

09:17 - 31.05.2024

H ώρα της κρίσης πλησιάζει: Το πρόγραμμα των NBA Finals και οι συναντήσεις των Σέλτικς με τους Μάβερικς

Τα ξημερώματα της 7ης Ιουνίου από την Βοστώνη θα ξεκινήσει η τελική σειρά από την οποία θα προκύψει ο πρωταθλητής του ΝΒΑ. Οι Μπόστον Σέλτικς από την Ανατολή και οι Ντάλας Μάβερικς από τη Δύση είναι οι σφετεριστές του δακτυλιδιού.

Αναφερόμαστε πάντα στα πιο οικονομικά πακέτα, γιατί η μέση τιμή στο σύνολο των εισιτηρίων στη Βοστώνη για το πρώτο ματς της σειράς ξεπερνά τα 2.800 δολάρια, ενώ συνολικά στα παιχνίδια που θα γίνουν εκεί (δηλαδή, σίγουρα τα δύο πρώτα και αν χρειαστεί το πέμπτο και το έβδομο) ο μέσος όρος είναι στα 4.000 δολάρια!

Την ίδια ώρα στο Ντάλας το αντίστοιχο νούμερο φθάνει τα 4.346 δολάρια, ενώ αν κάποιος θελήσει να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο για να παρακολουθήσει ολόκληρη τη σειρά (ανεξαρτήτως πόσα παιχνίδια θα γίνουν) θα πρέπει να πληρώσει 49.041 δολάρια!

Πως φθάσαμε μέχρι τους τελικούς...