Άφησε τους Χιτ για τους Λέικερς του ΛεΜπρόν ο Βίνσεντ

Άφησε τους Χιτ για τους Λέικερς του ΛεΜπρόν ο Βίνσεντ

Χρήστος Τσάλτας 02:22 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 14.08.2024

Ο Γκέιμπ Βίνσεντ μετακομίζει στην Καλιφόρνια, για χάρη των Λος Άντζελες Λέικερς, με τον Νιγηριανό πλέι μέικερ να υπογράφει συμβόλαιο 3 ετών με απολαβές που φτάνουν τα 33 εκατ. δολάρια.

Τα τελευταία 2 χρόνια η εξέλιξη του Γκέιμπ Βίνσεντ ήταν ραγδαία. Ο Νιγηριανός γκαρντ κατάφερε από παίκτης που έπαιζε garbage time στα παιχνίδια που είχαν κριθεί για τους Μαϊάμι Χιτ, ξεκουράζοντας τους βασικούς, να εξελιχθεί σε βασικός πόιντ γκαρντ, παίρνοντας μάλιστα τη θέση του Κάιλ Λάουρι στην αρχική πεντάδα της ομάδας του Έρικ Σποέλστρα.

Έπειτα και από την παρουσία του στους τελικούς του ΝΒΑ με τους Χιτ, η απόφασή του ήταν ξεκάθαρη: ήθελε να βγει στην αγορά, να δοκιμάσει την τύχη του στην free agency και να διεκδικήσει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Και αυτό το βρήκε σε μια από τις πιο λαμπερές, αλλά και άκρως απαιτητικές ομάδες της λίγκας.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έδωσαν στον Βίνσεντ το πρώτο μεγάλο συμβάλαιο της καριέρας του, με τον έμπειρο γκαρντ να υπογράφει για τα επόμενα 3 χρόνια με την ομάδα του Ντάρβιν Χαμ, έναντι 33 εκατ. δολαρίων συνολικά.

Ο Βίνσεντ αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο της νέας σεζόν, καθώς την σεζόν 2022-23 έδειξε πως μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι είτε στην άμυνα, με την πίεση πάνω στη μπάλα, είτε στην επίθεση, με το αξιόπιστο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Την ίδια ώρα οι Χιτ έχασαν από το ροτέισιον έναν παίκτη που αποτύπωνε την «Heat culture» στο μέγιστο βαθμό, την ώρα που και ο Μαξ Στρους βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, με πιθανότερο προορισμό το Κλίβελαντ και τους Καβαλίερς.