Έφυγε από το.... κάδρο των Κινγκς ο Κούζμα: Ανανέωσε με 102 εκατ. στους Ουίζαρντς

Κάιλ Κούζμα και Μπράντλεϊ Μπιλ

i

@ photo by David Berding / Getty Images / Ideal Images

Έφυγε από το.... κάδρο των Κινγκς ο Κούζμα: Ανανέωσε με 102 εκατ. στους Ουίζαρντς

Χρήστος Τσάλτας 01:13 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 14.08.2024

Την ευκαιρία να γίνει ηγέτης θα έχει ο Κάιλ Κούζμα, καθώς συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με τους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, που θα του αποφέρει 102 εκατ. δολάρια.

Στη νεανική και φιλόδοξη ομάδα των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς ο Κάιλ Κούζμα θα έχει ρόλο ηγέτη. Ο χαρισματικός φόργουορντ, που τα τελευταία 2 χρόνια έπαιξε μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου συμφώνησε με τους «Μάγους» για νέο συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών, που θα του αποφέρει 102 εκατ. δολάρια.

Στην ουσία αυτό είναι το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο στην καριέρα του Kuz, ο οποίος εξαργυρώνει με τον καλύτερο τρόπο την ανοδική πορεία του στην Ουάσιγκτον, με το front office των Ουίζαρντς να παίρνει την απόφαση να «χτίσει» την ομάδα της επόμενης τριετίας γύρω από τον Κάιλ Κούζμα και τον Τζόρνταν Πουλ.

Κούζμα και Ουίζαρντς είχαν πολύ καλή επικοινωνία σε όλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, με τους ιθύνοντες την ομάδα της DC να κάνουν δύο χαρακτηριστικές κινήσεις που έδειξαν πολλά για τις διαθέσεις τους αναφορικά με τον Κούζμα.

Από τη μία έστειλαν τον Ρούι Χατσιμούρα με ανταλλαγή στους Λος Άντζελες Λέικερς, ανοίγοντας χώρο στο ροτέισιον για τον πρώην άσο των Λέικερς και από την άλλη αντάλλαξαν Μπράντλεϊ Μπιλ και Κρίσταπς Πορζίνγκις μέσα σε λίγες μέρες, με τις κινήσεις αυτές να καθιστούν ηγέτη του συνόλου τον χαρισματικό άσο.

Στο... κόλπο για την απόκτησή του είχαν μπει και οι Σακραμέντο Κινγκς, όμως οι «βασιλιάδες» δεν κατάφεραν στο τέλος της ημέρας να βρουν σημείο επαφής με την πλευρά του Κούζμα, ο οποίος ρίχνει άγκυρα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ και γίνεται ο επόμενος ηγέτης του συνόλου.