Πάνω από 2 δισ. δολάρια στο τραπέζι την πρώτη μέρα της Free Agency του NBA - Αναλυτικά όλες οι υπογραφές (vids)

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον

i

© photo by Dylan Buell / Getty Images / Ideal Images

Πάνω από 2 δισ. δολάρια στο τραπέζι την πρώτη μέρα της Free Agency του NBA - Αναλυτικά όλες οι υπογραφές (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:04 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 14.08.2024

Με το που άνοιξε το... παράθυρο της ελεύθερη αγοράς στο ΝΒΑ έπεσαν οι πρώτες «εκκωφαντικές» υπογραφές. Ο Κάιρι Ίρβινγκ έμεινε στο Ντάλας, οι ΒανΒλίτ πήρε περισσότερα λεφτά από αυτόν για να πάει στο Χιούστον, ενώ Ιντιάνα και Μέμφις έδωσαν μαζί σχεδόν μισό δισεκατομμύριο για τους Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και Ντέσμον Μπέιν αντίστοιχα.

Ετοιμαστείτε για τη δεύτερη μέρα, την τρίτη και την τέταρτη. Για τις ανταλλαγές του Ιουλίου και για ανακατατάξεις σε αρκετά επίπεδα. Για απώλειες και για ενισχύσεις. Ο χάρτης του ΝΒΑ σε κάθε περίοδο είτε υπογραφών ελευθέρων, είτε trade μεταξύ των ομάδων αλλάζει. Άλλες φορές δραστικά και άλλες... υπερβολικά δραστικά. 

Την πρώτη μέρα που άνοιξε η αγορά των Free Agents οι 22 από τις 28 ομάδες κάλεσαν παίκτες στα γραφεία τους για να βάλουν υπογραφές. Είτε παίκτες που είχαν ήδη στην ομάδα τους και βρέθηκαν το συμβόλαιό τους εξέπνευσε, είτε παίκτες που είχαν... σημαδεύσει από άλλες ομάδες. 

Συνολικά, προσφέρθηκαν περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια με τους Ιντιάνα Πέισερς και τους Μέμφις Γκρίζλις να βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη από το ξεκίνημα. Οι Φοίνιξ Σανς έδωσαν βάθος στον πάγκο τους και ποιότητα πίσω από την πανάκριβη πρώτη πεντάδα τους που αυτή τη στιγμή αποτελείται από τους Μπράντλεϊ Μπιλ, Ντέβιν Μπούκερ, Κέβιν Ντουράντ, NτιΑντρε Έιτον και (αναγκαστικά) τον Κάμερον Πέιν. 

Οι Λέικερς έχασαν τον Ντένις Σρέντερ, αλλά κράτησαν τον Ρούι Χατσιμούρα και πήραν τον Καμ Ρέντις ως ελεύθερο από τους Μπλέιζερς και τον Τορίν Πρινς από τους Μινεσότα Τίμπερογουλβς. Οσον αφορά στους Μιλγουόκι Μπακς; Η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο αποχαιρέτησε τον back up γκαρντ της, Τζιβόν Κάρτερ, αλλά κράτησε στην πόλη τον Κρις Μίντλετον και τώρα απαιτούνται κι άλλες κινήσεις για να επιστρέψουν στο υψηλό επίπεδο. 

Πάμε όμως, να δούμε αναλυτικά τις κινήσεις της πρώτης μέρας της Free Agency και που πήγαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια... 

Ιντιάνα Πέισερς

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον έχει τα κλειδιά της πόλης και όλες τις οργανωτικές αρμοδιότητες των Ιντιάνα Πέισερς. Αυτός αποτελεί τον παίκτη που καθορίζει το παιχνίδι και ήρθε η ώρα να πληρωθεί αναλόγως. Μετά από μία εξαιρετική σεζόν με 20+ πόντους και 10+ ασίστ μέσο όρο o 23χρονος γκαρντ έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας έναντι 207 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Μάλιστα, η συμφωνία του περιλαμβάνει και πολλά μπόνους. Αν για παράδειγμα καταφέρει να γίνει All-Star πέντε φορές τότε το συνολικό ποσό που θα εισπράξει θα ανέβει 53 εκατομμύρια. Δηλαδή, θα φθάσει τα 260! 

Οι Πέισερς πάντως, δεν έκαναν μόνο αυτή τη κίνηση, κατοχυρώνοντας τον πιο ποιοτικό τους παίκτη. «Έκλεψαν» και έναν πρωταθλητή με τους Νάγκετς. Ο Μπρους Μπράουν, ένα από το βασικά γρανάζια στην πορεία του Ντένβερ μέχρι την κορυφή και ακούραστος εργάτης στο πλευρό του Νίκολα Γιόκιτς βρήκε ένα πολύ καλό συμβόλαιο και έγινε... Ινδιάνος. 

Θα εισπράξει 45 εκατομμύρια δια δύο χρόνια, ποσό που ούτε καν θα μπορούσε να... ονειρευτεί πριν από έναν χρόνο και σίγουρα δεν είχαν τη δυνατότητα να του το προσφέρουν οι Νάγκετς για να τον κρατήσουν στην πόλη τους. Τον διεκδίκησαν οι Λέικερς, αλλά η Ιντιάνα εκτίναξε το κασέ του και τον απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες. 

Μέμφις Γκρίζλις

Όσον λεφτά έδωσαν οι Πέισερς στον Χαλιμπάρτον (207 εκατ. για πέντε χρόνια), άλλα τόσα έδωσαν και οι Γκρίζλις στον Ντέσμον Μπέιν. Το παιχνίδι του τα τελευταία δύο χρόνια έχει περάσει στο επόμενο επίπεδο, είναι καταπληκτικός σουτέρ και συνεπέστατος σκόρερ. 

Μιας και η καριέρα του σούπερ σταρ του Μέμφις, Τζα Μοράντ, βρίσκεται σε επικίνδυνο στάδιο λόγω των εξωγηπεδικών του συνεχόμενων συμπεριφορών, οι Αρκούδες ένοιωσαν πως χρειάζονται να στηρίξουν κάποιον πιο ώριμο παίκτη και ο 25χρονος Μπέιν είναι το στήριγμά τους. 

H εξέλιξή του ήταν ραγδαία. Στη rookie σεζόν του (2020-21) είχε 9,2 πόντους, στη δεύτερη είχε 18,2 και φέτος ολοκλήρωσε την πορεία του με 21,5 πόντους ανά αγώνα. Τώρα πληρώθηκε αναλόγως και συνεχίζει.

Επίσης, το Μέμφις πρόσθεσε και τον βετεράνο γκαρντ Ντέρικ Ρόουζ. Ο MVP του 2011, αν και ταλαιπωρημένος από συνεχόμενους τραυματισμούς και χωρίς ρόλο στους περσινούς Νιου Γιορκ Νικς βρήκε μία νέα διετή συνεργασία και στα 34 του θα γίνει η φωνή της λογικής στα αποδυτήρια των Γκρίζλις, πιθανότατα και ένας παίκτης που μπορεί να καθοδηγήσει τον Τζα Μοράντ στο σωστό μονοπάτι. 

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Στο Πόρτλαντ τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο ο σούπερ σταρ βρίσκεται στην ομάδα. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο δημιουργούνται φήμες περί αποχώρησής του, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Και δεν αναμένεται να συμβεί ούτε φέτος. 

Οι Μπλέιζερς δεν έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν κάτι σπουδαίο και η πορείες τους ολοκληρώνονται με μεγάλες ή... μικρές αποτυχίες. Φέτος, για μία ακόμα φορά θα προσπαθήσουν να χτίσουν την ομάδα γύρω από το Dame και το πρώτο βήμα ήταν να κρατήσουν τον Τζέραμι Γκραντ. Τους έδωσαν 160 εκατομμύρια δολάρια για 5 χρόνια και αυτό συμφώνησε. 

Ντάλας Μάβερικς

Ο Κάιρι Ίρβινγκ τελικά δεν δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να αποφασίσει. Δεν σκέφτηκε εναλλακτικές, ούτε ήθελε να ρισκάρει. Αποδέχτηκε την πρόταση των Ντάλας Μάβερικς και το project της συνεργασίας του με τον Λούκα Ντόντσιτς συνεχίζεται. 

Την χρονιά που μας πέρασε οι Καουμπόηδες δεν μπόρεσαν να μπουν καν στα Play Offs, αλλά τώρα ελπίζουν πως θα είναι αναβαθμισμένοι. Ταυτόχρονα απέκτησαν και τον Σεθ Κάρι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Μπρούκλιν Νετς και επιστρέφει στο Ντάλας για την τρίτη θητεία του στην ομάδα του Τέξας. Εκεί αγωνίστηκε το 2016-17 και το 2019-20.  

Το επόμενο βήμα των Μαβς είναι η προσθήκη ενός βασικού σέντερ και αυτό θα γίνει μέσω ανταλλαγής. Στόχος τους είναι ο ΝτιΑντρέ Έιτον των Φοίνιξ Σανς και είναι ήδη σε συζητήσεις μαζί τους. 

Χιούστον Ρόκετς

Ήταν η επιλογή του νέου κόουτς Ιμέ Ουντόκα. Ο Φρεντ ΒανΒλίτ θα είναι ο νέος οργανωτής των Χιούστον Ρόκετς και για να αποκτηθεί σπαταλήθηκε ένα τεράστιο ποσό: 130 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια. 

Ο τέως πόιντ γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς και πρωταθλητής το 2019 πήρε περισσότερα χρήματα ακόμα και από τον Κάιρι Ίρβινγκ σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι. 

Πλέον, οι Ρουκέτες είναι γεμάτες στα γκαρντ με την παρουσία και των Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορς, Τζέιλεν Γκριν, έχουν πολλούς ταλαντούχους νεαρούς (Τζαμπάρι Σμιθ, Ταϊρίς Ίσον, Αλπερέν Σενγκούν) και θέλουν να προσθέσουν λίγη ακόμα εμπειρία. Γι' αυτό και συζητούν ήδη με τον Ντίλον Μπρουκς, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τους Γκρίζλις και είναι εδώ και μήνες γνωστό πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στο Μέμφις. 

Σικάγο Μπουλς

Από τη στιγμή που η καριέρα του Λόνζο Μπολ βρίσκεται σε κίνδυνο και είναι σχεδόν δεδομένο πως το γόνατό του χρειάζεται τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα για να μπορέσει να το πιέσει σε αγωνιστικό επίπεδο, οι Σικάγο Μπουλς αφού «έδεσαν» τον σέντερ Νίκολα Βούτσεβιτς, προσανατολίστηκαν στο γέμισμα των θέσεων των γκαρντ. 

Γι' αυτό και ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Κόμπι Ουάιτ, ενώ κινήθηκαν αμέσως για τον Τζιβόν Κάρτερ. Ο τελευταίος είχε κάνει μία πολύ θετική σεζόν με τους Μιλγουόκι Μπακς και οι «Ταύροι» έκριναν πως είναι μία ιδανική περίπτωση για την ομάδα του, που από εδώ και πέρα έχει να διαχειριστεί πολλά σενάρια και πολλές επιλογές. 

Αυτή τη στιγμή από το Σικάγο θεωρείται δεδομένο πως ένας εκ των δύο σούπερ σταρ, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν ή ο Ζακ Λαβίν θα αποχωρήσουν με ανταλλαγή, οπότε στην πόλη των Ανέμων αναμένονται πολλές εξελίξεις μέσα στον Ιούλιο. 

Μπρούκλιν Νετς

Η ανοικοδόμηση της ομάδας έχει αποφασιστεί πως θα στηριχθεί στον Μάικαλ Μπρίτζες. Ο δυναμικός φόργουορντ ήταν το κεντρικό αντάλλαγμα στην περσινή υπόθεση παραχώρησης του Κέβιν Ντουράντ στο Φοίνιξ, μόνο που οι Νετς δεν ήθελαν να τον αφήσουν μόνο του. 

Ο Κάμερον Τζόνσον, που επίσης αποκτήθηκε από του Σανς στο πλαίσιο της ίδιας ανταλλαγής, έμεινε ελεύθερος, πολλές ομάδες των διεκδίκησαν, αλλά το Μπρούκλιν του προσέφερε 108 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια και τον κράτησε στην πόλη. 

Τορόντο Ράπτορς

Με το που αντιλήφθηκαν οι Ράπτορς πως δεν ήταν δυνατόν να κρατήσουν τον Φρεντ ΒανΒλιτ στο Τορόντο και πως η προσφορά των Ρόκετς ήταν ακαταμάχητη έτρεξαν να κλείσουν την... τρύπα στη θέση του πόιντ γκαρντ. Χωρίς ιδιαίτερες σπατάλες κάλεσαν στον Καναδά τον Ντένις Σρέντερ και ο Γερμανός, ο οποίος έκανε μία συμπαθητική σεζόν με τους Λος Άντζελες Λέικερς, συμφώνησε μαζί τους. 

Από εκεί και πέρα, οι Πτερόσαυροι, όπως είχαν εξηγήσει προ πολλού έδωσαν τα χρήματα που ζητούσε ο Τζέικομπ Ποέλτλ (80 εκατομμύρια για 4 χρόνια) και κράτησαν έναν τίμιο μα ακριβό ψηλό. 

Μιλγουόκι Μπακς

Ο Κρις Μίντλετον όπως αναμενόταν, συνεχίζει στο Μιλγουόκι και στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι Μπακς πάντως, δεν έχουν πολλές δυνατότητες να αναβαθμίσουν το ρόστερ τους και αυτό δημιουργεί πολλές φήμες. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν ακόμα και τον Greek Freak, σε μία κάπως πολύ πρώιμη διαδικασία, αλλά... υπαρκτή. 

Πέραν του Μίντλετον τα Ελάφια πλέον επικεντρώνονται στην ανανέωση του Μπρουκ Λόπεζ, ενώ έχασαν τον Τζιβόν Κάρτερ -μία σημαντική επιλογή τους στα γκαρντ- ο οποίος μετακόμισε στο Σικάγο. 

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ έφυγε και πήγε με ανταλλαγή στο Φοίνιξ, ο Κρίσταπς Πορζίγκις έκανε το ίδιο και μετακόμισε στη Βοστώνη, άρα οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς δεν είχαν άλλη επιλογή. Έγιναν η ομάδα του Κάιλ Κούζμα. Τον χρύσωσαν και τον κράτησαν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. 

Ο 27χρονος φόργουορντ έψαξε να βρει συμβόλαιο κοντά στα 30 εκατομμύρια ως ελεύθερος και οι Μάγοι του έδωσαν πάνω από 25 το χρόνο πείθοντάς τον πως το μέλλον του είναι στην Ουάσιγκτον. 

Λίγο μετά την ανανέωσή του, οι Ουίζαρντς αποχωρήστηκαν άλλον έναν βασικό τους, όταν έστειλαν τον πόιντ γκαρντ Μόντε Μόρις στο Ντιτρόιτ ουσιαστικά για να ανοίξουν κι άλλο χώρο στο salary cap τους για το μέλλον. 

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε μείνει ελεύθερος από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, πολλά είχαν ακουστεί, αλλά τελικά επικράτησε η... λογική. Ο 33χρονος φόργουορντ πήρε σχεδόν όλα όσα ζητούσε και με 100 εκατομμύρια για 4 χρόνια έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο. 

Άρα, οι Πολεμιστές διατηρούν τον κορμό τους, ο Στέφεν Κάρι ορίζει την επίθεση, ο Κλέι Τόμπσον παραμένει στο πλευρό του (όπως και ο Γκριν), ο Κέβον Λούνεϊ είναι ο σέντερ τους, ενώ πλέον υπάρχει στην ομάδα και ο «εγκέφαλος» του Κρις Πολ. Σίγουρα αποτελεί μία από την ομάδες που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το παιχνίδι τους και ο στόχος τους θα είναι το δαχτυλίδι. Ειδικά του Πολ που στα 37 του δεν τα έχει καταφέρει ακόμα και μάλλον κάνει την τελευταία του απόπειρα. 

Λ.Α. Λέικερς

Οι Λέικερς χτίζουν εκ νέου την ομάδα τους με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Άντονι Ντέιβις να αποτελούν τα θεμέλια. Όπως και στη μεταγραφική περίοδο του Φεβρουαρίου άλλαξαν πάρα πολύ τη φυσιογνωμία τους, αυτό έχουν σκοπό να κάνουν και τώρα. 

Επέλεξαν να επενδύσουν στον Γκέιμπ Βίνσεντ, ο οποίος έκανε μία εξαιρετική σεζόν με τους Μαϊάμι Χιτ και έγινε ο βασικός πόιντ γκαρντ της ομάδας που έφθασε στους τελικούς του ΝΒΑ, εκεί όπου έχασε από τους Ντένβερ Νάγκετς. 

Ο Βίνσεντ απ' ότι φαίνεται θα είναι και πάλι βασικός, αλλά στους Λέικερς, που έχασαν τον Ντένις Σρέντερ (πήγε στο Τορόντο), αλλά κράτησαν τον Ρούι Χατσιμούρα ανανεώνοντας το συμβόλαιό του, ενώ πρόσθεσαν δύο ακόμα φόργουρντ. Τον Καμ Ρέντις και τον Τορίν Πρινς. Ειδικά, ο πρώτος στα 24 του μπορεί να μην έχει καταφέρει να καθιερωθεί σε μία ομάδα, έχει κάνει ήδη τρεις στάσεις στην καριέρα του (Ατλάντα, Νέα Υόρκη, Πόρτλαντ), αλλά έχει μεγάλη προοπτική. 

Σακραμέντο Κινγκς

Πλέον, οι Κινγκς επικεντρώνονται στην υπόθεση «Σάσα Βεζένκοφ». Αφού, ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Χάρισον Μπαρνς, κάτι που δεν ήταν δεδομένο, αλλά τελικά του συνέφερε οικονομικά και με 54 εκατομμύρια τον κράτησαν για άλλα τέσσερα χρόνια, επέλεξαν να κρατούσουν και τον μπακ απ φόργουορντ Τρέι Λάιλς, άρα πλέον το επόμενο βήμα αφορά τον Βεζένκοφ. 

Πλέον, υπολογίζουν τα payroll τους και καταλήγουν στην οριστική πρόταση που μπορεί να τους ενισχύσει με τον Βούλγαρο φόργουορντ του Ολυμπιακού και MVP της Euroleague. Αυτός είναι ο στόχος τους και πολύ σύντομα θα του καταθέσουν την οριστική τους πρόταση. Αν την αποδεχθεί, τότε θα πρέπει να πληρωθεί το NBA out που έχει με τους «ερυθρόλευκους» και να πάρει το αεροπλάνο με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας. 

Εν τω μεταξύ, οι Κινγκς δεν ανανέωσαν με τον Τσιμεζίε Μέτου, ο οποίος βρήκε συμβόλαιο στο Φοίνιξ, ενώ έχουν αποκτήσει ήδη και τον γκαρντ/φόργουορντ Κρις Ντουάρτε προσφέροντας στην Ιντιάνα ένα μελλοντικό ντραφτ πικ δεύτερου γύρου. 

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Η πρώτη τους επιλογή ήταν η παραμονή του νεαρού σέντερ Ναζ Ρέιντ, άσχετα αν έχουν ήδη τους Ρούντι Γκομπέρ και Καρλ Άντονι-Τάουνς που γεμίζουν την ρακέτα. Ακολούθως κινήθηκαν γρήγορα και απέκτησαν δυο γκαρντ και έναν φόργουορντ. Υπέγραψαν με τον Σέικ Μίλτον των Σίξερς, τον Νάικελ Αλεξάντερ-Ουόκερ, το συμβόλαιο του οποίου είχε ολοκληρωθεί, αλλά και με τον Τρόι Mπράουν, ο οποίος αποχώρησε από τους Λέικερς. 

Από εδώ και πέρα, αναμένεται οι Λύκοι να έχουν θέση σε σενάρια ανταλλαγών. Τα περισσότερα από αυτά θα έχουν να κάνουν με τον σούπερ σταρ τους, Καρλ Άντονι-Τάουνς, ο οποίος θεωρείται δεδομένο ότι θα αποτελέσει στόχο ομάδων που θέλουν να αλλάξουν την... ατμόσφαιρα. 

Μπόστον Σέλτικς 

Η μεγάλη υπόθεση των Μπόστον Σέλτικς είναι η ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Τζέιλεν Μπράουν και για τα μάτια τους θα πρέπει να θυσιάσουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Έχουν σκοπό όμως, να το κάνουν, απλώς αυτή η συμφωνία δεν προέκυψε την πρώτη μέρα της Free Agency. Αναμένεται όμως, εντός Ιουλίου. 

Οι Σέλτικς που με την ανταλλαγή που τους προσέφερε τον Κρίσταπς Πορζίνγκις έχουν ανεβάσει τον πήχη (παρά το γεγονός ότι χάθηκε ο Μαρκους Σμαρτ, ο οποίος κατέληξε στο Μέμφις) αναμένεται να κάνουν άλλη μία ανταλλαγή, ενώ δεν θα κρατήσουν τον φόργουορντ Γκραντ Ουίλιαμς, ο οποίος είναι ελεύθερος. 

Βέβαια πρόσθεσαν έναν ακόμα δυναμικό και χρήσιμο φόργουορντ, τον Καναδό Οσάι Μπρισέτ, ο οποίος αποδεσμεύτηκε από τους Ιντιάνα Πέισερς και επέλεξε τους Κέλτες ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς διαθέτεουν δύο σπουδαίους και παραγωγικούς γκαρντ, τους Ντόνοβαν Μίτσελ και Ντάριους Γκάρλαντ και δύο ακαταμάχητους ψηλούς. Τον Τζάρετ Άλεν και τον Ίβαν Μόμπλεϊ. Η βάση τους είναι τέλεια και τα θεμέλια έχουν μπει. Οπότε δημιουργούν τις συνθήκες γύρω από αυτή την τετράδα και ο Καρίς Λαβέρτ κρατάει τον ρόλο τους στην ομάδα. 

Πρόκειται για έναν ταλαντούχο σκόρερ που μπορεί να παίξει αρκετές θέσεις, να βοηθήσει ως μέλος στην πρώτη πεντάδα, αλλά και να κάνει τη διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο. Επίσης, κάλεσαν στο Κλίβελαντ και έναν σουτέρ. Τον Τζορτζ Νιανγκ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Φιλαδέφλεια Σίξερς και θα μετακομίσει στο Οχάιο. 

Νιου Ορλίνς Πέλικανς

Ο Χερμπ Τζόουνς ανήκει στο μέλλον, όχι μόνο των Πέλικανς, αλλά ολόκληρης της λίγκας. O 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει συγκεκριμένα χαρίσματα. Είναι εξαιρετικός αμυντικός, πολύ αθλητικός και θεαματικός, ενώ έχει «φτιάξει» και αποτελεσματικό μακρινό σουτ. 

Ε, δεν χρειάζεται κάποιος κάτι παραπάνω για να γίνει σταρ και η Νέα Ορλεάνη επένδυσε πάνω του επεκτείνοντας τη συνεργασία της μαζί του: 54 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια. 

Ντένβερ Νάγκετς

Δύο βετεράνους που είχαν σχεδόν... μηδενικό ρόλο στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος κράτησαν στο Ντένβερ οι Νάγκετς. Ο Ρέτζι Τζάκσον και ο ΝτιΑντρέ Τζόρνταν αναναέωσαν τα συμβόλαιά τους και ο πρώτος ίσως, ανανεώσει και τον ρόλο του στην ομάδα καθώς θεωρητικά μπορεί να βοηθήσει στο σκορ και στην οργάνωση του παιχνιδιού. 

Το θέμα των Σβόλων όμως, δεν είναι η ενεργοποίηση του Τζάκσον ή οι αντοχές του Τζόρνταν, αλλά η κάλυψη του κενού που άφησε η φυγή του Μπρους Μπράουν. Η πρόταση των Πέισερς στον δυναμικό φόργουορντ ήταν ακαταμάχητη και η ομάδα του Νίκολα Γιόκιτς θα πρέπει με κάποιον τρόπο να καλύψει το κενό του. 

Μαϊάμι Χιτ

Ο Γκέιμπ Βίνσεντ αποχώρησε για το Λ.Α. και τους Λέικερς, ο Κάιλ Λάουρι μάλλον θα αποδεσμευτεί, οπότε οι φετινοί φιναλίστ των τελικών ψάχνουν ήδη για έναν βασικό και ταλαντούχο πόιντ γκαρντ. Κάτι που μάλλον θα αναζητήσουν μέσω ανταλλαγή ή ανταλλαγών. Προς το παρόν όμως, ανανέωσαν το συμβόλαιο του Κέβιν Λοβ, ενώ κάλεσαν πίσω στο Μαϊάμι έναν παλιό γνώριμο. Τον Τζος Ρίτσαρντσον. 

O 29χρονος γκαρντ είχε ξεκινήσει την πορεία του στο ΝΒΑ από τους Χιτ και μάλιστα τη σεζόν 2018-19 έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του έχοντας 16,6 πόντους και 4,1 ασίστ. Τώρα έμεινε ελεύθερος από τους Πέλικανς και επιστρέφει στη Φλόριντα ουσιαστικά για να πάρει τη θέση και τον ρόλο του Βίκτορ Ολαντίπο, ο οποίος δόθηκε με ανταλλαγή στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. 

Φοίνιξ Σανς

Από τη στιγμή που πήραν τον Μπράντλεϊ Μπιλ και το βαρύ του συμβόλαιο και το προσέθεσαν δίπλα σε αυτά των Ντέβιν Μπούκερ, Κέβιν Ντουράντ και ΝτιΑντρέ Έιτον, οι Σανς έπρεπε να κάνουν οικονομία για να γεμίσουν το ρόστερ τους. Και το έκαναν βάζοντας ταυτόχρονα και σημαντικό ταλέντο στο ρόστερ. 

Κατ' αρχάς, κράτησαν τον Τζος Οκότζι, ο οποίος έκανε μία εξαιρετική σεζόν, ενώ ανανέωσαν και το συμβόλαιο του σουτέρ Ντέιμιον Λι. Από εκεί και πέρα, απέκτησαν τον ταλαντούχο φόργουορντ Κέιτα Μπέιτς-Ντιόπ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, τον Ιάπωνα Γούτα Ουάτανάμπε (ελεύθεορς από τους Μπρούκλιν Νετ) και έδωσαν βάθος στην φροντ λάιν τους κυρίως με τον Ντιου Ίουμπανς των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, αλλά και με τον Τσιμέζιε Μετού, o οποίος αποχώρησε από τους Σακραμέντο Κινγκς. 

Σαν Αντόνο Σπερς

Οι Σπερς ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την εξέλιξη και την προσαρμογή του Βικτόρ Ουεμπανιαμά. Αυτός θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή και έχει όλα τα χαρίσματα να κυριαρχίσει στο ΝΒΑ. Πέραν όμως, από το Νο 1 του Draft, το Σαν Αντόνιο ξέρει ότι δίπλα του χριάζονται κάποιοι παίκτες για να του... δίνουν τη μπάλα. Και Τρει Τζόουνς είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ του. Έτσι επέκτειναν όπως αναμενόταν το συμβόλαιό του και μαζί και αυτό του νεαρού ρολίστα Ζουλιάν Σαμπανιέ. 

Ορλάντο Ματζικ

Η 22η και τελευταία ομάδα που κινήθηκε την πρώτη της Free Agency ήταν οι Μάτζικ του Ορλάντο, χωρίς βέβαια να εντυπωσιάσουν με την επιλογή τους. Ο Τζο Ίνγκλς αποτέλεσε κεντρικό χαρακτήρα στο πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πλέον ο ρόλος του είναι περιορισμένος. Δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στους Γιούτα Τζαζ, ο Αυστραλός πέρσι έκαε μία υποτονική σεζόν με τους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά βρήκε δουλειά στο Ορλάντο και μάλλον εκεί θα ολοκληρώσει την καριέρα του. 

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ

ΟμάδαΠαίκτηςΧρήματα ($)Διάρκεια
ΙντιάναΤαϊρίς Χαλιμπάρτον207 εκατ.5 χρόνια
ΜέμφιςΝτέσμον Μπέιν207 εκατ.5 χρόνια
ΠόρτλαντΤζέραμι Γκραντ106 εκατ.5 χρόνια
ΧιούστονΦρεντ ΒανΒλίτ130 εκατ.3 χρόνια
ΝτάλαςΚάιρι Ίρβινγκ126 εκατ.3 χρόνια
ΜπρούκλινΚάμερον Τζόνσον108 εκατ.4 χρόνια
ΜιλγουόκιΚρις Μίντλετον102 εκατ.3 χρόνια
ΟυάσινγκτονΚάιλ Κούζμα102 εκατ.4 χρόνια
Γκόλντεν ΣτέιτΝτρέιμοντ Γκριν100 εκατ. 4 χρόνια
ΤορόντοΤζέικομπ Ποέλτλ80 εκατ. 4 χρόνια
Tags: